29/11 1:a advent

Söndag.
I morse var jag på gudstjänst. Det var trevligt fast det var inga personer där i min ålder, de flesta var långt över 50. Efter själva gudstjänsten pratade jag med ett gammalt snällt par som presenterade mig för en svensk kvinna som sjöng i kören i kyrkan. Jag följde med henne hem efteråt och drack kaffe och åt pepparkaka medan vi hade en liten pratstund. Hon har bott i London sedan 70-talet och varit engagerad i kyrkan länge så hon hade en del att berätta. Sedan gick jag hem, åt lunch och datade en massa. Klockan 4 tog jag en behövlig sovstund på en halvtimme (jag kom inte i säng förrän halv 1 igår för jag fortsatte se Samatha who? längre än jag borde gjort) och sedan vandrade jag till kyrkan igen för de hade någon slags extragudstjänst med fokus på körsång och så. Det är ju trots allt advent (trots att regnet öst ner hela dagen och jag inte alls känner av att det är jul om mindre än en månad) så man kan ju lika gärna passa på att gå i kyrkan så mycket man kan. Det finns många trevliga människor där.
Efteråt återvände jag till min dator, åt sedan pizza med familjen och nu sitter jag här igen. Jag är supertörstig så jag måste nog fixa mig ett glas vatten. Ska sova snart.
Puss puss

28/11 Koko

Lördag.
Igår var jag alltså på en club i Camden med Charlotte, hennes pojkvän, kompis från Sverige och en till kille. Koko är en häftig club, det är en gammal teater som är omgjord men den har fortfarande kvar balkongerna och ett häftigt tak och så. Stort var det också, nästan lite för stort, men det var kul att se stället. Vi var där till kanske 4 innan vi började ta oss hem. För min del tog resan omkring en och en halv timme och jag fick byta buss på ett ställe och stå ute i regnet klockan 5 på morgonen och vänta på rätt buss. Det drygaste med London är faktiskt att det är så jäkla stort när man ska hem på natten. Nåja, hem kom jag ju till slut, halv 6 var klockan då. Jag sov till 11 på morgonen, gick upp, käkade frukost framför tv:n och slappade. Familjen for in till London vid två och då gick jag upp och skrev klart japanskan och skickade in den. Skönt! Sedan städade jag nedervåningen innan jag såg tre avsnitt True Blood på datorn. Har varit en slö dag. Och i morgon är det 1:a advent! Hur galet är inte det!? Jag kan ju inte påstå att  jag har så mycket christmas spirit än så länge, men det kommer väl. Nu ligger jag i sängen och ser på Samantha who? på datorn. Jag borde sova snart, jag ska på gudstjänst i morgon.
Puss!

27/11 Lagom lång dag... än så länge!

Fredag.
Detta har varit en ganska skön och lugn dag. På morgonen gjorde jag inte överdrivet mycket, pluggade lite japanska, lekte lite med Samuel och så. Klockan två tog jag grabben i vagnen och gick iväg till lekparken. När vi först kom dit var vi ensamma men snart så fylldes parken på med barn. Både Samuel och jag hade riktigt kul faktiskt! Tidigare när vi varit där har han inte haft så kul och ärligt talat inte jag heller men idag gungade, klättrade och busade han och såg ut att ha riktigt trevligt. Jag lärde känna en mängd brittiska ungar: Georgia, Max, Ben, Angus och vad de nu hette. Superroliga ungar som var snälla och pratsamma. Vädret var kallt och jag var ordentligt påklädd. Även Samuel gick med på att ha mössa vilket han annars aldrig brukar göra. Han var otroligt söt! Vi var där i en och en halv timme innan vi slutligen gick hem. Samuel somnade i vagnen så nu ligger han i hallen och snosar. Jag ska ut till en club i Camden som heter Koko ikväll så nu ska jag hoppa in i duschen. Jag får berätta hur det var där sedan.
Ha det bra!

26/11 Toddler group

I morse bestämde jag och Therese att jag skulle ta Sammy till en toddler group som finns i kyrkan här i närheten. För er som nu undrar vad tusan en toddler group är så ska jag förklara, det är som en lekgrupp, en massa föräldrar (mammor) och deras små barn som samlas i ett rum fullt med leksaker. Mammorna sitter ofta på sidorna, dricker te och kaffe och snackar skit med varandra medan ungarna slåss om de bästa leksakerna. Hursomhelst, efter frukosten sätter jag alltså grabben i vagnen och travar iväg mot kyrkan. Naturligtvis hinner han somna just som vi närmar oss vårt mål så jag fortsätter mot skogen och sätter mig där på en bänk, njuter av solen men fryser för det börjar bli ganska så kallt och läser min bok. Efter en halvtimme vaknar han igen så då går vi tillbaka till kyrkan. Efter att jag har bänglat mig in i kyrkorummet och kört fast vid typ 3 olika barnvagnar så kan jag äntligen få upp Samuel ur vagnen. Vi skannar lokalen och söker rätt på en lugn plats med giant lego bricks. Jag bestämmer mig ganska fort för att jag tycker om denna toddler group. Många av mammorna (och även någon enstaka pappa) satt på golvet och lekte med sina avkommor så det var trevligt tyckte jag. Kyrkan är även ganska så fin så jag trivs där. Samuel däremot var lite mer tveksam, i och för sig så hann han väl inte riktigt komma in i det eftersom vi kom dit strax innan 11 och det slutade 11.30, men han var väldigt klängig och ville vara så nära mig som möjligt. Jag hade inget emot det, det gjorde bara så jag hade enklare att hålla koll så han inte satte tänderna i någon stackars unge. En kvinna som jobbade där kom fram och pratade med mig. Frågade om jag var ny, tipsade om gudstjänsterna på söndagarna, några andra toddler groups och berättade att det skulle vara carol singing på söndag klockan 17 eftersom det är 1 advent (tänk vad tiden går!). Hon var trevlig så jag tänker definitivt gå tillbaka nästa gång jag har Samuel hemma en torsdag. Jahaja, när vi gått därifrån så vandrade jag runt i Sheen tills han somnade igen och då gick jag hem. Jag åt en bagel med philadelphiaost och salami till lunch och sedan kommer jag inte riktigt ihåg vad jag gjorde. Satt väl och kollade på medan Samuel kastade sin lunch över hela köket. Vid två började jag i alla fall städa övervåningarna, var klar vid halv 4, skypade med mor min och Ludvig och bakade sedan en slags kladdkaka. Vi åt grillad kyckling med couscoussallad till middag och kakan med glass till efterrätt. Sedan såg jag lite på tv innan jag och Therese gick till grannen som hade någon slags smyckesvernissage/försäljning. Det var kul att träffa medelålders britter, dricka ett glas vin och se på smycken varav en del var helt gräsliga medan några faktiskt var riktigt fina. Jag köpte dock inget.
När jag kom hem skypade jag med Malin, så gott det gick med tanke på att hennes internet är värdelöst så det bröts hela tiden, och nu ska jag sova. I morgon är det fredag och då ska jag städa resten av huset och på kvällen ska jag med Charlotte och några hon känner till en klubb i Camden.
Sov gott!

25/11 ...och en ännu längre

Idag väcktes jag 8 av Niels. Samuel hade haft nästan 40 graders feber under natten och de hade inte alls sovit bra så han undrade om jag kunde ta grabben på morgonen så att Therese fick sova lite. Jag hoppar alltså upp, drar på mig pyjamasbyxor och en skjorta över min T-shirt och tar över Sammy så att Niels kan åka till jobbet. Först gråter han och skriker men efter ett tag lugnar han sig. Vi leker en stund innan jag sätter honom vid bordet för att äta frukost. Han var inte alls intresserad av att äta men jag lyckas lura i honom lite i alla fall innan vi fortsätter leka. Halv 11 sätter jag honom i vagnen och går ut på en promenad i skogen. Det tog inte lång stund innan han somnade så jag satte mig på min favoritbänk och läser About a boy. Efter nästan en timme börjar han vakna till så jag promenerar hemåt igen och han somnar om. Vi kommer hem och Therese har vaknat så jag kan gå upp på rummet och byta från min numera leriga pyjamas till kläder. Går ner, kokar ris som jag och Sammy äter (jag, han var åter igen inte speciellt intresserad av att äta). Sedan gick jag och handlade efter att ha kollat upp recept på lasagne, släpade hem två supertunga kassar. Satt vid datorn i 40 minuter innan jag började med maten. Lasagnen var färdig vid 6 och sedan åt vi. Efteråt diskade jag upp och innan jag promenerade in till Richmond för att träffa ytterligare en svensk tjej. Vi tog en öl på en pub och snackade och så. Hon bor faktiskt i Sheen inte så långt från mig så det är ju kul med någon som bor så nära. Jag hoppas vi kommer hitta på något mer eftersom det är så smidigt och man inte behöver åka över hela London för att träffas.
Nu är jag i alla fall hemma och ska sova. Jag är trött.
God natt alla ni där hemma. Puss och kram.

24/11 En ganska lång dag...

Tisdag.

Idag åt jag för omväxlingsskull min frukost vid matbordet och inte tv:n, trots att Therese och Samuel inte gått ner än. Det var ganska skönt att bara sitta i lugn och ro och tänka på ingenting. Efter att de kommit ner och ätit frukost så gick jag och Samuel till lekparken. På vägen hem somnade han så då tog jag en promenad i skogen innan vi gick tillbaka till huset. Han sov däremot bara en halvtimme och var sedan lite grinig när han åt lunch. Efter lunchen lekte jag med honom medan Therese pratade med en vän över skype. Han var som mest bara trött, grinig och varm och det visade sig att han har feber så han har bara varit ledsen och slö resten av kvällen. Niels for på ett middagsmöte så det jag och Therese beställde hem japansk mat. Vi käkade, snackade och hade ganska trevligt innan jag for in till Richmond vid 8-tiden för att träffa en ny svensk tjej som jag mött via londonsvenskar.com. Vi tog ett fika på en bar och pratade i omkring två timmar innan vi bröt upp. Hon var trevlig så vi kommer kanske träffas igen. Vi snackade om att åka till IKEA någon dag så det vore ju kul. Ja, så sedan tog jag i alla fall bussen hem, gick av på rätt ställe denna gång (om ni kommer ihåg förra gången jag skulle åka buss från Richmond och hamnade i Barnes). Kom hem och satte mig för att skriva här. När jag kommit ungefär halvvägs i mitt bloggande kom Therese in, såg lite skuldmedveten ut och frågade om jag kunde passa Sammy i 10 minuter. Grabben hade somnat i deras säng och hon kunde inte flytta på honom för då skulle han vakna. Han har fortfarande feber och sover väldigt lätt så hon ville inte lämna honom ensam. Jovisst sa jag och sprang upp. Han sov i kanske två minuter innan han vaknade, grinade hostade och spydde upp lite. Det var första gången jag fick barnspya över mig, en upplevelse jag lugnt hade kunnat vara utan, men det var ganska så lite så jag överlever. Therese kom upp inte långt efter det så vi bytte plats och jag gick för att hänga tvätten som hon hade försökt få tid till att göra. Sedan kom jag tillbaka hit och uppdaterade det jag skrivit. Och nu, nu är det dags för sängen. Hurra! Ska bara avsluta med att säga att om en månad är det jul! Hurra igen!

God natt!

 

Skulle just posta detta inlägg då jag ser att bloggen är avstängd för driftunderhåll, så jag får fixa det i morgon istället!


23/11 Och så är allt som vanligt igen.

I alla fall för en vecka. På måndag åker nog Therese och Sammy tillbaka till Danmark. Jag vet inte om jag nämnt det tidigare men Thereses mor är sjuk i cancer och det finns inget mer läkarna kan göra så Therese kommer nog spendera en hel del tid i Danmark från och med nu. Var det lämnar mig vet jag ännu inte men det lär väl visa sig med tiden. Hursomhelst så har jag lekt en hel del med Samuel idag. Vi har även tagit en promenad i skogen medan regnet föll och lera letade sig in i mina skor. Inte allt för trevligt men jag har lärt mig att från och med nu tar jag på mig stövlar eller kängor nästa gång jag går ut och det har eller håller på att regna. Vid 4-tiden gick jag och Therese med Sammy till en skobutik på gatan för att köpa riktiga skor åt grabben. Tidigare har han haft sådana där mjuka skor som bäbisar ska ha innan de lärt sig gå ordentligt. Efter ett tag fick jag dock lov att lämna dem åt skoletandet för att gå och handla mat. När jag kom hem gjorde jag hemlagad pizza med salami på halva och skinka på andra, mozzarella, oliver, tomat och paprika över hela. Och efter maten for Therese på volleyboll, jag städade undan innan jag satte mig och såg Smallville och Scrubs på tv och Niels tog hand om grabben och nattade honom. Nu sitter jag med en cola och scones, funderar på att se ett avsnitt True Blood eller bara läsa lite manga. Ole dole doff... jag vet fortfarande inte.
Jag behövde inte ens bestämma själv. Vilken lyx! Avsnittet funkade inte så det blir manga, skönt faktiskt för då får jag sova snabbare.
Ha det bra!

22/11 Sovmorgon och chicken masala

Söndag.
Jag sov till klockan 9.30. Kunde knappt tro mina ögon faktiskt! Jag har inte sovit så här sent på hur länge som helst. Vad tusan tänker ni nu, 9.30 är väl inte så jäkla sent. Joho, om man har någon sjuk tvångstanke att man måste upp 8 vare sig det är arbetsvecka, helg eller dagen efter en fest så är det sent. Jag vet inte varför jag inte kan unna mig sömn när jag har möjligheten men det går bara inte. Därför tror jag det var bra att jag fick sova lite längre nu och ta igen en del av all sömn jag missat. Hursomhelst. Jag gick upp, gjorde min frukost som idag bestod av en rostad macka med honung och en orostad med skinka och för första gången på många veckor dijonnaise! Gott gott, åt den framför tv:n medan jag såg på The Office. Slöade framför tv:n ganska länge faktiskt. Ända tills jag var tvungen att hitta på något annat eftersom det regnade så pass att det störde sändningarna och bilden försvann. Då gick jag upp på rummet och försökte göra det sista på japanskan. Jag hade kunnat bli färdig idag men just eftersom det är så lite kvar och jag vet att det inte är svårt (det jag har kvar är att skriva en kort uppsats på svenska eller japanska om valfritt ämne inom japansk kultur och samhälle) så blir jag slö och orkar inte göra det. Men jag hittade i alla fall lite källor och tog ut några fakta jag kan använda. Nu är det bara att sätta sig ner och göra skiten så är jag klar sedan! Vid 4 rostade jag mig en bagel och gick upp på mitt rum och såg två avsnitt True Blood. Känns lite konstigt att se utan Lisa men den är så bra att jag inte kan hålla mig. Alexander Skarsgård spelar en gammal vampyr som levt sedan vikingatiden och idag var det en flashback från då han blev vampyr. Superkul för de pratade svenska hela klippet och man hörde tydligt på de andra personerna att de inte var svenskar på riktigt. Inte för att de var pinsamt dåliga utan bara att de hade ganska rolig dialekt. Kul! Sedan vid sjutiden kom Therese och Samuel hem. Jag var nästan nervös innan de kom, undrade om grabben skulle känna igen mig och så men det verkade det som att han gjorde. Sötsammy! Vi satt på golvet strax efter att han hade kommit in och så gick han och hämtade en filt och räckte åt mig. Tidigare, innan han åkte till Danmark, så brukade jag dra filten över mig och låta han dra av den medan jag säger pickaboo och kittlar honom så tydligen kommer han ihåg det. Senare när vi stod i köket så sträckte han sig efter mig när Niels höll i honom vilket också kändes jättebra. Kan ha varit för att jag stod närmast müslipaketet som innehåller russin, men jag tar det ändå som att han ville vara hos mig. Vi beställde hem indisk hämtmat och när vi ätit såg jag en film innan jag tillslut gick upp hit för att blogga och nu sova. Har förresten fått lön för de här två veckorna vilket nästan kändes kriminellt med tanke på hur lite jag gjort. Detta berättade jag för dem men Therese sa att det var ju inte mitt fel att de varit borta så jag tog pengarna med lite lättare samvete. Skönt att inte behöva leva bara på sparpengarna.
Nu kallar sängen på mig! Ha det bra!

20/11-21/11 Punk, bilåkning och Narnia

Min fredag var en riktigt bra dag. Jag hann med både slappande och jobb. Jag började morgonen avslappnat med frukost framför Smallville. Sedan städade jag huset iklädd bikini och underkjol, tusan så varm och svettig man blir av att dammsuga och torka golven! Efter det slappade jag nog ett ögonblick innan jag satte mig med japanskauppgiften och efter några timmar med den slappade jag lite mer innan jag tog ett bad och fixade mig i ordning för att åka till Julia. Jag kom till henne vid 8-tiden och då fixade vi middag och snackade och hade det trevligt innan vi vid 10 åkte in till en club i Soho som heter Punk. Ganska trevligt litet ställe, men det var inte direkt någon oförglömlig kväll. Vi åkte hem mellan 2 och 3 till Julia och jag sov hos henne.
Lördag.
Jag gick upp kvart i 9, plockade ihop mina saker och väckte sedan Julia. Vi åt frukost och sedan följde hon med mig till stationen. Kvart i 11 hoppade jag på ett fullsmockat tåg som gick hem till mig. När jag kom hem tog jag en cola och satte mig i soffan och såg ett par avsnitt av Scrubs. Sedan pluggade jag lite mer, jag börjar ana slutet på den här jädra uppgiften så det känns skönt! När jag inte orkade med mer japanska satte jag mig framför tv:n igen innan jag och Niels åkte till Sainsbury's i Richmond för att handla. Det var första gången jag åkte bil på säkert en månad eller mer så jag kände mig löjligt lycklig faktiskt. Jag saknar att köra bil. Nåja, vi handlade och sedan åkte vi hem igen. Jag lagade pad thai men hade köpt fel nudlar så det fick nästan lite omelett-feeling över sig, men det smakade bra ändå. Efter maten skypade jag med Malin (det var härligt att höra från henne!), och sedan såg jag Narnia 2 på tv, åt en scones och drack mjölk medan regnet föll utanför.

19/11 Portobello road och promenad i Hyde park

Idag vaknade jag hyfsat utvilad så det var skönt. Jag duschade, åt frukost, skypade lite med Ludvig och for sedan till Notting Hill Gate där jag först vandrade runt lite på Portobello road innan jag träffade Charlotte. Vi gick till Starbucks och fikade macka och toffee nut latte. Gott och trevligt! Vi satt och pratade länge innan vi gick vidare. Vi tog en promenad runt området och in i Hyde Park innan jag till sist åkte hem vid 4-tiden. På vägen hem från stationen köpte jag lite ingredienser som jag behövde för den paj jag sedan gjorde när jag kom hem. Niels kom hem vid 8 och då åt vi. Sedan dess har jag sett på tv och gör det fortfarande. Jag ser på en film som heter Babel och jag är så otroligt trött men jag vill se hur den slutar. Det är nog 15 minuter kvar innan jag får sova. I morgon ska jag städa, kanske handla lite mat, plugga då jag har tid och på kvällen ska jag träffa Julia om inget kommer i vägen. Jag är hungrig.
Ha det gott!

18/11 En månad tills jag kommer hem

Idag vaknade jag 8, snoozade en halvtimme till och klev sedan upp. Jag åt min frukost framför tv:n och slappade sedan fram till tolvtiden då jag satte mig vid datorn och gjorde lite japanska. Det går sjukt långsamt men jag tar en bit i taget så förhoppningsvis ska jag ha en hyfsat färdig uppgift att skicka in då tiden går ut. Förutom att plugga japanska och då jag städade skafferiet så har jag inte gjort så mycket idag. Niels kom hem vid 7-tiden och strax efter det gick jag upp på mitt rum, läste lite ur About a boy av Nick Hornby, såg på serier på min dator och skypade lite med Alva. Jag är supertrött och ska sova nu snart.
God natt!
Förresten, vad är det för skor du är ute efter gammelmostra min? :P

8/11-17/11 Semester

Oj oj oj så länge sedan det var jag skrev! Men jag har som inte haft tid, eller tagit mig tid rättare sagt. Lisa Jonsson har ju varit här så då har jag inte riktigt prioriterat bloggandet. Men nu tänkte jag ta världens snabbgenomgång av de här dagarna.
Söndag.
Kommer faktiskt inte ihåg vad jag gjorde denna dag. Troligtvis slappade jag en hel del. På kvällen for jag i alla fall ner på stan och träffade Charlotte och två av hennes arbetskamrater. Vi testade några olika pubar och hade det supertrevligt.
Måndag.
Lite bakis så jag såg på tv större delen av morgonen, gick sedan och handlade mat och lagade sedan pasta med skink och ostsås. På kvällen såg jag och Niels på film.
Tisdag.
Jag for in till British Museum vid 1-tiden och hörde en föreläsning om manga (lärde mig inte direkt något nytt men det var kul ändå), travade sedan in till Oxford street och gick i butiker. Köpte mig en relativt billig väska i större format så jag slipper gå med en plastpåse för att rymma det jag behöver. Vid 5-6 åkte jag in till Liverpool street station och mötte upp Lisa. Hurra hurra så kul det var att se henne! Vi for sedan och avbokade hennes vandrarhem för vi hade bestämt att hon skulle bo hos mig hela tiden och efter det åkte vi in till stan för att äta middag med Charlotte. Vi åt på en mysig liten thairestaurang och hade det jättebra. Vid 10 började jag och Lisa bege oss hemåt och dagen avslutades som så många andra framför tv:n.
Onsdag.
Åter igen British Museum. Lisa och jag vandrade runt i timmar och kollade på allt tills vi nästan svimmade av matthet. Sedan drog vi hem, handlade mat för middagen men fick sedan ett samtal av Niels att han inte skulle komma hem så då beställde vi hämtpizza, såg på film och käkade godis.
Torsdag.
Denna dag blev det Tate Modern. Lika roligt som förra gången faktiskt! Vi gick på gratis guideturer och var kulturella. Efteråt gick vi förbi Shakespeares Globe men blev snåla så vi gick aldrig in. Vi gick istället till stan och vandrade i några butiker innan vi for hem. Vi lagade laxsås och åt till pasta. Film på kvällen.
Fredag.
Lisa var lite lätt sjuk på morgonen så vi ställde in dagens planer på att shoppa och såg istället på en massa True Blood på min dator. Vi var galet slappa och åt än en gång hämtpizza, denna gång i sängen. (Förstå så slappt och skönt!) Vi skulle på Pub Crawl (man blir tillsammans med ett gäng mestadels turister guidad mellan ett antal pubar och klubbar) på kvällen så vi gick först och handlade mat till middagen, sedan fixade vi till oss innan vi lagade maten. Niels skulle åka till Danmark den kvällen så vi hade en trevlig middag innan både han och vi for iväg åt våra respektive håll. Pub crawlen var kul! Vi gick till 4 olika uteställen (skulle vara 5 men vi blev bekväma och stannade på det 4:e stället). Sedan tog vi en buss hem.
Lördag.
Bakis, så denna dag spenderades också framför True Blood. Slappt, skönt, roligt och mysigt hade vi. På kvällen beställde vi hem thaimat och såg på tv.
Söndag.
Camden market! Lisa shoppade två tröjor och en tunika och jag en klänning. Ganska trevligt väder faktiskt trots att det regnat nästan hela veckan. På kvällen tog vi det lugnt.
Måndag.
Vi hade tänkt se St Pauls kyrka men det var ganska så dyrt och Lisa hade inte allt för mycket pengar så vi såg det vi kunde i ingången och sedan gick vi runt lite i området innan vi käkade fish and chips på en restaurang/bar. Vi träffade Charlotte och vandrade runt lite med henne, gick på Primark på Oxford Street där jag köpte två par skor och två par fingervantar för sammanlagt 5 pund. Sedan skildes vi åt, jag och Lisa gick i några affärer innan vi satte oss på Starbucks och drack gingerbreadlatte (juligt och gott). Sedan for vi hem, åt makaroner och ost till middag och såg True Blood som vi blivit helt hooked på.
Tisdag.
Idag alltså. Vi vaknade strax innan 6, åt frukost och for sedan in till stan. Åtta tog Lisa sitt tåg mot flygplatsen och jag var återigen ensam. Det kändes inge kul faktiskt. Jag for hem, såg lite på tv, städade upp en del, strök skjortor och pluggade sedan japanska. Jag har en ganska ordentlig skriftlig uppgift att göra som inte alls känns kul. Jag har som gett upp den här kursen så jag vet inte alls hur det ska gå. Nåja, jag har handlat lite bröd, tvättat en tvätt och ska snart hänga upp den. Nu är jag hungrig så jag ska ta mig något att äta. Ikväll kommer jag nog göra vadå? Ja precis! Se på tv!
Hoppas ni alla har det bra! De senaste tre dagarna har jag längtat hem extra mycket faktiskt. Men om en månad kommer jag ju. Myspys.

7/11 Och så har jag två veckor utan bäbis

Lördag!
Idag for Therese och Samuel hem till Danmark och ska vara borta till den 22 om jag inte minns helt galet. Therese trodde grabben kommer sakna mig och jag kommer garanterat sakna dem. Men jag ska göra det bästa av situationen och njuta av lite ledigt. Eller ledigt och ledigt... idag har jag städat huset. Dammsugit och torkat golven, städat toaletterna och dammtorkat ytor. Jag har även strukit 5 skjortor medan jag lyssnade på mina älskade danska barnvisor. Jag har även pratat med mormor och Lisa Jonsson i telefon. Av mormor fick jag idag ett paket innehållande ett par sockor som hon stickat till Sammy och en påse med hembakade kakor till mig. Söta lilla mormor! Jag saknar dig så mycket. När jag pratade med Lisa fick jag veta att hon inte kommer på måndag utan på tisdag. Tydligen har hon varit superförvirrad och bokat vandrarhem och flyg till Stockholm på helt fel dagar och allt har varit lite kaos innan hon fixat till det. Men men, jag är bara glad om hon lyckas ta sig hit överhuvudtaget! Nåja, efter skjortstrykningen landade jag framför tv:n och där har jag suttit fram till nu praktiskt taget, med undantag för då jag lagade och åt mat, skypade med mor och hämtade godis från övervåningen. Jag försökte även göra mig en latte på egen hand eftersom Niels varit borta hela dagen utom en kort stund då han kom hem för att vila upp sig inför en middag han skulle på. Det gick väl sådär... jag har inte låtit Niels lära mig hur det funkar eftersom jag är rädd att jag kommer börja bli kaffeberoende men idag kände jag ändå för att testa. Kunde däremot inte förstå hur man skummade och värmde upp mjölken så jag stoppade in glaset med mjölk i micron och skummade den för hand med en sådan där liten lattevisp i stället för att använda deras espressomaskin. Det gick ju det också.
Ja jag har ju som sagt knappt lämnat soffan. Bara suttit där under en filt, tryck i mig godis och druckit min inte allt för goda latte och en burk diet coke (man måste ju tänka på figuren). Egentligen var kvällens plan att jag skulle till Julia och käka middag och att vi sedan skulle gå ut på någon klubb men igår lyckades hon bli av med mobil, körkort och visakort så hon var förståeligt nog inte så taggad så vi sköt upp det. Den tjejen har otur alltså! Så istället blev det en slökväll i all min ensamhet, men det är ju inte fy skam det heller. Och i morgon ska jag om allt går som det ska till en cocktailbar i Soho med Charlotte (Notting Hill-bruden) och en arbetskamrat till henne så då kommer jag i alla fall få komma ut ur huset lite. Det ser jag fram emot!
Men nu är det dags för sängen. Snart åtminstone. Vi hörs!

6/11 Lyckad chokladmousse

Idag har varit en bra dag och jag har hunnit med mycket! På morgonen lekte jag en hel del med Samuel och när han sedan sov vid 11-tiden gick jag och handlade mat. När jag kom hem gjorde jag ett nytt försök att laga chokladmousse att äta som efterrätt ikväll. Ett lyckat försök denna gång så det var trevligt! Sedan vid halv 3 tog jag grabben med  mig till lekparken. Man måste verkligen hålla koll på honom för han är ganska så snabb nu för tiden och tycker om att grabba tag i andra barn och bita eller nypa dem. Hade suttit fint med en sele faktiskt! Vi lekte i ca 50 minuter innan vi gick hem. Han somnade i vagnen och jag käkade en bagel medan jag gick. Det började regna men vi hann in innan det satte igång på allvar. Therese var på gymmet när vi kom hem så jag vek lite tvätt, röjde undan leksaker och såg lite på tv tills hon återvände. Medan hon var i duschen vaknade Sammy så jag höll honom i famnen i ungefär en kvart medan han halvt sov halvt var vaken. Ganska så mysigt! Och ute öste regnet ner. När Therese kom ur duschen började jag laga mat, grekisk kyckling. Niels kom hem och så åt vi. Kycklingen blev god och moussen också så hurra hurra för mig! Jag har varit på bra humör och känt mig ganska hyper hela kvällen, troligtvis fick jag en ordentlig kick av chokladmoussen och latten som jag drack till. Efter maten badade Samuel och så busade vi lite innan han skulle sova. Sedan har jag sett lite på tv och pratat med min familj på skype.
I morgon åker Therese och Samuel till Danmark. Känns både trist och ganska skönt att få vara ledig.
Nu ska jag nog ta och sova lite. God natt!

5/11 Guy Fawkes day

Inte för att jag firat eller så... Däremot så ser jag en del fyrverkerier från mitt fönster när jag nu sitter och skriver.
Efter frukosten idag for jag ner på stan och träffade Julia. Vi gick runt i butiker, pratade, provade kläder, fikade mm. Det var kul att komma ut och göra något. Ganska otroligt hur varmt det är här med tanke på att det är november. Inte för att det är sommarvärme eller så, men man går ju inte omkring i största vinterjackan, mössa och vantar. Det är som bara lite småkyligt, som tidig höst i Sverige ungefär. När jag kom hem vid 4-tiden var jag ensam hemma så jag passade på att dammsuga och skura golven på nedervåningen. Sedan kom Therese hem efter att ha shoppat några saker hon behöver inför hennes hemresa. Åh, tror inte jag nämnt det förresten men hon åker hem till Danmark på lördag och tar Samuel med sig så jag kommer ha två lugna veckor. Och på måndag kommer Lisa så det är ganska så perfekt för då kommer jag ha massor med tid för henne. Kul ska det bli!
Nu har jag ätit Thereses goda nudelwook och sitter på mitt rum och har värk i ena benet. Jag känner mig supertrött och går runt och gäspar konstant. Tror det är för att jag drömde så mycket i natt att jag som inte fått vila ut ordentligt. Är lite sötsugen och funderar skarpt på att länsa frysen på glass... men jag tror jag ska lägga band på mig, jag är ju faktiskt ganska så mätt.
Vad som händer i morgon vet jag ej men jag känner för att baka något så vi får se!

4/11 Burritos

Som alla andra dagar så har det inte hänt speciellt mycket denna onsdag. Vädret var fint men enda gången jag gick ut var för att handla mat. Jag har lekt med Samuel på morgonen och sedan när han sov la jag mig i sängen och läste ur min bok och käkade godis. Han vaknade omkring 11.45 och då var Therese ute och gjorde några ärenden så jag tig upp honom ur sängen, satte på en skiva med danska barnvisor som jag börjar bli ganska förtjust i trots att jag knappt förstår ett ord och sedan satt vi på golvet och lekte tills hon kom hem. Sedan åt vi lunch och därefter promenerade vi med Samuel till dagis, jag gick och handlade och Therese for till en vän. När jag kom hem packade jag upp varorna och gick sedan upp på rummet och såg ett avsnitt av vampyrserien True Blood på min dator medan jag tryckte i mig ännu mer godis.
Vid 5 kom Therese hem och då började vi med maten. Som jag sa i går så skulle vi göra burritos, vilket tydligen är som tacos men att man typ kan ha i annat än köttfärs. Vi gjorde guacamole och en röra av kyckling, lök och paprika. Gott och trevligt sätt att variera den vanliga tacorätten på.
Efter maten har jag suttit lite framför datorn, ätit lite mer godis och nu tänkte jag faktiskt lägga mig och läsa lite innan jag sover. Jag var ganska så trött i morse så nu ska jag försöka somna lite tidigare. I morgon ska jag nog in till London och träffa Julia (hon jag skulle till Tate med men som hade stukat fotleden), det ska bli kul!
God natt!

2/11-3/11

Måndag.
En dag som alla andra faktiskt. Jag gick och handlade mat, såg på tv och sedan gjorde jag Klaras thaigryta. Jag blev nervös där ett tag för curryn här är ganska så mycket starkare än hemma. Jag var inte rädd för min egen skull men jag har misstänkt att de andra inte tål allt för stark mat. Men nej då, de tyckte det var supergott så det var skönt. Niels kunde nästan inte sluta äta (inte jag heller för den delen... det där receptet är bland det bästa jag kommit på!). Efter maten for Therese på en volleybollmatch och jag städade undan och såg sedan på tv. När Therese kom hem satt vi i köket alla tre och gjorde olika saker. Hon läste och jag och Niels satt med varsin dator. Jag kollade på flygbiljetter hem. Hade först tänkt åka med Ryanair för att det ska bli så billigt som möjligt, även om jag får resan betald av Niels men vi kom fram till att det var för knepiga tider. Och SKÖNT tyckte jag det blev då. Jag hatar ryan air. Gav dock upp letandet vid halv 12 och gick och lade mig.
Tisdag.
Jag vaknade, duschade och åt frukost. Efteråt lekte jag med Sammy lite medan Therese tog en dusch och sedan vid 10 så somnade grabben och sov till klockan 1 så jag hade gott om tid till att göra ingenting på. Och när han då vaknade åt han och sedan tog Therese honom till dagiset så där fick jag ännu mer tid för mig själv. Jag köpte äntligen min biljett hem till i jul så där lyftes en sten från mina axlar (säger man så? vem tusan har stenar på sina axlar? :S ). Den 18 åker jag hem med SAS vilket innebär att jag inte behöver byta flygplats, spendera natten i Sthlm eller göra något annat som drar ut på tiden. Klockan halv 1 landar jag i Umeå om allt går som det ska. Så himla härligt det ska bli att få komma hem! Jag har supermycket abstinens efter att åka och köra bil faktiskt. Nästan det jag längtar mest efter ;P Plus alla släktingar, vänner och Eko dårå. Hursomhelst, när jag köpt min biljett tog jag bussen in till Richmond och vandrade runt där en liten stund. Köpte inget utom en fotfil, en "skrubbfingervante" och godis. Jag vet inte varför jag köper så mycket godis men nu har jag alltså ännu mer gömt i min garderob att ta fram då nöden kräver det. Jag promenerade hem och såg sedan på tv medan Therese var på gymmet. Sedan hämtade hon Sammy från dagis och så lagade hon mat medan jag underhöll honom. Efter maten såg jag som vanligt på tv och sedan gick jag upp och satte mig framför datorn och ring ring sa det på min skype. Malin! Hah, så himla trevligt! Vi snackade tills hennes internet stängdes ner för dagen (knepiga folkhögskola) och sedan pratade jag lite med Ludvig.
I morgon ska jag göra burritos efter efterfrågan. Vete tusan vad burritos är men jag ska väl lista ut det på något sätt. Blir kul att lära mig något nytt!
Nu ska jag sova. Oj så skönt det ska bli!
Kram på er mina kära!

30/10 - 1/11 Chokladkaka, Halloween och Tate Modern

Jag känner mig lite för slö för att blogga idag men jag ska göra mitt bästa ändå.
I fredags hände inte så mycket. Jag gick och handlade lite mat och gjorde en god paj på fetaost, spenat, soltorkade tomater och oliver. Therese hade en match på kvällen så jag och Niels var ensamma med grabben. När Samuel sov såg jag lite på tv men gick och la mig ganska tidigt faktiskt, mellan 10-11. Jag kan inte komma på vilken film jag såg så den kan inte ha varit allt för bra...
Lördag.
Halloween. I lördags gjorde jag klart japanskauppgiften, läste lite i en roman som heter Baking cakes in Kigali som jag lånat av Therese, somnade och sov ett litet tag och gick sedan upp strax innan familjen for iväg för att träna sim med Samuel. Själv gick jag iväg och handlade igen, denna gång några ingredienser jag behövde för att göra en chokladkaka. Jag kom hem och bakade och slöade sedan tills de andra kom hem. Jag var bjuden på en Halloweenfest men var inte så säker på att jag ville fara. Jag kände mig som mest trött och slö och såg mer fram emot en kväll framför kära gamla dumburken men Therese taggade upp mig lite så efter maten (hämtmat, pad thai) gjorde jag i ordning mig och tog mig till min vän Abby som bjudit mig på festen. Från hans lägenhet åkte vi taxi till Shoreditch där festen var. Festen var ganska så kul men jag blev trött vid 2-tiden så då for jag hem till Abby och sov där.
Söndag.
Jag vaknade ganska tidigt och hade svårt att somna om så vid halv 9 gav jag upp och började göra mig i ordning för att åka därifrån. Jag hade stämt träff med en av de svenska tjejerna jag träffat förra veckan och vi hade tänkt fara till Tate Modern men jag hade mottagit ett sms kvällen innan där hon skrev att hon stukat fotleden så hon kunde inte komma med. Jag beslutade mig för att åka ändå så jag lämnade Abbys supercentrala lägenhet, klev ut i regn och rusk och tog mig till Waterloo station där jag köpte mig ett paraply och en kopp choklad och började sedan min vandring mot Tate. Promenaden gick vid Themsen, regnet öste ner och det blåste ganska ordentligt så jag var orolig att mitt stackars paraply skulle ge vika men det var som ändå trevligt och jag trivdes ganska så bra. Jag letade mig fram till museet och klev in med fötterna simmande i blöta skor. Jag kom dit kanske 15 minuter efter att de hade öppnat så åtminstone i 40-60 minuter hade jag lugn och ro medan jag gick runt och beundrade verk av Picasso, Miró, Monet, Salvador Dali och diverse andra konstnärer. Tate var awesome! Mycket bättre än jag trodde faktiskt och jag travade runt där till klockan 12.30 innan jag började min vandring tillbaka till stationen. Kvart i ett slutade det regna så då var promenaden mycket trevligare, fast man fick fortfarande se upp för vattenpölarna som doldes under de eklöv som fallit ner från träden. Jag tog mig hem till Sheen och har sedan dess inte gjort så mycket. Slöat lite, lekt med Samuel, sett på tv och inte så mycket mer.
Förhoppningsvis ska jag köpa flygbiljetten hem idag om allt går som jag vill. Det ska bli skönt att få det gjort! Jag har ganska så mycket hemlängtan ikväll faktiskt. Saknar min familj, min släkt och mina vänner. Men snart ses vi! Inte alls så lång tid kvar faktiskt. Skönt =)

RSS 2.0