Men åh...

Det snöar massor ute nu. Jag är inte det minsta glad. Pratade nyss med Julia som skulle åkt till Sverige klockan 8 och hennes plan är två timmar försenat, troligtvis på grund av snön. Jag hoppas så att mitt plan inte blir försenat! Jag är inte på sådant humör att jag pallar med några motgångar just nu. Jag har nästan packat klart nu i alla fall.

16/12-17/12 Snö och packande

Onsdag.
I morse/lunchtid när jag tittade ut genom fönstret såg jag något härligt. SNÖ! Jag trodde inte det skulle snöa här, i alla fall inte förrän jag åkt tillbaka till Sverige. Jag messade mina svenska vänner och de var lika exalterade och barnsligt glada som jag. Halv 12 mötte jag Charlotte på stan, vi gick i några butiker innan vi gick till Starbucks och fikade. Vi hade det väldigt mysigt så det var en bra "julavslutning" för oss. Vi skiljdes åt vid 3-tiden och jag gick för att köpa mina sista julklappar och Regina Spectors senaste skiva till mig själv innan jag åkte hem. Jag gjorde lasagne av köttfärssåsen och gick sedan för att göra mig i ordning. Jag och Julia hade bestämt att vi skulle träffas i Covent garden och besöka en pub eller två. Efter maten for jag iväg, mötte Julia och gick till ett lämpligt ställe där vi tog oss en engelsk cider. Sedan gick vi vidare till Road House där de hade karaoke med levande musik. Jättekul idé! Nästa gång jag går dit ska jag lugnt skriva upp mig på listan och dra ett nummer. Vi dansade och hade kul fram till halv tre då vi delade en taxi hem.
Torsdag.
Jag kan knappt komma på vad jag har gjort idag! Knepigt... jag har i alla fall strukit några skjortor, skypat med mor och Jonas, slagit in julklapparna till Niels, Therese och Samuel, försökt packa men har en hel del kvar att göra, handlat vatten och mjölk och betalat med mynt som alla var av valören 10 pence eller mindre. Jag har även tagit ett långt skönt skumbad, lyckades sova en stund men undvek drunkning. Jag börjar bli lagom nervös inför hemresan men förhoppningsvis ska det väl bara gå bra. Helt galet att jag kommer vara hemma om mindre än ett dygn! I morgon klockan 12.30 kommer jag, om allt går väl stå på Umeås flygplats. Min taxi som ska ta mig till Heathrow kommer klockan 4 i natt, jag tvivlar på att jag kommer lyckas sova många timmar. Nu ska jag fortsätta packa, jag ska hämta ner vågen från Therese och Niels badrum så jag kan hålla koll på väskans vikt. Hej och hå, hoppas allt går bra!!
Pussar

15/12 Orolig morgon och löjligt mycket köttfärssås

Tisdag.
Idag när jag vaknade märkte jag att Niels inte hade kommit hem igår natt. Jag föreställde mig genast det värsta, han låg såklart och blödde i ett dike någonstans. Hade väl krockat med bilen, glömt bort att det är vänstertrafik i detta land. Jag skickade ett oroligt sms där jag förmodligen lät som en hönsmamma och han ringde upp strax efter och sa att han hade ju visst berättat för mig att han skulle vara borta. Jaså det hade han... ja jag hade förstått det som att han bara skulle vara borta på middagen. Hursomhelst, skönt att höra att han inte var död! Jag hade redan börjat undra vad tusan jag skulle säga till Therese...
När detta lilla "äventyr" var över så visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Julia hade inte hört av sig än om hur hennes schema såg ut och jag orkade inte åka in till stan om jag inte skulle träffa henne. Däremot så ville jag göra något så jag inte bara slösade bort hela dagen. Jag tog en ganska lugn morgon i alla fall, läste min bok och såg sedan en film när Julia ringde och sa att hon var på väg ner på stan. Jag skyndade på med kläder och for iväg. Vi gick i några butiker och jag köpte en julklapp, sedan åt vi lunch på något så fantasifullt som mcdonalds och efteråt var hon tvungen att åka hem igen så jag begav mig också hemåt. Vi beslutade att vi ska träffas i morgon kväll om inget kommer i vägen. Här hemma så läste jag, vek tvätt, pratade med Lisa och lagade köttfärssås. Onödigt mycket köttfärsås, vet inte vad jag tänkte på för vad ska jag och Niels med sås gjort på ett kilo kött till? Båda lämnar snart huset så vi har inte många dagar kvar att äta upp det på. Jag antar att jag kanske får smälla ihop en lasagne i morgon. Niels kom hem vid åtta så vi åt då framför tv:n medan vi såg en film. Nu ska jag sova, dvs läsa tills jag blir vindögd och sedan tvinga mig till att släcka lampan.
God natt!

14/12 Julklappsköp och inte så mycket annat

Måndag.
I morse ringde jag och bokade taxin som ska ta mig till Heathrow airport på fredag och när det var avklarat snyggade jag till mig och for in till stan. Där köpte jag några julklappar och gick sedan och satte mig på Starbucks, läste en bok och fikade. Jag gick sedan i några butiker innan jag begav mig hemåt vid 3-4-tiden. Niels är borta och käkar middag med några arbetskamrater så jag åt rester, såg på tv, hängde tvätt och läste min bok. I morgon hoppas jag att jag kan träffa Julia. Hon visste inte riktigt hur hennes schema såg ut men jag hoppas hon kan ta sig tid så vi hinner ses innan hon åker till Sverige på torsdag. Nu ska jag se episode två av Heroes och sedan ska jag sova.

13/12 Lucia, inte för att jag märkt av det eller så...

Söndag. 3:e Advent.
En mycket slö dag. Jag gick till kyrkan på morgonen och deltog i gudstjänsten. (Inget Luciatåg, man firar inte det här). Sedan gick jag hem och såg sista avsnittet av True Blood säsong 2 och nu måste jag vänta till juni innan säsong 3 kommer ut. Drygt! Men jag ska få tag på böckerna och läsa dem. Jaha ja, efter detta tänkte jag och Julia åka till IKEA men det blev så sent påtänkt att vi struntade i det eftersom butikerna stänger 5 och vi hade nog inte kommit fram förrän 3 eller så. Istället så såg jag filmen Inkheart på tv och lite andra serier på datorn. Vid 7-tiden beställde vi hem pizza som vi åt framför finalfinalen av the X Factor. Min favorit vann inte, dock ej helt oväntat för killen som vann Joe, är bättre på att sjunga, om än tråkig och endast väljer ballader. Olly, min favvo är roligare, en sann entertainer och spexare. När detta var färdigt såg jag på mer serier på datorn och skypade med mor. Far, Alva och Eko var också med på ett hörn.
Fick veta idag att Therese troligtvis kommer flytta tillbaka till Danmark för att ta hand om sin sjuka mor så jag ska väl börja söka nytt igen. Känns drygt och jag vet inte riktigt vad och hur jag ska göra. Det enda jag vet i nuläget är att jag inte känner mig färdig med London än så om det är möjligt ska jag fixa nytt jobb. Jag ska göra mitt bästa. Men just nu orkar jag inte riktigt ta i tu med saker och ting så steg ett för mig är att köpa de julklappar som saknas. Därför blir det nog en tripp in till stan i morgon.
God natt mina vänner!

11/12-12/12 Girls night in och Portobello market

Fredag.
Jag mötte Julia på stan klockan 12 och vi gick runt och tittade på kläder och så i några timmar. På TOPSHOP köpte jag två klänningar, ett blått axelbandslöst fodral och en svart liten pingla, jag är mycket nöjd med mina fynd faktiskt! Vi for sedan hem till Julia och skulle alltså fixa oss till en utekväll, men girls night out blev en girls night in: två tjejer, en pizza, en flaska vin, kläder, smink och mängder med skvaller och fniss. En superrolig kväll så tack för det Julia!
Lördag.
Vi vaknade, var slöa och trötta och halvsov i några timmar framför tv:n. Sedan bestämde vi oss för att ta vara på det vackra vädret och åka till marknaden på Portobello road. Vi drog dit och travade runt, inte längre i solsken i detta besvärliga land utan moln och små regnskurar. Vi åt lunch på mcdonalds och fick vänta så länge på att få ett bort att vi höll på att bli aggressiva. När vi gått hela gatan ner skiljdes vi åt och jag for hem till mig. Väl hemma hade jag en liten "modevisning" för Niels där jag visade mina nya inköp, och sedan slöade vi framför tv:n, beställde hem indiskt och såg på the X Factor, finalen del 1. Olly som jag hoppas på gick vidare till i morgon då det verkligen gäller så det var kul. Vi åt mina estrellachips, sourcream and onion och nördade oss lite med våra datorer. Nu ska jag strax sova. Det ska bli skönt att få somna i min egen säng.

10/12 Slö slö dag

Torsdag.
Idag har jag alltså varit ensam hemma. Jag har inte gjort mycket! Sett på True Blood på datorn, skypat med Malin, sett på Scrubs på tv, tagit en promenad i parken, klättrat i mitt favoritträd (som man kan se på bild i mitt facebookalbum), ätit resterna från igår medan jag såg på tv, pratat med Lisa i telefon, sett på mer True Blood på datorn medan jag åt en snickers och drack latte, ätit en halv portion chokladmousse. Och nu på kvällen har jag roat mig med tjejsaker så som att öva på att lägga eyeliner, inte helt lätt kan jag säga, medan jag lyssnade på den spellista jag har på spotify som heter FEEEST!
I morgon ska jag ner på stan och shoppa med Julia innan vi far hem till henne och myser och fixar oss för kvällens utgång. Jag tror det kommer bli superkul!
Ha det gott!

9/12 En huslig dag

Idag vaknade jag 8, åt en dijonnaisemacka till frukost framför tv:n och började sedan städa huset strax innan klockan 10. Jag tog en lunchpaus mellan 11-12 efter att ha dammsugit hela huset och fortsatte sedan med dammtorkning och annat. Klockan 1 var jag färdig och svettig så jag tog en dusch och gick sedan och handlade mat. Väl hemma igen gjorde jag chokladmousse och satte mig sedan framför tv:n med en latte och slappade i några timmar innan Niels kom hem vid halv sju och jag började med maten, en thairätt med kyckling och cashewnötter. Efter mat och efterrätt såg jag lite lätt på tv men det var inget intressant så nu sitter jag och Niels mitt emot varandra vid matbordet med varsin dator. Han jobbar och jag facebookar och chattar med Julia och planerar fredagens äventyr. I morgon åker Niels på någon jobbtripp så jag kommer vara ensam hela torsdagen och större delen av fredagen. Jag borde sova nu faktiskt men jag känner inte riktigt för det. Det här har varit en bra, avslappnad men ändå aktiv dag.
Hej hej!

8/12 Café 1001

Tisdag.
Idag hade jag och Julia kommit överens om att åka till Brick lane i östra (om jag inte tar helt fel) London. Jag prövade på en annan väg in till stan denna gång. Först tog jag bussen in till Hammersmith vilket idag tog en halvtimme men som brukar snitta på 20 minuter, och därifrån tog jag tunnelbanan till Aldgate East, vilket tog 30-40 minuter. Allt som allt tog det lång tid men jag sparade i alla fall omkring 1 pund! Alltså, totalt under hela dagen, ca 50 pence på vägen dit och 50 pence hem (Många bäckar små). Jag och Julia möttes alltså där och började en liten rundvandring som strax slutade på Café 1001. Där satt vi i smått slitna läderfåtöljer, drack te och åt macka och snackade i timmar. Supermysigt ställe faktiskt! Synd bara att stället ligger så långt borta! Klockan tre började jag min resa hemåt och 20 över 4 klev jag av bussen just utanför min gata (en annan fördel med buss och tunnelbaneresan är att jag inte behöver gå 15-20 minuter innan tåget går för att vara säker på att jag hinner dit i tid och få händerna på en biljett). När jag kom hem vek jag tvätt och strök skjortor, såg lite på tv och började sedan värma upp gårdagens paj. När Niels kom hem åt vi och sedan pratade jag med Lisa och efter det zappade jag på tv:n tills jag slutligen klev upp hit för att blogga. Och nu är det dags att sova!
God natt!

7/12 Svenska chips och glögg

Måndag.
Jag åt frukost framför tv:n och tog sedan ett avslappnande bad. Efteråt gick jag och handlade lite mat och for sedan in till stan och träffade Charlotte. Vi gick i butiker, pratade och promenerade omkring. Vi gick till exempel till den svenska butiken som finns här i London och där köpte jag mig en påse sourcream and onion chips som jag ska spara till något speciellt tillfälle då jag behöver lite fett och uppmuntran. Sedan styrde vi stegen mot den svenska puben som ligger inte långt ifrån butiken där vi tog oss ett glas glögg medan det regnade utanför. Trist väder måste jag säga! Men det var gott med glögg. Jag for hem vid 6-tiden, såg lite på tv och lagade sedan tacopaj till mig och Niels. Efter maten såg jag ännu mer på tv (Smallville, vilket var ett bra tag sedan) och nu är det dags för sängen. Jag är vansinnigt trött faktiskt! Fråga mig inte varför, men jag är bara helt slut. Så, god natt!

6/12 Andra Advent

Söndag.
Idag vaknade jag av att det regnade så väldigt kraftigt. Det rann verkligen vatten på gatan utanför. Det gick över snabbt nog däremot och strax efter lös solen. Konstiga engelska väder! Det fanns ingen frukost hemma men Niels for iväg och köpte några bagels medan jag kokade ett par ägg. Vi åt frukost och sedan kommer jag inte ihåg var jag gjorde. Jag såg väl lite på tv om jag känner mig rätt. Vid två-tiden skulle Niels ut och jogga så jag följde med på Thereses mountainbike. Vi följdes åt i kanske 15-20 minuter innan Niels for åt ett håll för att spara på hans trasiga knä och jag fortsatte rakt framåt. När jag slutligen kom hem efter en tur på omkring 50 minuter så var jag lerig, svettig trött och hade plågsamt ont mellan benen. Jag förstår inte hur killar kan cykla på dessa helvetesmaskiner utan att bli sterila. Jag tvivlar på att jag kommer kunna få bäbisar efter detta.
När jag kom hem pratade jag med Lisa, lekte med datorn och slappade innan jag och Niels kom fram till att jag borde göra hamburgare till middag och jag gick för att handla det som behövdes. Jag experimenterade med färsen till biffarna så jag blandade i timjan, en gnutta oystersause, vitlök, salt, peppar, en klick senap, parmesan, lite tabasco. Det blev supergott faktiskt! Jättebra gjort Klara. Efter maten såg vi X Factor och zappade sedan runt lite.
Nu är det dags för sängen.
Puss och kram

3/12-5/12 Liverpool

Jag gick upp tidigt på torsdagmorgonen, åt frukost, packade det sista och gick till tåget. I Waterloo tog jag en tunnelbana till Euston där jag först hämtade upp mina biljetter och sedan satte mig på tåget som skulle ta mig till Liverpool Lime street station. Tågresan tog strax över två timmar vilket är ganska lagom lång tid om ni frågar mig. Jag lyssnade på musik, sov och hade det ganska skönt. Omkring halv ett var jag framme i Liverpool, gick av tåget och mötte Ben som väntat på mig på stationen. Det var jättekul att se honom igen! Lite konstigt också med en helt annan miljö än den vi tidigare umgåtts i. Vi gick genom stan emot den busshållplats som skulle ta oss hem till honom. Vi lastade av mina saker hemma hos honom och gick sedan till hans mammas bar där vi åt lunch gratis. Ganska så nice! Vi pratade även lite med hans mor så det var trevligt att träffa henne. Efteråt gick vi tillbaka hem till honom och slappade lite. Klockan 5 skulle Ben på en arbetsintervju så jag såg på tv en stund och pratade med hans pappa medan han var borta. Vi åt sedan middag med hela hans familj, dvs mamma pappa och bror och efteråt for vi till en outlet mall en bit bort, gick omkring och tittade i butiker, drack choklad och te och såg Storbritanniens största julgran (dock inte äkta). Efteråt for vi hem, såg på tv och gick sedan och la oss.
Fredag.
Jag vaknade, lekte lite med deras hund Coal, tog sedan en dusch och åt två rostade mackor. Efter att Ben hade duschat så frågade han om jag ville pröva på en full English breakfast och trots att jag redan ätit frukost var detta något jag inte kunde tacka nej till. Ben lagade alltså en frukost till mig som bestod av korv, bacon, scrambled eggs, bönor i sås, blodpudding, toast och te (naturligtvis). Jag mådde lätt illa när jag väl tryckt i mig allt det där men det var faktiskt gott. Jag frågade Ben om han åt det här ofta och han sa "nädå.. det blir väl kanske en gång i veckan eller så." Tillräckligt ofta om du frågar mig! När vi ätit klart tog vi bussen in till Liverpool, gick omkring lite och mötte sedan Bens bästa vän Thomas. Vi tre vandrade runt lite mer, gick till Liverpools Tate som inte alls var lika bra som Londons och promenerade sedan till en bar där vi träffade ytterligare en vän till Ben. Vi tog några öl, snackade och lekte små lekar så som att kasta ett mynt på bordet och försöka få det att studsa in i ett glas. Vid åtta gick vi vidare, såg the Cavern där The Beatles började spela (dock bara från utsidan för vi orkade inte gå ner) och tog sedan bussen hem. Väl hemma såg vi lite på tv med Bens föräldrar och pratade en massa om Sverige och England, likheter och skillnader mm, innan vi gick till sängs.
Lördag.
Efter frukost (en vanlig denna gång) slappade vi en del innan jag packade ihop alla mina saker. Vi gick sedan till Bens mammas bar igen, åt lunch och for sedan till Liverpool. Vi gick runt, såg till exempel China town och lite andra saker innan vi gick till stationen. Vi sa hej då vilket kändes lite sorgligt och sedan hoppade jag på det tåg som skulle ta mig hem till London. Jag sov större delen av resan vilket var ganska skönt. Kom fram till Euston och tog Northen line till Waterloo och tog tåget hem därifrån. Här hemma var Niels ensam, Therese och Samuel har fortfarande inte kommit tillbaka och Niels tror de kommer vara borta ända till efter julen. Vi beställde hem mat som vi åt framför X Factor och sedan gick jag upp på mitt rum, lekte lite med datorn och gick sedan och la mig.

2/12 New Moon

Idag vaknade jag, åt frukost och spenderade några timmar på att göra ingenting. Sedan gick jag och handlade mat inför kvällen, åt en bagel till lunch och tog sedan bussen till Hammersmith. Där mötte jag upp en ny vän, vi tog en fika och promenerade lite vid Themsen innan vi gick till biografen och såg New Moon, uppföljaren till Twilight. Jag är inte något fan av den förra filmen, främst för att jag verkligen föraktar huvudskådespelerskans värdelösa försök till acting (brist på bättre svenskt ord... agerande känns inte helt bra), men denna var definitivt bättre! Jag störde mig inte alls speciellt mycket på att hon har så sjukt slät emotionell nyansering, om ni förstår vad jag menar... hon ser lika förstörd och förvirrad och frågande ut när får veta något uppskakande och hemskt som när någon frågar vad klockan är. Jäklar, jag blev så sjukt irriterad på henne i första filmen att jag inte ens kunde läsa bok två. Jag kunde bara se hennes stammande inkompetens när jag läste så jag gav upp. Hursomhelst, film två var alltså bättre! Och det var ju kul. När den var över tog jag en buss hem, vek tvätt, lagade en kycklingrätt åt mig och Niels som blev väldigt bra faktiskt, åt middag och satt och pratade med Niels och hade det trevligt. Nu senast har jag packat lite inför Liverpool i morgon och tvättat ytterligare en tröja.
Jag antar att vi inte kommer höras nu på några dagar, jag får uppdatera er om mina äventyr uppåt i landet när jag kommer hem. Ha det bra!

1/12 Stora tvättdagen

Hej och hå, nu är jag trött så jag ska försöka göra detta snabbt.
Tisdag!
Jag vaknade vid 8-tiden, öppnade första luckan i den söta lilla adventskalendern som min mor skickat mig och tog sedan en dusch. Jag åt den sista pizzabiten från gårdagen till frukost, såg lite på tv och travade slutligen iväg till stationen. Det kändes roligt att komma ner på stan efter så lång tid! Nästan som att ha semester faktiskt. Jag träffade Julia 11.20 och vi vandrade runt på Oxford street, köpte lite julklappar, snackade massa skit och åt sedan på KFC. Innan vi skiljdes åt vid 3-tiden så gick vi på Primark och jag köpte 3 par strumpbyxor för 2,5 pund och ett par trosor för 1,70. Jag tog mig sedan tillbaka till tåget och hem. Hemma tvättade jag kläder för fullt, både i maskin och för hand. Jag strök även 8 skjortor och snackade med Lisa i telefon. Niels kom hem med mat från en italiensk restaurang och efter maten hängde jag tvätt och såg Mumien 3 på tv. Nu senast bäddade jag rent i sängen som jag nu ska krypa ner i. Jag hade tänkt se Sunes Jul på min dator som julkalender men jag fick som aldrig tid. Det får bli två avsnitt i morgon helt enkelt. Snart är det jul! GALET!
God natt!

30/11 Och så åkte de igen

Idag vaknade jag halv 9, gick upp och åt frukost framför tv:n men när Therese och Samuel inte dök upp så gick jag och la mig och sov en timme till. Jag vaknade och stängde av väckarklockan, vilket visade sig vara Lisa Jonsson som ringde och inte mitt alarm. Jag ringde upp henne och spenderade 20 trevliga minuter på telefonen. Sedan hörde jag att de andra var vakna så då anslöt jag mig till dem. Vi diskuterade fram dagens schema och middag och jag gick sedan och handlade lite mat. Det var kallt ute och jag ångrade att jag inte tagit vantarna med mig. Det börjar kännas som vinter faktiskt, eller kanske senhöst i alla fall. Konstigt att det är 1 december i morgon! När jag kom hem åt jag några mackor till lunch och sedan tog jag grabben i vagnen och gick ut. Jag promenerade genom parken, denna gång väl påklädd så jag svettades medan jag tryckte på vagnen. Jag hade kameran med mig och hoppades att vi (jag alltså för Samuel somnade ganska så snabbt) skulle få syn på hjortarna som finns lite här och där i parken. Jag hade nästan gett upp hoppet när jag tillsist fick syn på dem när vi gått så långt som till Richmond gate. 4 stycken faktiskt, snygga djur!

När vi väl kommit så långt så tänkte jag att jag kunde kila in till Richmond och köpa mig en varm mugg toffee nut latte. Kila in och kila in, det tog en ganska bra stund att väl komma till Starbucks, och på vägen tillbaka till parken så var det uppförsbacke så det tog sin lilla tid. Samuel hade vaknat vid det laget och halvvägs genom parken upptäckte jag att klockan var kvart i 4. Tusan också! Jag trodde den skulle vara max 3. Jag skulle ju göra en paj som behövde vara färdig strax över 5 eftersom Therese och Samuel skulle åka till Danmark ikväll och behövde fara 6. Jaha, det var bara att snabba på stegen alltså. 10-15 minuter över 4 var vi hemma igen och jag kastade mig in i köket och gjorde en supersnabb paj. När den var färdiggräddad åt vi och sedan vinkade jag av Therese och Sammy. Jag vet inte när jag ser dem igen för hon har inte köpt någon hemresa än, hon ska först se hur det går med hennes mammas röntgen på onsdag och sedan vet hon mer om hur det blir. Kanske är de tillbaka i helgen och kanske så ser jag dem först efter jul. När de gått så skypade jag med Ludvig, mamma och Alva, förde över bilderna från kameran till datorn och köpte tågbiljetter till Liverpool. Jag åker på torsdag morgon och kommer hem på lördag. Det ska bli superkul att se någon annan del av England! När Niels kom hem efter att ha lämnat av sin fru och son så såg vi lite på tv innan vi sa godnatt. Nu ska jag sova och i morgon ska jag in till stan för första gången på två veckor! Snacka om att det är på tiden. Jag ska träffa Julia och förhoppningsvis får jag några julklappar köpta.

God natt!

Förresten, mina fötter värker som bara den efter den två timmar och 40 minuter långa promenaden.


RSS 2.0