Bilder från Oxford

I bussen påväg mot Oxford!
På guidad tur, vi och PRO
Keble College
Baren där i bakgrunden var stället där Tolkien och Lewis hängde
Middag innan vi åkte hem.
Asbra tripp!

26/4 - 28/4 Tre ganska vanliga dagar

Måndag.
Måndag-långdag. Eller egentligen inte så himla, det är bara att måndagar är så dryga eftersom det då är så långt kvar till helg!
Efter att jag lämnat pojken och gjort min städning så såg jag lite på tv och det är faktiskt det enda jag kan komma ihåg... Jag måste ju ha gjort något annat också tycker man men jag vet faktiskt inte. Nåja, på kvällen efter att jag slutat tog jag bussen till Niels och så satt vi i soffan och snackade, käkade pizza och såg på tv. Bra slut på dagen måste jag säga!

Tisdag.
Alison jobbade återigen hemifrån. Och hon tog Ewan till skolan så jag behövde inte göra det. I och för sig hade jag gärna tagit den promenaden för det var strålande fint väder och jag hade planer på att ta en snabb fika med Marietta, men nu blev det istället så att jag fick stanna hemma och "vakta" den polska toalettstäderskan Agnes. Jag städade min bit, snackade lite med tjejen och satte mig sedan vid skype och pratade med Ludde. Klockan 11 fick jag nog av att vara inne så jag tog min kamera och en bok och gick ut. Först fotade jag lite vid Themsen och sedan la jag mig på en parkbänk, drog upp byxbenen och linnet och solade lite. Jag slumrade en stund och det var bara superskönt! Klockan 1 gick jag tillbaka in, fixade lunch och satt lite vid tv:n och datorn. Sedan hämtade jag pojken, tog hem han, gav han käk, tvingade honom att göra lite läxor och sedan for han och Alison iväg vid 6-tiden till karaten. Jag åt middag framför datorn medan jag skypade med mamma och Alva. Jag fick se hennes bal och studentklänningar, hon var så fin så! Känns trist att jag inte kan vara hemma. Jag hade velat hjälpa henne med sminket och sådant, det hade varit så kul.
Halv 8 då resten kom hem tog jag tåget in till Waterloo för att träffa en ny potentiell kompis. Vi promenerade längs Themsen och snackade. Det är verkligen vackert att gå där på kvällen för alla byggnader är upplysta så fint! Killen, Daniel som han heter var trevlig och rolig så det är ju möjligt att vi träffas igen. Vore kul att ha en engelsk vän också, inte bara svenskar! Strax innan 11 tog jag tåget hem och låg väl i sängen ungefär vid 12-tiden.

Onsdag.
I morse påstod Ewan att han inte mådde bra så han fick stanna hemma. Och där rök mina fria timmar under dagen. I och för sig gör det inte så himla mycket för det innebär ju att jag inte måste tjata om att han ska klä på sig, gå till skolan och diverse annat. Däremot försöker jag få han att göra lite läxor nu, vet ej hur det går för jag har inte orkat lämna trappan än. Idag medan han sov har jag i alla fall städat, sett lite på tv, sovit en stund i soffan, tagit hand om maten som kom hemkörd och käkat lunch. Nu är klockan snart 2 och jag tror (jag hoppas i alla fall) det kommer bli en ganska slapp eftermiddag. Jag har gjort alla mina sysslor, inklusive tvätt och strykning så det är bara att fixa middag och få honom att göra läxorna som är kvar. När det väl är gjort kan han leka eller göra vad tusan han vill och jag kan läsa eller se på tv eller så. Känner dock att det hade varit skönt att få komma ut lite men men...
Skulle det hända något utöver det vanliga så återkommer jag väl med det. Annars hörs vi senare!
Puss!

23/4 - 25/4 Camden, barnvakt och Oxford

Fredag.
Alison var hemma även denna dag så med gemensamma krafter lyckades vi få pojken till skolan. Jag släpade på hans cricketbag som säkert är i samma viktklass som jag, så när jag äntligen kunde slänga av mig den på skolan gick jag sedan hem lätt som en fjäder. Jag städade och sådant medan Alison sov, såg sedan lite på tv, bytte lakan i Alisons säng medan hon åt frukost och sedan ansåg jag mig vara färdig med morgonens sysslor. Jag gick då till grannen eftersom jag lovat att hälsa på deras nya au pair. Tjejen var från Slovakien och har varit här i typ 4 dagar. Hon var alltså inte alls speciellt bra på engelska. Vi gick på en lång promenad i solskenet i alla fall och jag köpte vårens första glass. Ingen aning om hur mycket hon fattade men jag babblade på om allt möjligt och som vanligt när jag snackar med folk som är sämre på engelska än mig så blev jag sympatidålig. Det finns som ingen mening med att använda ett nyanserat och avancerat språk när personen man talar med ändå inte kommer förstå så man går som back to basic helt enkelt. Men det var trevligt, känner dock att jag inte riktigt har lust och tid att vara den som visar henne runt i London. Fy vad hemsk jag är! Men nu har jag varit här så pass länge att jag inte känner att jag har något att vinna på att umgås med en tjej som inte ens förstår 50 % av vad jag säger. Jag jobbar på veckorna och på helgerna har jag nästa bara tid för Julia och Charlotte. De ligger på högsta prio så om de är lediga är det dem jag träffar. Men hon bor ju nära och jag vet hur jobbigt det är att inte känna någon så jag ska gå och hälsa på henne på dagarna när jag har tid. Är däremot lite less på alla de här tjejerna som kommer hit som au pair och sedan inte kan göra något själv. Det är så många som inte har någon som helst drivkraft eller ambition. De bara stannar här i Twickenham, möjligtvis åker in till Kingston någon gång men inget mer och om de ska in till stan så är det för att någon annan drar med dem. Och sedan klagar de på hur tråkigt det är här ute och att de längtar hem. Haha, nu blir jag bitterKlara men hjälp alltså! När jag var ny for jag och gjorde en massa saker själv, jag gick på museum, shoppade på stan och annat och sedan kämpade jag för att träffa vänner. Visst kan man längta hem men alla har vi väl åkt hit av egen fri vilja? Sluta klaga och gör något av situationen.
Äh, nu är det jag som ska sluta. Vart var jag? Jo, efter promenaden gick jag hem, käkade lunch framför tv:n, tog en dusch och datade sedan lite. Halv 4 gick jag för att hämta pojken och hans väska. Vi gick hem och jag satte igång med att fixa middag och stryka kläder. Klockan 7 började jag fixa till mig för kvällen. Jag, Julia och hennes kompis Matilda skulle till Camden och festa. Halv 9 satte jag mig på en buss och strax innan 10 var jag framme vid Camden tube station. Efter ett tag kom även tjejerna fram och då gick vi till puben World's End och tog ett par cider och snackade med folk. Vid 12-tiden gick vi till Barfly, en bar/club men där var så trist att säkert 10 minuter efter att vi kommit in gick vi igen. Vi testade istället Underworld och där var det lite bättre. Dock ingen 100 poängare men det blir ju vad man gör det till så vi dansade och hade kul ändå. Strax innan halv 3 lämnade vi stället och letade efter våra bussar. Jag såg min, sa adjö till tjejerna och älgade iväg efter den. Jag sprang seriöst som ett djur och ändå missade jag bussjäkeln med säkert 2 sekunder. Då var jag helt illamående av ansträngningen, jag har nog aldrig pressat mig så hårt, jag tänkte att det skulle vara värt det när jag väl satt på bussen och är på väg hem tidigt. Och vad fick man för det? En hjärtattack och inget mer. Nästa buss gick klockan 3 och som tur vad hade jag flyt med bussbytet i Hammersmith så jag var hemma typ kvart över 4. Halv 5 låg jag i sängen och fick lite efterlängtad sömn.

Lördag.
Vid 10-tiden gick jag upp eftersom jag lovat att umgås med Marietta denna dag. Hon ringde upp och sa att vi kunde träffas vid 12-tiden så jag la mig då och grisade i ungefär en timme till. När det var dags promenerade jag till henne och därifrån tog vi bussen till Richmond. Vi strosade runt lite innan vi gick och köpte lunch som vi tog med oss till ett härligt ställe vid Themsen. Jag åt en vietnamesisk nudelsallad som kändes helt perfekt för det soliga varma vädret. Efter ett tag blev Marietta rastlös så vi gick i butiker en stund så hon kunde hitta presenter åt sina föräldrar som fyllt år och sedan köpte jag mig en frappe på Starbucks. Klockan var då kring 4 så vi tog bussen hem och jag chillade framför datorn en stund innan det var dags för mig att agera barnvakt. Sam, en grannunge var även här så han och Ewan lekte snällt. Jag fixade ungarna käk, och efter att Fraser ätit gick han och la sig (han hade haft en 7 timmars cricketmatch så han var nog ganska slut) så då hade jag lite tid för mig själv så jag såg ett avsnitt How I met your mother på tv innan jag kollade till Ewan och Sam. Halv 10 hämtade Sams pappa honom och sedan lät jag Ewan leka i en timme till innan han fick lägga sig. Jag skypade med Ludvig under tiden och hade på så sätt en ganska behaglig lördagskväll. Klockan 11 gick jag och la mig men väcktes strax innan 12 av att min telefon ringde. Det var Alison som glömt sina nycklar så jag gick ner och väntade på att hon skulle komma hem. Jag släppte in henne och hon tackade och tyckte det var bra att hon sluppit väcka någon. Räknas inte jag? tänkte jag tyst men orkade inte säga något. Jag gick upp och la mig igen men det tog evigheter innan jag äntligen kunde somna om.

Söndag.
Upp tidigt. Klockan 7. Och då hade jag ändå försovit mig lite. Jag kastade på mig kläder och linser, tryckte ner lite nödvändigheter i min hyfsat nya bruna läderväska knyckte en brödbit från köket och sprang iväg till bussen. I Richmond köpte jag mig en cappuccino för att kunna vakna till lite mer och satte mig på tuben en minut innan den gick. Där satt jag med massvis av springare på väg att delta i London Marathon, kände mig lagom missplacerad med kaffen i ena handen och mascaran i andra. På Victoria station gick jag av och letade rätt på busstationen och mötte Julia. Vi hittade rätt buss och köpte en tur och returbiljett till Oxford för 16 pund. Resan tog drygt en och en halvtimme, Julia sov mesta delen av tiden och jag satt och raderade sms. När vi kom fram köpte vi platser i en guidetur som skulle vara klockan 1 och sedan gick vi och käkade frukost/lunch. Vi travade runt lite på egen hand innan vi anslöt oss till turen där vi (som alltid när jag går på guidade turer) drog ner medelåldern ganska ordentligt. Vi kollade på en massa colleges och annat och såg även en pub där Tolkien och Lewis brukade sitta och snacka. Turistguiden sa att om man går in där, söker rätt på någon som kände Tolkien och köper honom en öl så kan man få höra en massa intressanta historier. Jag och Julia tänkte oss då hur vi skulle gå in med vår stackars au pair-lön i händerna och fråga om någon där kände Tolkien och se hur en skog av händer far i luften från alla lokala alkisar som ser möjligheten att få lite gratis dricka. Vi skrattade så jag fick kramp i magen. Det var i allmänhet väldigt roligt i Oxford för båda två var trötta och lite kaffehöga. Oxford är för övrigt en väldigt fin stad. Gammal och jäklar vad många universitet det finns! Vi åkte hem vid 4 - 5-tiden och var i Victoria vid 6 eller så. Då skiljdes vi åt, jag åkte hem och datade lite innan jag la mig strax innan 10.
Jag ska lägga upp lite bilder från vår resa senare!
Puss!

22/4 Frukost i Hyde Park

Torsdag.
I morse var det återigen dags att tvinga sig upp innan 7. 20 i för att vara exakt. Jag gick upp, klädde mig och gick ner. Alison var sjuk så hon var hemma från jobbet, det är alltid lite lättare att få pojken att göra det han ska när hon är där, och även om han inte blir lättare att hantera så är hon i alla fall med och ser hur jäkla svår han är, vilket känns lite bättre för mig. När jag lämnat av honom på skolan tillsammans med cellon, klarinetten, två kassar böcker mm så tog jag bussen in till Richmond, bytte till tuben och åkte till Notting Hill. Där skrämde jag upp Charlotte ur sängen och så gjorde vi frukost som vi tog med oss till Hyde park. Där satte vi oss, under stora vackra träd vid en damm och åt goda bagels, yoghurt och drack juice. Solen sken men det var fortfarande lite småkyligt så jag hade koftan på. När vi gick tillbaka till lägenheten så tog vi oss en kopp te innan vi plockade ihop all smutstvätt och gick till laundromaten en bit därifrån. Medan maskinerna gick tog vi en promenad runt och tittade på hus och blommor innan jag sedan var tvungen att åka tillbaka. Jag hade lite oflyt med tuben och bussen hem men kom fram ganska precis i sista stund. Skönt, jag hade inte velat stå framför Alison om jag kommit sen, då hade jag nog aldrig mer fåt åka in till stan under dagtid. Jag gick och hämtade pojken, fixade middagen, gjorde diverse andra sysslor och tvingade med Alisons hjälp honom att göra lite läxor innan vi åkte iväg till fotbollen. Och det är här jag sitter nu och skriver. Jag har huvudvärk och misstänker att jag kanske också håller på att bli sjuk. Vad tusan har hänt med mitt immunförsvar sedan jag flyttade hit!?
I morgon är det fredag i alla fall, ska bli skönt. Men jag kan inte riktigt njuta av tanken eftersom jag måste vara barnvakt på lördag. Fasen också.
Nu ska jag möta upp Ewan igen, vi hörs i morgon!
Puss

19/4 - 21/4 Sista dagarna av lovet (inte mitt)

Måndag.
Kan inte riktigt komma ihåg vad som hände i måndags. Troligtvis inte så mycket. Men jag läste en del, tvingade Ewan att plugga, städade mm. Och på kvällen då? Ingen jäkla aning faktiskt! Nu måste jag verkligen tänka till känner jag. Men som sagt, troligtvis hände inget nämnt att ta upp eftersom jag inte kan komma ihåg det, jag såg väl lite på tv och käkade godis.

Tisdag.
Jag väcktes av att telefonen ringde 20 över 7. Det var Agnes, toalettstäderskan som ville komma in. Jag hoppar upp, drar på mig lite kläder och släpper in flickan. Vi satte så igång och städade. Alison kom så småningom ner, hon skulle jobba hemifrån och hade tagit sig lite sovmorgon. Dagen flöt på som vanligt. Vi tvingade Ewan att plugga, jag läste när jag kunde smita en stund och stal mig även några minuter till att slumra på soffan. Klockan 5 skjutsade Alison oss till the Lensbury där ungarna skulle träna karate. Jag satt i kafeterian och såg på serier på min dator och försökte skypa med Alva (gick inte så bra för det bröts hela tiden) medan jag väntade.
Klockan 7 när de var färdiga lämnade jag av dem hos Alison som väntade med bilen och så promenerade jag iväg till Shambles där Marietta jobbar. Jag satt där och snackade en stund med henne innan jag tog bussen hem igen. På mitt rum skypade jag en stund med mor, halvtittade på tv och slöade lite innan jag la mig för att sova.

Onsdag.
Jag gick upp strax över 8 och började städa lite. Käkade sedan frukost, såg en stund på tv och gjorde sedan andra sysslor som till exempel tvätta, stryka, tvinga Ewan att göra läxor mm. Klockan 1 kom maten hemkörd och jag tog hand om den och käkade sedan lunch. Och så passerade dagen. Inget speciellt hände så jag har inte mycket mer att skriva. Nu sitter jag i alla fall som vanligt i trappan vilket är ett av de ställen jag har bäst internet på. Här bloggar jag medan skinkorna domnar och så lyssnar jag på musik. Just nu är det "Haven't met you yet" av Michael Bublé, helt awesome skön låt om ni frågar mig. I morgon ska jag träffa Charlie så fort jag lämnat av ungen på skolan (jepp, nu är det slut på påsklov, på gott och ont. Mest gott hoppas jag). Jag ser fram emot det så himla mycket! Vi ska bara tvätta och fika men det är ändå mysigt.
Jag är förresten lite pissed på den här jäkla vulkanen på Island. Herregud alltså! Hur mycket problem kan den skapa? Börjar bli lite orolig för jag skulle gärna ta mig hem en stund i sommar. Vill inte gärna köpa en biljett för tusentals kronor och sedan blir det inte av.
Nåja nåja, ingen idé att oroa sig. En dag i taget. Och i morgon får jag ju träffa tjejen min så det ska bli skitkul!
Puss på er!
PS.
Jag har börjat läsa nyheterna på nätet. Förvånade? Jepp, jag med. Men jag har fått vissa pikar från Julia och diverse annat folk som tycker jag lever i en trygg skön liten bubbla (tydligen har det varit någon jordbävning på Haiti? :S) så jag tänkte att det kanske vore bra att hålla sig lite uppdaterad så man inte skämmer ut sig allt för mycket vid nästa sociala tillställning. Jag kanske är lite som ett barn ändå... Charlottes pojkvän sa till exempel i lördags att han tyckte jag var som deras barnbarn... vad nu det ska betyda!
DS.

16/4 - 18/4 Sommar och Sol, och i Sverige har det snöat

Fredag.
Dagen såg ut praktiskt taget likadan som dagen innan så jag orkar inte gå in mer på det. På kvällen for jag i alla fall hem till Niels och vi åkte till en pub och käkade. Jag åt teriyaki lax med ris, så vansinnigt gott! Engelsk mat är så sjukt tråkig så det var nice att käka något med lite mer smak. Kul att träffa Niels också, det var länge sedan sist. En väldigt trevlig kväll! Sedan for jag hem och sov.

Lördag.
Jag gick upp vid 8, tog en dusch, käkade frukost och efter lite problem med tåg och buss lyckades jag ta mig in till stan till klockan 12. Vid London Bridge station mötte jag Charlotte och Julia och vi gick på Borough food market. Soligt strålande väder, mängder med människor, massa mat och annat mys. Vi köpte jordgubbar, foccacia, chutney, tomater och iskaffe, satte oss vid themsen och käkade. Mys!
Vid 4-tiden skiljdes vi åt, Julia for för att möta några kompisar som skulle grilla och jag och Charlotte åkte hem till henne. Där fixade vi till oss för kvällens utgång medan hennes pojkvän gick och handlade mat. Charlie fixade till en potatis och kycklingsallad och sedan travade vi alla tre iväg mot hyde park med mat, bröd, ost, vin, choklad och jordgubbar. Vi satte oss på en filt i kvällssolen och åt supergod mat, drack vin ur vinglas, pratade och hade hur underbart som helst. Jag var helt lycklig. Där satt vi tills det var helt mörk och vi huttrade av kyla. Då gick vi tillbaka in till lägenheten, satt där och pratade innan vi vid 11-tiden åkte in till stan och träffade Julia igen. Vi gick till Tigertiger, en club kring Piccadilly. Julia hade ont i fötterna så hon stannade inte så länge men jag och Charlotte dansade järnet till stängning. Jag har nog aldrig dansat så galet mycket, det var vansinnigt kul! På ena våningen var vanlig radiomusik och i källaren spelades gamla discolåtar och annat. Vi dansade så svetten rann, jag var helt blöt och sminket hade väl runnit ner över halva ansiktet men det var enormt kul. Snacka om träningspass alltså. Vid 3-tiden lämnade vi stället och kring halv 4 hade vi hittat våra bussar hemåt.
När jag satt på bussen fick jag detta sms av Charlie
"Vilken 100 % kväll det blev, så sjukt kul! Är helt sjukt kul att gå ut med dig; du är alltid sjukt pepp, härlig inställning och dansar helt galet bra! Precis lagom crazy för att man ska kunna go helt wild! Alltid kul men senaste timmen var helt outstanding..!! Många pussar på dig snygging"
Ja, då blir man ju bara ännu gladare. Helt underbar dag, möjligtvis bästa sedan jag flyttade hit! Jag var hemma vid halv 5 och gick då direkt till sängen.

Söndag.
Jag försökte tvinga mig att sova till klockan 12 men det gick inte så bra. 11 gav jag upp, käkade frukost och skypade sedan med Ludvig. Efteråt for jag in till stan och träffade Julia och några av hennes bekanta. Vi satte oss i Hyde Park och njöt av solen. Lite senare anslöt Charlotte och då gick vi upp mot Marble Arch, köpte hamburgare på mcdonalds och satte oss sedan i solen och käkade. Efteråt lyssnade vi lite på de talare som varje söndag ställer sig vid det som kallas Speakers Corner och lättar sitt hjärta. Enligt lag får vem som helst ställa sig och prata om vad som helst så länge man inte talar illa om drottningen typ. Senare for Charlotte hem och jag och Julia gick lite i butiker innan vi också gav upp. Jag åkte hem och har sedan dess suttit här vid datorn.
Jag ser inte fram emot jobbet i morgon, känns tungt. Nu ska jag snart sova.
Puss

13/4 - 15/4 Ödesbeslut och annat

Tisdag.
Jag gick upp halv 8 och släppte in Agnes. Hon satte igång med att städa toaletterna och jag gjorde annat, kommer inte ihåg vad. Alison var hemma även denna dag. När jag var färdig med all städning och så satte jag mig i fåtöljen vid bakdörrarna som jag hade vidöppna och läste ur the Fellowship of the Ring. Solen sken och det var bara jätteskönt, framför allt eftersom de andra var borta under några timmar. Jag solade, läste och slumrade lite. Senare under dagen for de iväg och till the Lensbury så jag hade ganska mycket tid för mig själv och min bok. Skönt.
På kvällen for jag iväg in till Clapham och träffade Julia. Vi tog en cider på en pub innan vi gick och mötte en bekant till henne. Vi travade sedan alla 3 till mcdonalds och åt lite "kvällsfika" (jag åt en 1 punds hamburgare, Julia en paj och den tredje tjejen käkade glass) innan jag drog hem vid 10-tiden. När jag kom hem fick jag en keps och en liten ask choklad från New York av Ewan (kanske resten av familjen också, det vet jag inte. Det var i alla fall Ewan som räckte dem till mig) så det var ju gulligt. Blev faktiskt lite rörd där... Jag som annars planerar att kanske lämna dem två månader för tidigt. Men det går jag mer in på lite senare.

Onsdag.
Dagen D. Dagen då min framtid skulle kunna bestämmas. Dagen då jag skulle anmäla mig till universitetet. Jäklar vad jag hade besvärligt att komma på vad jag vill läsa! Saken är den att jag vill faktiskt inte läsa något än. Känner mig inte ens färdig med London, vilket jag i och för sig kanske är när sommaren väl är över och det verkligen gäller så det är ju bäst att ha sökt något ändå. Problemet är ju att jag inte riktigt är sugen på något. Förra året sökte jag till historielärare för gymnasiet, kom in men valde då att åka hit istället eftersom jag inte var säker på att det var det jag ville göra. Såhär ett år senare vet jag fortfarande inte. Jag är i samma situation som förra året förutom att jag nu är ännu lite mer ovillig till att börja plugga eftersom jag har så kul här. (Ja, inte i familjen här alltså, utan London i övrigt.)
Jag gick upp på morgonen i alla fall, gjorde mina uppgifter, väckte Fraser som skulle iväg och spela cricket och läste sedan min bok tills Ewan vaknade. Han åt frukost när jag åt lunch och sedan kom matvarorna som jag fick packa in. Ewan läste lite läxor och sedan gick han över till en kompis på gatan medan jag satte mig vid datorn och försökte få lite ordning på min framtid. Jag skypade hem och vi försökte komma fram till något och det gick väl sådär... Fraser kom sedan hem och jag fixade middag åt honom och lite senare slutade jag så då gick jag upp på rummet, skypade med Ludvig och ännu lite senare skypade jag med Lisa Boman. Oj oj, svårt är det. Till sist blev det såhär:
Förstahandsvalet: Juridik. Jag är egentligen inte så intresserad och är dessutom övertygad om att jag inte kommer in, men man kan ju testa bara för att!
Andrahandsvalet: Historielärare för gymnasiet. Något som av någon anledning etsat sig fast i mitt huvud. Frågan är ju bara, kommer jag klara av att stå inför massa uppkäftiga tonåringar och snacka? Förhoppningsvis kommer de vara så pass mogna då att det ska gå bra.
Tredjehandsvalet: Socionom. Kändes som att det vore bra med ett tredje val och detta var det ända jag kunde komma på.
Ja, ni ser ju hur genomtänkt detta är! Men nu är det gjort i alla fall så nu kan jag slappna av ett litet tag tills det verkligen gäller. Då får jag bestämma huruvida jag hoppar på någon av de utbildningar jag sökt eller om jag tar några månader till här i London (då inte som au pair. Aldrig mer au pair!).

Torsdag.
Idag började Fraser skolan igen så endast Ewan är hemma. Jag gick upp 8, åt frukost och gjorde en mycket liten städinsats innan jag började läsa. Ewan gick upp vid 10.30-tiden och käkade sedan frukost omkring 11-halv 12. Jag åt lunch och läste lite. Sedan fick jag honom att göra lite läxa och så fixade jag lunch åt honom. Han såg på tv, jag läste, han gjorde ännu lite mer läxa och jag strök kläder. Jag förhörde honom lite på latinglosorna (fråga mig inte varför de måste lära sig ett döende språk när de nu ändå är helt värdelösa på de språk som de faktiskt hade kunnat haft någon användning av, men så är det) och efteråt påstod han att han var färdig med det han behövde göra idag så jag tar han på orden. Nu leker han nog och jag sitter här i trappan och skriver. Ska gå och förbereda middagen snart och sedan läsa lite mer. Jag tycker det är ganska lustigt för när jag började med boken, sagan om ringen bok 1 på engelska alltså, tänkte jag att det skulle vara svårt och besvärligt att ta sig igenom den och visst tar det lite tid, framför allt om man är lite okoncentrerad. Men det går mycket bättre än vad jag trodde! Jag tycker den är till och med lättare än på svenska. Jag läste den när den nya översättningen kom ut i Sverige men orkade inte ens ta mig hela vägen ut utan la undan den när jag ändå närmade mig slutet, men nu längtar jag efter att få fortsätta läsa. Det är väl som man säger, böcker är alltid bäst på sitt originalspråk.
Vad som händer senare idag vet jag inte men om det dyker upp något värt att nämna så får ni höra det senare. Just nu längtar jag väldigt mycket till helgen i alla fall. Charlotte ska vara ledig hela lördagen så jag hon och Julia ska hitta på något turistigt och troligtvis dra på någon fest på kvällen. Det ska bli kul!
Nu ska jag kila vidare. Puss!

7/4- 12/4 Finbesök!

Jag ska ta veckan ganska kort. I tisdags hämtade jag Malin och Lisa på Victoria station. Så vansinnigt kul det var att se dem! Vi tog en milkshake mm på mcdonalds innan vi for hem.
Onsdag.
Jag behövde jobba fram till klockan 1 så jag skickade iväg tjejerna på en guidad tur runt stan. När familjen åkt iväg for jag in och mötte flickorna mina. Vi gick lite på Oxford street innan vi åkte hem, fixade oss och for sedan in till Covent Garden och Roadhouse. Där träffade vi Charlotte, tanken var även att Julia skulle komma men hon hade problem med tuben så hon lyckades aldrig lämna Clapham där hon bor. Synd, men vi hade ändå en superkul kväll! Massa dansande, musik och trevligt sällskap.

Torsdag.
Riktigt slöa på morgonen. Vi åkte till stan igen, solen sken och det var helt underbart väder.
Vi gick i butiker och for sedan till Notting Hill och fikade, träffade Charlotte igen och tog en kaffe innan vi åkte hem igen. Väl hemma chillade vi, beställde hem indiskt, blonderade mitt hår, mm innan vi sov.

Fredag.
Åter igen solsken och värme. Denna dag åkte vi till Richmond, satte oss i en park och åt glass, fish and chips godis och hade det gott! Vi for sedan hem, åt mat, fixade oss och åkte till TGI Friday's där Charlotte jobbar. Det är första gången jag besökt henne på jobbet faktiskt så det var kul! Efteråt gick vi till Roadhouse igen, lyssnade på ett liveband och dansade. Vid 2 for vi hem så det var skönt att komma hem relativt tidigt.

Lördag.
Vi for till Camden och gick lite på marknaden, käkade mat och sådant. For hem vid 2-tiden för att packa och åka iväg mot Victoria. Mys på bussen och lite kaffehöga så vi hade hur kul som helst. Klockan 7 lämnade jag flickorna på tåget och åkte gråtandes hem. Fy så jobbigt att skiljas från dem! Hemma drog jag runt och gjorde inte direkt något. Kände mig ensam och lite deppig. Tråkig kväll.

Söndag.
Jag städade på morgonen och for sedan till Richmond där jag träffade Julia och hennes vän Isabelle. Vi satt på Richmond hill och hade picknick i solen. Sedan åkte jag in till stan och mötte Charlotte på hennes jobb. Vi gick och åt schysta hamburgare innan vi gick till B@1 och tog några drinkar. Målet var egentligen att gå till Roadhouse och se på en Flair competition så vid 8-tiden var vi där. Vi hade en härlig kväll, intressanta tävlingar, bra musik och dans.

Måndag.
Familjen kom hem söndag kväll men jag träffade dem inte förrän idag. Jag har städat, tvättat, strykt mm. Trist dag, känns jobbigt att ha familjen hemma igen. Nu på kvällen har jag skypat och sett på tv och nu ska jag sova. Har en hel del sömn att ta igen så det ska bli så skönt!
Vi hörs sen då!

2/4 - 6/4 Påskhelgen

Hej och hå... nu har jag många dagar att skriva om! Ja det är väl bara att sätta igång.
Först, torsdag kväll. Charlotte kom och vi gick till KFC och käkade, återvände sedan hem och såg Titanic medan vi käkade kaka och jordgubbar. Myspys i pyjamas!

Fredag.
Vi vaknade, åt frukost och sedan for Charlotte hem eftersom hon skulle jobba. Jag var ledig, långfredag ni vet. Ingen kul dag däremot, det regnade och jag sov för det mesta. Läste lite, såg på tv och sov. På kvällen var jag lagom depp över att jag slösat bort en hel dag (jag hade ändå inte så mycket val, Charlie jobbade ju som sagt och Julia var hemma i Sverige över påsken) så på kvällen fräschade jag till mig och drog till Mariettas Shambles. Det var en lugn trevlig kväll.

Lördag.
Denna dag gick jag for jag iväg till Imperial War Museum där jag hade bestämt möte med en svensk tjej som varit här i 2 månader. Vi klickade väl inte direkt men hade en ganska trevlig stund på museumet innan vi gick och käkade lunch. Marietta som var i området anslöt dit och sedan tog vi en promenad vid Themsen innan vi tog tuben hem vid 3-tiden. Hemma slappade jag ett tag och for sedan återigen till Shambles. Kändes nästa lite pinsamt att hänga där varje helg men Marietta hade bjudit dit mig och jag hade ändå inget för mig. Som vanligt trevligt och avslappnat och jag snackade en hel del med en tjej som är kompis med Suzanna som jobbar där. Vid 12-tiden for började jag gå hem i regnet och lyckades stanna en buss mitt emellan två busstopp (det finns vissa vänliga busschaufförer men de är tametusan få!). Det var skönt att komma hem snabbt!

Söndag.
Upp tidigt. Jag, Marietta, Suzanna och tjejen jag snackade med dagen innan, Lilo skulle ut på en cykeltur. Herre gud alltså! Första problemet, jag hade ingen cykel, men Marietta lyckades låna en åt mig av familjen hon är au pair åt. Andra problemet, vädret! Jäkla aprilväder, man har ingen aning om hur det kommer bli. På morgonen regnade men tack och lov så la det av och var faktiskt fint resten av dagen (med undantag för några spridda skurar). Det fanns väl en så där 10 andra små problem men jag orkar inte gå in på alla. Vi for iväg vid 10-tiden i alla fall efter att vi fixat med cyklar, hjälmar, packning mm. Vi cyklade genom vattenpölar, lera, hundar (jepp, en sprang rakt in i mig så jag höll på att ramla i en härlig lerpöl. Nice.). Oj vad vi kämpade på. Målet var Windsor Castle och där hamnade vi också tillslut efter x antal senvägar och felåkningar. Då var klockan 5. Vi hade tagit en lunchpaus på en pub och hållt ett relativt lugnt tempo så jag var inte allt för trött men jäklar vad jag hade ont mellan benen. Mountainbikes är ju tortyrredskap! Jag kunde inte sitta på cykeln på slutet! När vi kom fram till Windsor firade vi med att fika på en pub innan vi tog tåget tillbaka (tanken från början var att vi skulle cykla framoch tillbaka men neeej tack, vi var alldeles för trötta för det!). Tåget tillbaka tog typ 30 minuter, sjukt va. En hel dag för att ta sig dit och sedan en halvtimme för att komma hem! I Twickenham klev vi av och drog till Suzanna där vi tvättade av leran på cyklarna och sedan for jag och Marietta hem till henne, duschade, klädde på oss och åt innan vi gick ut till en pub i Teddington där vi mötte upp med de andra tjejerna och avslutade kvällen. Jag stannade dock inte så länge utan var hemma kanske halv 12. Jag var helt enormt trött så jag somnade ganska snabbt.

Måndag.
Bank holliday. Ledig alltså! Jag åt frukost och for ganska snart efter det in till Notting Hill så jag var där vid 12-tiden. Jag och Charlotte gick och tvättade hennes kläder och medan maskinerna gick satt vi på Starbucks och fikade. Sedan hämtade vi tvätten, gick till Boots och köpte lite nödvändigheter, mascara och diverse annat. Sedan hängde vi ett tag i hennes lägenhet innan jag var tvungen att dra. Jag och Marietta hade bestämt att vi skulle på bio i Kingston så jag åkte först till henne och sedan for vi tillsammans till biografen. Vi köpte biljetter till filmen Clash of the Titans, gick sedan och köpte varsin subwaymacka som vi åt medan vi väntade på att få gå in.
Filmen var ganska så skit så om den finns hemma i Sverige gå inte och se den. Ladda hem om ni känner att ni måste men den var verkligen ingen höjdare.
Jag var hemma igen vid 9. Då fikade jag lite framför min tv medan jag slösåg på en film och sedan gick jag och la mig vid 11-tiden.

Tisdag.
Idag det vill säga! Tillbaka till jobbet så det var bara att pallra sig upp 20 över 7. Agnes kom halv och städade toaletterna och jag gjorde min del av städningen så tyst jag kunde så pojkarna inte skulle vakna (de är fortfarande på lov). Jag strök ett gigantiskt berg av kläder och sådant och hann faktiskt med det mesta innan pojkarna kom ner vid halv 11. Självklart började de bråka direkt, jäkla snorungar, så jag hade lite att göra just på morgonen innan de lugnade ner sig lite. Det har faktiskt gått relativt bra än så länge. I och för sig är klockan bara halv 4 och det är kanske 4 timmar kvar men ändå. Den stora utmaningen kommer bli att få Fraser att städa hamsterburen. Känns synd att behöva vara hemma och passa ungarna när solen skiner som bara den ute!
Ikväll kommer Malin och Boman! Så sjukt roligt! Jag är lite nervös dock för jag kanske måste jobba i morgon en stund innan familjen far bort till New York men om så är fallet får jag bara skicka iväg tjejerna på stan och ansluta när jag kan, men det vore så nice om jag också kunde fara ner direkt.
Jag kommer nog inte ha så mycket tid och lust att skriva medan de är här så nästa uppdatering blir väl kanske på söndag eller så.
Håll nu tummarna för att resten av dagen kommer gå bra och att allt löser sig i morgon!
Puss!

31/3 - 1/4 April Showers

Onsdag.
I onsdags for jag in till stan och lyckades faktiskt hitta mig lite saker. En oversize tröja, två skärp och en brun läderväska på HM och sedan 8 par strumpbyxor och ett par skor på primark (4,5 pund för strumpbyxorna och skorna). Jag for även in till Notting Hill och lunchade med Charlotte som egentligen inte hade tid eftersom hon har massvis med drinkar att plugga in. Det var supermysigt! Jag pratade med Lisa i telefon innan jag åkte tillbaka in till stan och sedan vid 5-tiden for jag hem igen. Då lagade jag pasta med baconsås som jag käkade framför tv:n. Sedan chillade jag runt ett tag och slutade sedan framför A Life Less Ordinary som jag såg på datorn med en kopp te och en hot cross bun som jag mickrat (så himla gott!). Och sedan la jag mig och sov.

Torsdag.
I natt drömde jag en massa. Jag kommer ihåg två av dem. I den 1:a rånade jag och pappa en bank. Det var spännande! Den andra drömmen var lång, ingående och supertrist. Den gick ut på att jag tvättade håret med hjälp av en vattenpistol och en liten tekanna.
Jag har tvättat och städat en del idag, slappat har jag också hunnit med. Och tagit en promenad in till Twickenham för att köpa lite grejer inför ikväll (bland annat en misstänkt billig kaka som kostade 1 pund, men är den inte god så gör det inte så mycket). När jag skulle gå hem så störtregnade det + haglade + åskade. Tokväder! Jag var dyngsur då jag kom hem, ända in på skinnet! Om en typ timme kommer Charlie och då ska vi käka (på KFC om jag får min vilja igenom), mysa och ha filmkväll! Hurra hurra hurra!

RSS 2.0