9/8 - 12/8 Stallone och Gainsbourg

Måndag.
I brist på annat att göra for jag efter en slapp morgon till London Zoo igen. Jag spenderade några timmar med att trava runt och kolla på djuren, det fanns även några som jag missat förra gången jag var där så det var ändå väl spenderade timmar. När klockan var 6 och parken stängde så begav jag mig mot utgången och lyckades stöta på en av Charlottes arbetskamrater. Vi snackade lite och beslöt oss för att åka in till stan och ta en drink. Vi spenderade några timmar med att snacka musik, film och skillnader mellan Sverige och England. När vi sedan lämnade puben och skulle påbörja resan hemåt lyckades vi kliva rakt in i premiären av the Expendables och såg Sylvester Stallone åka förbi vinkandes i en bil. Coolt! Dock så såg vi aldrig Arnold så jag var lite besviken.

Tisdag.
Efter frukosten så gick jag först och hämtade ut mina linser som jag beställt och sedan åkte jag in till stan. Det första jag gjorde då jag kom fram var att gå till ett half price booth och köpa en biljett till kvällens föreställning av musikalen We will rock you. Kanske inte superkul att gå själv men what can you do när vännerna inte är i stan. Ganska strax efter så ringde däremot telefonen och det var en grabb jag och Charlotte träffat när vi var ute i förra veckan. Han föreslog att vi skulle hitta på något och jag tyckte det lät bra så någon timme senare möttes vi vid Leicester square. Vi började med en kaffe på en uteservering, satt och snackade medan regnet föll (vi satt under parasoll så vi höll oss torra). Sjukt rolig kille måste jag säga. Han är intresserad av konst och film så han kom med förslaget att vi skulle gå till en biograf som spelar massa utländska filmer så det gjorde vi. Vi såg en fransk film om Serge Gainsbourg, konstig men bra. Kul att testa på något annat också! Efteråt satte vi oss i en bar och pratade lite mer innan jag var tvungen att gå och se min musikal. Trist att jag får engelska vänner när jag snart ska åka hem! Var tusan var dem då jag just kommit hit?
Nåja, jag sökte rätt på the Dominion, teatern där musikalen spelades, satte mig på min plats och såg den nästan 3 timmar långa föreställningen. Den var väldigt bra men kändes tyvärr lite lång, inte heller lika bra som the Lion King, men ändå. Bra musiker och sångare, så det var supertrevligt.
Ja sedan åkte jag bara hem.


Onsdag.
Jag sov länge. Och efteråt gjorde jag inte mycket. Jag pratade med mamma på skype, gick och handlade mat och chillade en massa. Till middag lagade jag köttbullar och potatismos, mums! Jag hade till och med köpt cranberry sause i brist på lingonsylt. Och mer hände faktiskt inte den dagen.

Torsdag.
Jag gick upp vid halv 10. Åt frukost framför datorn medan jag fixade med några bilder på Sammy (Niels son) som jag tänkt skriva ut åt Niels som en present. Jag tog sedan en snabb dusch, gjorde mig i ordning och åkte till fotobutiken i Richmond. Där förde jag över de bilder jag tänkt mig och bad dem skriva ut dem och rama in. Jag ska hämta upp dem i morgon, hoppas de blir bra. Sedan åkte jag in till stan, gick till Primark och köpte strumpbyxor, åt sedan lunch på KFC, man måste ju passa på eftersom det inte finns i Sverige av någon anledning. Sedan kollade jag i några fler butiker men hittade inget så jag åkte hem vid 2-tiden. Sedan dess har jag suttit här och skrivit. Jag vet inte vad som händer ikväll, har jag tur så kommer jag på något mer spännande än tv-tittande men vi får väl se.
Jag får höra av mig senare helt enkelt!

6/8 - 8/8 Tråkiga dagar och framtidskris

Fredag.
Ännu en händelselös dag. Jag gjorde inget speciellt under hela första delen av dagen. Jag såg på tv, satt vid datorn och annat slöande. I alla fall tills klockan var omkring 5. Då tog jag en dusch och började göra mig i ordning för att åka till Charlotte och träffa henne, Linn + några kompisar som Linn träffat under en backpackingresa. Jag kom dit omkring halv 8 just innan de andra tjejerna kom. Det var 4 engelska tjejer som var pratglada, trevliga och roliga. Vi spenderade först några timmar med en förfest hemma hos Lotta innan vi gick ut till en club/bar där vi dansade tills det stängde klockan 1. Då gick vi över gatan till en annan club där vi spenderade ytterligare en timme innan de flesta började dra sig hemåt. Jag tog bussen som vanligt och hade bra flyt med bytena. Dock hade jag mindre flyt med de som satte sig bredvid mig. Fick tacka nej till två grabbar som kom med fina förslag men de var tack och lov inte överdrivet ihärdiga så det gick bra. Kom hem omkring 3 och stupade i säng.

Lördag.
Kan jag sluta göra ingenting om dagarna? Men det är inte så jäkla kul när Julia är i Frankrike och Charlotte jobbar. Jag orkar inte underhålla mig själv varje dag. Jag sov till 12, såg sedan på tv och slappade. Jag orkade helt enkelt inget annat. Vid middagstid fixade jag i alla fall ordentligt käk, jag hade ett paket kyckling kvar från middagen i torsdags så jag gjorde en kycklingröra. Det är himla trevligt att laga mat alltså, även om det är mycket roligare när någon annan än bara jag själv äter den. Jag såg lite på tv på kvällen och la mig sedan ganska så tidigt. Vilken deprimerande näst sista lördag i London.

Söndag.
NU! Nu ska jag i alla fall inte spendera hela dagen hemma. Jag hörde av mig till Marietta och vi bestämde oss för att träffas i Richmond och ta en fika. Vi möttes vid 11-tiden och gick till Starbucks. Vi tog igen lite förlorad tid medan vi drack varm choklad. Efteråt promenerade vi lite innan hon var tvungen att åka halv 1. Då gick jag tillbaka in till Richmond, gick lite i butiker. Köpte en palett med ögonskuggor på Boots + ett par lösögonfransar (haha, ja faktiskt. Ska bli superkul att testa!). På TopShop hittade jag ett par söta rosa skor som var på rea. Vem kan motstå något så sött för endast £30? Inte då jag. Efteråt köpte jag lite frukost på waitrose och beslöt mig för att gå hem istället för att ta bussen. Bra idé för solen sken och det var skönt gåväder. När jag kom hem såg jag The Dark Knight (såg halva och somnade sedan) och skypade sedan med mor, far och Alva. Vi diskuterade min framtid. Jag har nog glömt nämna det men jag har kommit in på Juristprogrammet i Umeå, med blandade känslor från min sida. Jag orkar inte gå in på allt för det kommer ta ett år att skriva och ingen kommer orka läsa det men jag är verkligen inte säker på att jag vill göra hela plugg-grejen. Nu när jag är ung vill jag resa, träffa folk, göra roliga saker så som bo här i London, jobba på roliga, spännande ställen, göra lite så som faller mig in och INTE låsa mig i en stad som Umeå i 4,5 år. Och sen då, när jag är färdigutbildad och min ungdom är över, ja då ska jag jobba hela resten av mitt liv. Hur kul är det på en skala?! Jag får ont i magen.
Nåja, nu ska jag inte ägna mer tid åt detta för jag blir bara matt. Resten av kvällen då? Jag åt middag, rester från kycklingen igår och sedan har jag suttit här vid datorn, bloggat, pratat med folk på skype mm. Kanske ser jag en film ikväll eller så går jag bara och lägger mig. Jag är inte riktigt på humör.

4/8 - 5/8 Övergiven på tuben och massa sovande

Onsdag.
Jag började dagen med att gå till optikern här i Sheen och beställde linser eftersom mina börjar ta slut. Tror däremot att jag ska börja med månadslinser då jag kommer hem. När jag var färdig hos optikern åkte jag in till stan för att byta blusen jag köpte dagen innan. Jag hade upptäckt att den var sned i halsen då jag kom hem dagen innan så nu for jag alltså och bytte den mot en ny. Hittade som vanligt massvis med kläder när jag var inne på HM som det bara kliade i fingrarna efter men jag höll hårt i mina slantar och köpte faktiskt inget. Vid 2-3-tiden åkte jag hem och roade mig med diverse saker (dator, tv, smink). Åt middag ensam framför tv:n och sedan gjorde mig i ordning för att åka till Charlotte. Niels kom hem vid 7 och vi hade vår sista timme tillsammans som housemates. Han åker nämligen hem till Danmark på semester nu och när han kommer tillbaka så har jag redan lämnat England (något vi åter igen inte snackar om). Det kändes konstigt att säga hejdå men jag är säker på att vi träffas igen någon annan gång. Jag for alltså till Charlotte, träffade henne och hennes vän Linn. Vi gjorde en liten pubcrawl runt några stationer på Circle line tills pubarna stängde klockan 11. Vi snackade då om att åka in till stan så vi gick ner på tubestationen. Och vad hände då? Jo, Charlotte ropar CAMDEN! och impulshoppar på ett northen line tåg, Linn hoppar efter och dörrarna stängs. Klara står själv och stirrar snopet medan tjejerna försvinner. Det tog hela 45 minuter, 4 tåg och barfotaspring genom King's Cross station att hitta igen dem igen. Vid det laget var jag lite lack men så fort jag hittat dem på en bar i Camden gick det över ganska snabbt. Vi chillade, pratade med massvis med människor och hade en riktigt ordentlig utekväll. Sedan tog vi en taxi hem till Charlotte där vi sov.

Torsdag.
Jag kan säga att den ordentliga utekvällen kändes dagen efter. Vi gick upp omkring halv 10, gick och köpte varsin subwaymacka till frukost och gick till Hyde park där vi åt, sov och fick lite sol i omkring två timmar. Klockan 12 begav jag mig hemåt igen, tvättade av sminket och stupade i säng. Jag sov så mycket jag kunde innan jag gick upp, promenerade till Waitrose och handlade mat, kom hem och tog en dusch, skypade lite med Ludvig och började sedan laga käk. Charlotte och Linn skulle komma över på middag så jag lagade pasta och kyckling och soltorkade tomater i fetaostsås. Mums om jag får säga det själv! Efter middagen satt vi i vardagsrummet och pratade tills tjejerna så småningom åkte hem vid 12-tiden.
Här är en bild jag tog på min nya blus och kjol. Jag är jäkligt nöjd med denna outfit måste jag säga.
Puss!

2/8 - 3/8 Lunch i High st Ken och annat

Måndag.
Jag hade tänkt gå upp tidigt och stryka skjortor. Halv 11 vaknade jag, lika trött och grisig som innan. Någon strykning blev det inte denna morgon. Istället fick jag klä på mig och åka iväg till Notting Hill. Jag kom till High Street Kensington för det var signal failure längre fram. Jag klev av där, hörde av mig till Lotta och började gå upp mot Notting Hill. Vi möttes ungefär på halva vägen och gick ner igen mot High St Ken. På en tvärgata hittade vi en mysig liten restaurang/fik så där satte vi oss och åt lunch. Eller frukost för min del, fika för Charlotte. Jag åt en grekisk sallad och hon en kaka. Mys, skvaller och god mat. När vi ätit färdigt gick vi vidare och kollade lite inne på Boots. Där köpte jag två nagellack, ett knallrosa och ett gult och en glittereyeliner. Sedan promenerade vi hem till henne, jag målade naglarna och hon gjorde sig i ordning för jobbet. Vi åt god pasta med sås till middag och sedan tog vi oss till tuben. Hon åkte på jobbet och jag drog hem.
Klockan var kanske 5 då jag klev innanför dörren så jag hade en del tid innan Niels skulle komma hem. Jag satte alltså igång och gjorde den syssla jag tänkt göra på morgonen: stryka hans skjortor. Jag såg på Friends under tiden. När Niels kom hem snackade jag lite med honom, vi käkade oliver och såg på tv en stund innan jag gick upp och såg True Blood på min dator. Efteråt la jag mig och sov.

Tisdag.
Tro det eller ej, men Klara lyckades faktiskt pallra sig upp klockan 8! Jag kunde knappt tro det själv. Jag ägnade morgonens första stund med att tvätta mina sminkpenslar, något jag skjutit upp allt för länge. Sedan gick jag ner och åt frukost framför ett avsnitt Friends. Sedan klädde jag mig och åkte iväg. Jag lyckades ta mig till Canary Wharf idag, om ni kommer ihåg så gick det inte i söndags för jubilee line var stängd. Jag kan säga att det inte är mitt favoritställe. Häftigt med sina stora blanka byggnader, jovisst. Men kallt, stelt och ganska så opersonligt. Jag kollade i lite butiker och så men stannade inte speciellt länge. Jag for istället in till centrum (Oxford st och det alltså), köpte två nya foundations, en till i vinter och en till nu (de är mycket billigare än i Sverige!). Jag åt sedan en pastasallad på Starbucks och gick sedan vidare till HM. Jag tror jag ska förbjuda HM från och med nu, det är inte bra för min ekonomi. Jag hittade en tight grön kjol och en söt vit blus att ha till. När jag promenerade Regent st ner mot Piccadilly kom jag på att jag kunde gå in och se om Charlotte jobbade i frontbaren. Jag kikade alltså in på Friday's och såg henne så jag gick och satte mig i baren. Där satt jag säkert en 45 minuter/en timme, snackade med Charlotte och diverse kollegor till henne medan jag sörplade på min favoritdrink (vet inte vad den heter men det är en blendad drink med peach smak. Sommar i ett glas!). Strax innan 5 tackade jag för mig och for hem. Sedan dess har jag skrubbat Niels dusch, mitt badrum och vasken i köket och nu sitter jag här och skriver. Tänk så mycket man kan hinna med när man går upp tidigt. Jag ska göra mitt bästa att göra det till en vana den här sista tiden i London (men vi pratar som sagt inte om att jag snart åker hem).
Vad händer ikväll då? Ingen aning. Hoppas jag får i mig lite middag snart, jag är hungrig. Lär inte hända något speciellt spännande och gör det det så får ni höra om det nästa gång jag skriver.

1/8 En söndag helt på egen hand

All by myself. Sunday in London, Klara is totally on her own.
Så vad hittar man på då? Jag har inga direkta saker kvar som jag gärna vill se. Jag har ingen påhittig kompis som är ledig och kan komma med förslag. Jag är helt utlämnad till min egen påhittighet. Ai ai ai. Med en halvt utarbetad plan for jag i alla fall till Hammersmith och tog Piccadilly line in mot stan, klev av på Green Park och håller på att kliva in i en gallerdörr. Jubilee line är stängd och jag hade tänkt åka till Canary Wharf, ett område med massa skyskrapor och sådant som jag aldrig besökt innan. Plan B då. Jag åkte till St Pauls och besökte åter igen Museum of London. Jag gick igenom de bitar jag sett och fokuserade på det som jag glömde förra gången jag var där. Jag lyckades säkert underhålla mig i en till två timmar innan jag fick nog. Då fick jag toppenidén att åka till Brick Lane och käka mat (det ska då till att vara tjock när man åker till en marknad bara för att äta). När jag kom dit var det lika packat som det brukar vara på söndagar. Jag lokaliserade snabbt en av mathallarna och granskade allt innan jag beslöt mig för att testa okonomiyaki. En japansk maträtt som brukar liknas med en pizza av någon anledning. Jag tycker det var mer som en omelett fullsmockad med kål. Jag satte mig utanför på trottoaren och åt och kollade på människor som gick förbi. Brick lane är ett ganska happening ställe, framför allt då denna marknad är så det gick förbi massvis med trendiga människor. Och inte trendiga på ett Paris Hilton-sätt utan trendiga så som "jag köper alla mina kläder på second hand, har coola brillor och en ball attityd". Själv satt jag och käkade kål och bara stirrade.
(Det var faktiskt gott!)
När jag ätit färdigt fortsatte jag gå gatan fram innan jag till slut vände tillbaka och tog mig till stationen. Jag åkte hem till Sheen, gick av på en station före min och köpte hårspray och en borste (Julia har lyckats sno med sig min och är nu i Frankrike i två veckor) på Superdrug, promenixade sedan hem, duschade fötterna (ja de luktade inte liljor) och sitter nu här. Ikväll vet jag inte vad som händer. Kanske en film. Det blev faktiskt ingen igår kväll utan jag och Niels for iväg till KFC i Putney och käkade. Vi slog på stort vår sista Lördag tillsammans. Han åker till Danmark på semester på onsdag kväll och jag åker tillbaka till Sverige den 19, dvs innan han hinner tillbaka. Men vi talar inte om min hemresa nu för då får jag bara ont i magen.
Men den här dagen har jag ju fixat bra! Helt på egen hand.

RSS 2.0