25/1 Jag har officiellt fått ett nytt jobb. På gott och ont.

Måndag.
Efter en relativt sömnlös natt vaknade jag och var fortfarande osäker på om beslutet jag tog igår var rätt. Men det var ju ett beslut i alla fall. Jag gick upp, åt frukost, läste en liten stund och ringde sedan och väckte Julia och tvingade henne ner på stan. Vi träffades klockan 12 på topshop och jag köpte mig en söt ballerinalik kjol. Sedan tryckte vi i oss den sedvanliga hamburgaren (därefter lovade varandra att stanna borta från McDonalds om det inte är i bakissyften) innan vi gick till HM. Där införskaffade jag mig en svart top att ha till kjolen. Sedan promenixade jag runt lite, bland annat till Covent Garden innan jag for hem. Niels var redan hemma när jag klev in. Jag visade honom mina nya fynd och berättade vilken familj jag hade valt. Han sa att han tyckte jag hade gjort rätt så det kändes bra. Vi beställde hem indiskt som vi käkade framför tv:n. Jag har börjat se en ny serie som heter Glee, vilket gick idag och efter den såg vi topmodel.
Mamman i tvåbarnsfamiljen ringde och pratade med Niels så nu är allt klart och den 6 eller 7 februari flyttar jag in. Både jag och Niels är lite vemodiga faktiskt. Han sa att jag måste komma och hälsa på. Jag sa att jag kommer komma varje kväll efter jobbet och laga käk åt honom och städa. Det kommer bli konstigt att flytta, och inte alls så himla kul. Men jag ser fram emot att börja jobba igen!
Nu ska jag sova. Hahahaha, vilket skämt! Känner jag mig rätt så kommer jag läsa tills jag däckar. Men vi får se.
I morgon kommer Ludvig och hälsar på så det ska ju bli nice. Får se vad vi hittar på i veckan!

23/1 - 24/1 Ångestbeslut

Jag kan ärligt inte komma på vad jag gjorde i lördags... troligtvis ingenting. Jag läste väl min bok och såg på tv. Jo just ja, jag tog en dryg timmes promenad vid bilvägen här så det var ju inte världens vackraste men ändå en ganska skön tur. Och så gjorde jag klyftpotatis till middag.

Söndag.
Jag började dagen med frukost framför tv:n innan jag la mig i sängen igen för att läsa. Slutade ju såklart med att jag somnade och sov i kanske en timme. Sedan såg jag nya topmodel på tv där modellerna är korta, nice tycker lilla klara. Klockan två begav jag mig bort till Twickenham för att träffa en tvåbarnsfamilj som söker au pair. Jag har nog nämnt att jag träffade mamman tidigare i veckan. Mötet gick väldigt bra vilket ställde mig i en svår situation. Jag måste nu välja mellan de två familjerna! Hur i helskotta ska detta gå till? Jag som tar 15 minuter på mig att välja vilken tandkräm jag ska köpa. Finns det någon som är veligare än mig? Jag bara frågar. Sedan jag kom hem vid 5-tiden har jag suttit och bankat mitt huvud blodigt för jag kan inte komma på hur jag ska göra. Mamman till de 4 sönerna som jag träffade förra veckan vill veta mitt beslut senast idag. Åååååh, jag har till och med singlat slant (tog lång tid för jag kunde inte bestämma vilken familj som skulle vara vilken sida av myntet, förstår ni nu hur mycket problem jag har!?) Till slut har jag nog i alla fall valt, även om jag praktiskt taget mår illa. Men de flesta verkar tycka att jag ska ta tvåbarnsfamiljen, däribland myntet jag singlade så nu försöker jag få ihop ett bra mail till 4barnsmamman där jag tackar nej.
Jag lovar att familjen jag nu valt kommer höra av sig i morgon och säga att de hittat någon bättre.
Usch vad jobbigt allt är. Men kul att jag har ett jobb. (Om allt går som det ska)
Hej på er.

21/1 - 22/1 Öm om foten

I torsdags så var det fint väder igen. I alla fall ett tag. Jag åkte till Clapham och träffade Julia. Vi tog en burgare och gick sedan runt lite innan jag åkte tillbaka till Sheen. Vid 6-tiden kom Niels tillbaka så jag snackade lite med honom innan jag for iväg till Charlotte. Vi skulle ut och dansa på RoadHouse tillsammans med Julia så vi hade förfest hemma hos henne. Trevligt värre! Sedan drog vi till stället, lyssnade på awesome musik och dansade järnet. Jag kom tillbaka vid 5 och somnade direkt.


Fredag.
Jag vaknade halv 11, satte mig i soffan med min frukost och såg på tv. Det var åter igen en soffdag men denna gång lite mer uppskattad eftersom jag var lagom trött. Jag gjorde inget speciellt förrän Niels kom hem från jobbet och vi åkte till en pub och käkade middag. Gott var det. Sedan for vi hem och jag läste ut boken innan jag somnade.
Jag blev förresten stämplad av någon klant i torsdags på roadhouse så jag har en superöm blå fot. Niels tycke det var en bedrift av personen som klampade på mig att ens hitta av min lilla fot. Ja det kan han ju få en eloge för.

20/1 En låg soffpotatis

Onsdag.
Det mest spännande som hänt idag var att brandlarmet gick igång när jag stekte köttbullar. Jag började dagen framför tv:n. Gick sedan och handlade lite mat och choklad vid halv 1-tiden. Kom hem och såg mer på tv och läste en del. Vid 4 lagade jag köttbullar och några biffar och fick som sagt igång larmet så jag fick öppna köksdörren och vädra ur ordentligt, blev lättad när tjutet äntligen la av. Åt köttbullarna med potatis, sötsur sås och den vitlöksmajonäs som är kvar från i måndags medan jag såg en halv film på tv. Jag kan inte riktigt komma på vad jag gjorde sen. Jag tror jag läste innan jag såg filmen The Reader. Jag har i alla fall spenderar merparten av dagen i soffan. Jag börjar gå mig själv på nerverna tror jag. Inget känns speciellt kul. Jag har fått förslag på au pair-jobb i Paris och jag känner mig faktiskt sugen, för när saker och ting känns trist, vad är då enklare än att dra vidare och fly? Skulle dock vara sjukt mycket downer att lämna vännerna här.
Nu ska jag gå och borsta tänderna och sedan läsa lite mer innan jag sover.
Förresten, på min nya Colgatetandkräm som jag köpte igår på Waitrose för 1 pund står det "Great regular flavour". Alltså typ "Utmärkt vanlig smak".
Konstigt.

18/1 - 19/1 Middagsbjudning

I måndags skulle jag ha finbesök på kvällen. Niels är i Oxford på sales meeting till på torsdag så Klara har huset för sig själv. Alltså bjuder jag in Charlotte och Julia på middag. På morgonen sitter jag och funderar ut vad som ska lagas innan jag går och handlar (fy så jobbigt att spendera pengar på mat! Dyrt och plågsamt, men det skulle ju komma något gott ur det så man får bita ihop). Sedan smäller jag ihop en god och mäktig chokladkaka med kanderade mandlar. Lyckas sticka sig på en av de där mandlarna så jag blöder så det var ju duktigt. Sedan chillar jag till klockan 6 då Charlotte kommer, socialiserar mig med henne ett tag och börjar sedan med maten och är precis klar då Julia kliver in vid 8-tiden. Jag hade gjort goda hamburgare som vi åt med ciabattabröd, sallad, tomat, rödlök, ketchup och majonäs med vitlökssmak. Så vansinnigt gott! Rött vin, tända ljus, mysfaktorn på topp. Vi gick vidare på efterrätten som var lika uppskattad den och sedan satte vi oss i vardagsrummet och käkade ahlgrens bilar som jag köpt på IKEA, mysade under en filt och halvsov. Klockan var ändå över 1. Klockan 2 gav vi upp, Julia somnade i soffan, hon skulle upp tidigt på morgonen och åka hem för att jobba. Jag och Charlie gick och la oss i min säng och sov. Disken lämnade jag till nästa dag.


Idag, tisdag alltså vaknade jag och Charlotte klockan halv 11 efter en härlig och djup sömn. (Utom då jag drömde att jag skulle parkera min cykel på arlanda och fick betala 500 spänn/vecka. Hutlöst!) Vi käkade frukost och sedan åkte hon hem och jag tog bussen in till Richmond. Jag har blivit medlem på en hemsida där man får göra sig en profil och kan söka au pairer eller familjer och där är det en kvinna som bor inte allt för långt härifrån som kontaktat mig. Vi hade bestämt möte på Starbucks i Richmond så jag åkte dit. Mamman var en trevlig typ och vi snackade i en och en halv timme medan vi drack latte och tittade på bilder på hennes familj. Hon har två söner som är 10 och 12 år och jag ska på söndag åka och träffa dem. Det kändes som en trevlig familj men nackdelen är att de bor ännu längre ut än det jag gör nu så det känns lite jobbigt. Jag vill ju hellre bo mer centralt. Nåja, det skadar ju inte att träffa dem och se. Efter vårt möte promenerade jag hem, skypade med mamma och Ludvig och pratade med Lisa i telefon. Jag kände mig ensam och smått frustrerad faktiskt. Men jag messade Julia så hon kom över vid halv nio och hjälpte mig att käka en bra bit av det som var kvar av chokladkakan från igår så det var nice.
Nu sitter jag här vid datorn och känner mig trött men ändå pigg. I behov av närhet men ändå ganska lugn med att vara själv. Knepig och tvådelad helt enkelt. Jag har i alla fall fått en hel del respons på den här au pair siten. Totalt är det 6 familjer som hört av sig! De flesta är inte att tänka på dock för de bor för långt utanför London eller i helt andra ställen i England. En bor till och med i Irland. Ärligt talat så blev jag nästan lite sugen. Hade varit kul att bo där ett tag ock så! Men då måste jag ju lämna London och mina vänner här så det tar ju emot.
Jag ska spana lite mer på nätet och sedan är det dags att sova.

16/1 - 17/1 Och fortfarande sjuk...

Lördag.
Jag sov ganska länge och slappade bara under hela dagen. Kan faktiskt inte komma på vad jag gjorde... På kvällen, vid 5-tiden for jag i alla fall till Julia och var barnvakt med henne. Vi hade tänkt gå ut på kvällen när föräldrarna kom hem men vi blev slöa och stannade hemma. 20 över 12 åkte jag hem och la mig.
Söndag.
Idag kom Julia hem till mig istället. Efter rundturen i huset och lite snack med Niels gick promenerade vi genom Richmond park i det underbara soliga vädret in till Richmond, gick och satte oss på en engelsk pub, beställde in Sunday Roast och en ale och satte oss i en soffa och tryckte i oss onödigt mycket, men väldigt gott käk. Efteråt hamnade vi båda i paltkoma och sjönk längre och längre ner i soffan. Jag vet inte hur länge vi satt men åtminstone ett par timmar. Det var supermysigt! Sedan gick vi och köpte choklad att ta med från starbucks innan vi travade hem. Här tittade vi på bilder, lyssnade på musik och slappade. Klockan nio åkte hon hem och efter det har jag skypat, plockat ur diskmaskinen och snorat. Jag känner mig mycket mer sjuk nu än jag gjorde i morse till exempel. Så himla drygt! Det ska ju gå åt bättrehållet inte bli sämre. Hoppas det är bra i morgon i alla fall. Nu sitter jag med en papperstuss upptryckt i näsan så jag ska slippa torka snor hela tiden. Jag ska snart lägga mig och läsa en liten stund innan jag sover.
God natt!

14/1 - 15/1 Sjuk, men inte ger jag upp för det!

På torsdagen så hade jag en ganska lugn morgon (jag hade trots allt en lätt feber och någon som påminde om sandpapper i halsen) innan jag begav mig till norra London för att besöka fyrabarnfamiljen. Jag stod på stationen och väntade på att mamman skulle hämta upp mig och såg en kvinna som såg väldigt ung ut köra in. Det kan väl omöjligen vara henne tänkte jag, 4 barn och en läkarutbildning bör ju ha satt sina spår, men jodå nog var det hon. Jag frågade senare hur gammal hon var och hon var visserligen 36 men hon såg bara så ung ut. Hon hade treåringen Isac med sig. Vi for hem till dem, hon visade runt mig i huset och jag fick träffa hennes 10 månaders bäbis och kvinnan Carmen som kommer två gånger i veckan för att hjälpa till med städning, strykning och diverse annat. Klockan tre gick vi iväg för att hämta de resterande barnen från skolan. Sam och Joe, var söta lite busiga men ändå artiga barn, framför allt Joe som är den äldsta på 8 år. Vi gick tillbaka till huset, fikade lite och pratade innan mamman Sara skjutsade mig tillbaka till stationen. På det hela taget tror jag det gick ganska så bra faktiskt. Rummet där au pairen ska bo var mycket litet men det fanns tv och sådant och familjen kändes väldigt trevlig så jag skulle mycket väl kunna tänka mig att jobba där. Det som är lite jobbigt är att de är judar och äter koshermat så man måste ju passa sig så man inte blandar mjölkprodukter och kött och sådant, men det kan ju bli väldigt intressant att lära sig hur det funkar i ett judiskt hem.
Hur som helst, jag åkte därefter in till stan och köpte hårnålar och två söta svarta tygrosor att ha i håret. Klockan 6 ringde Charlotte och jag åkte hem till henne. Vi köpte pizza och förfestmaterial på tesco och gick sedan hem till henne, käkade, fixade oss och hade det allmänt bra. Halv 11 ringde Julia och frågade var vi höll hus så vi beslutade oss för att träffas på Covent garden station och gå till en schysst pub därifrån. Vi gick till en bar som vi hade hört skulle vara bra men den var inte så himla happening på en torsdagkväll så efter en drink där och lite pratande med den svenska bartendern gick vi vidare till en annan bar. TigerTiger var inte heller tillräckligt full för att det skulle kännas värt det så tredje gången gillt tänkte vi och drog till Road House som inte svek. Lagom mycket folk och ös och vi dansade och hade superkul. Det var första gången jag testade att para ihop Julia och Charlotte men det gick hur bra som helst så det blev en lyckad kväll. Kanske mycket eftersom jag inte hade haft några större förväntningar på en torsdagsutgång, men det var helt awesome. Vi gick sedan till ett kasino för att träffa Charlottes arbetskamrater, stannade där en liten stund innan Julia och jag beslöt oss för att åka hem. Julia tog en taxi men jag var fast besluten att åka buss. Jag sprang omkring i säkert 40 minuter eller mer innan jag äntligen hittade rätt busstop. När bussen kom så klev jag på, helt slut efter allt springande och somnade på två sekunder. Vaknar upp på slutstationen Richmond, lagom desorienterad och arg på mig själv. Bussen gick tack och lov tillbaka och Richmond ligger ändå inte så himla långt härifrån så det var skönt. Kvart över 6 på morgonen kommer jag in i huset och smiter in på rummet och hör sedan hur Niels börjar gå ner för trappen för att göra sig redo att åka till jobbet. Jag lägger mig och sover direkt.
Fredag.
Jag vaknar efter 3 timmars sömn, går upp och tittar på tv. Slappar hela dagen, sover lite då och då, läser några sidor i min bok, är snorig och trött. När Niels kommer hem på kvällen så åker vi till Richmond och käkar hamburgare på ett nice ställe som gör dem helt från skratch, gott värre. Väl hemma igen ser vi på Napoleon Dynamite på min dator. Eller, Niels sover och jag tittar på filmen. Som det brukar vara. Sedan, vid 11tiden var det min tur att sova så jag packade ihop min dator och förenade mig med sängen.

13/1 Natural History Museum

Onsdag.
Jag och Julia for till Natural History Museum idag och såg på uppstoppade fåglar och däggdjur, dinoskelett och diverse annat mysigt. Det var trevligt att gå runt och titta på saker och ting medan vi snackade och skvallrade. Sedan gick vi till Burger King och käkade en efterlängtad burgare innan vi skiljdes åt. Jag åkte hem och strök några skjortor, läste ur bok nummer 6 av TrueBlood och sov en stund. Känner mig fortfarande småsjuk, trött och lite hängig. Nu senast pratade jag med den nuvarande au pairen i 4barnsfamiljen som verkar ha trivts väldigt bra. I morgon ska jag åka och hälsa på dem så det blir spännande. Sedan på kvällen ska jag och Charlotte ut och dansa, om inte min förkylning blir värre alltså.
Nu ska jag gå ner och kolla om det finns något värt på tv:n.
Ha det bra!

12/1 Mormor fyller många år

Tisdag.
I morse vaknade jag med ännu mer halsont än igår. Så himla drygt. Tack och lov så la det sig på någon timme. Jag for ner på stan klockan 12 (var framme kl 1 alltså) och träffade Charlotte och såg på när hon tvättade. Medan tvätten var i torktumlaren gick vi och tog en fika. Eftersom det var kallt ute drack jag varm choklad med grädde. Gott! Sedan gick vi tillbaka, vek tvätten och gick till hennes lägenhet där hon strök sina arbetskläder och jag tittade på bilder på datorn. Sedan åt vi köttbullar och pasta innan hon drog iväg på jobbet och jag pallrade mig tillbaka hit.
Jag ringde mormor som fyller 77, skrev ett au pair brev som kanske kan komma att behövas och skypade lite med familj och vänner. När Niels kom hem gjorde jag en omelett med bacon, tomat, lök och ost till honom och sedan har jag mest bara chillat runt. Och åter igen fått ont i halsen. Ååååh...
Just ja, jag har pratat med en kvinna med 4 barn som söker au pair. Åh herre GUD tänker ni nu. Jag måste erkänna att det gör jag med. Men hon verkade väldigt trevlig i alla fall. Jag ska nog fara och träffa dem på torsdag.
Nu ska jag sova och hoppas att jag mår bättre i morgon. Jag och Julia ska försöka hitta på något trevligt, typ gå på något museum eller så.
Men NU, Sova!

11/1 Röd fläck och ont i halsen

Måndag.
Ännu en pinsamt overksam dag spenderad framför datorn och boken. Men jag har i alla fall städat en snabbis och gått och handlat lite mat så det var i alla fall någonting. Och ikväll skulle jag fått ett samtal från en kvinna som behöver en au pair men jag fick nyss ett mail som sa att hon inte hann ringa ikväll så vi skulle höras i morgon istället. Ja, vi får se hur det går!
Jag har känt mig småkrasslig idag, halsen gör ont och huvudet känns tungt så jag är nog på väg att bli sjuk. Inte roligt alls. Men förhoppningsvis blir det bättre till i morgon. Något annat jag kan klaga på är att när jag vaknade upp i morse hade jag en röd fläck på vänster ögonvita just i den vänstra vrån. Lite öm är jag också och jag kan inte för mitt liv komma på att jag skulle ha gjort mig illa i ögat. Jag går i alla fall och hoppas att det ska försvinna och det fort. 
Jag hoppas jag kan komma på något kul att göra i morgon så jag får lämna huset lite, men jag vet inte vad det skulle bli. Jag är inte så sugen på att åka in till stan om det inte skulle vara för att träffa någon och jag kan inte komma på så mycket annat man kan göra en vanlig tisdag. Jag kanske kan ta en promenad in till Richmond i alla fall och fylla på mobilen.
Nu ska jag läsa de sista få sidorna i min bok och sedan sova.
God natt!

9/1 - 10/1 Intervjun, stallfest och Avatar

Lördag.
Jag slappade på morgonen innan jag åkte till Ealing där intervjun skulle vara. Tyvärr så kände jag att det inte var något för mig, för mycket jobb för för lite pengar, inte så himla trevlig miljö, jobba lördagsmorgnar från klockan 7-11 eller eventuellt längre. Nä tack, jag kan nog hitta bättre tror jag! Hoppas jag. Jag åkte tillbaka till Sheen, skypade med mor, läste min bok, lagade och åt pasta med baconröra och gjorde mig sedan i ordning för att åka ner till Camden och träffa Julia och några andra svenska tjejer. Vi gick tog några stopp på ett par pubar innan vi gick till en club som heter Proud Camden. Det är ett gammalt stall som har kvar sina spiltor och allt sådant. Ganska kul miljö men tusan vad tråkig musik! Bara electro låtar man aldrig hört förut. Vad är kul med att dansa till sådant? Jag kände ärligt talat bara igen en enda låt. Trist, det drar ju helt klart ner på betyget men det är ju kul att prova på nya ställen. Vi drog oss därifrån ganska tidigt i alla fall så jag var hemma klockan 03.15 vilket var skönt.
Söndag.
Jag sov ungefär till 10, gick upp och åt frukost framför tv:n. Gick sedan upp på rummet och slappade, lyssnade på musik, läste, sov en liten stund, såg ett avsnitt av Heroes på datorn och så gick dagen. Strax innan klockan 19 for jag och Niels in till Richmond och såg Avatar i 3D. Det är första gången jag ser en film med de där glasögonen på så det var häftigt. Jag har hört att folk klagat en del på storyn, att den skulle vara dålig och så men det tycker jag inte den var. Det enda var att man som sett det förut, påminde en del om Pocahontas faktiskt, men att handlingen inte var något nytt gjorde inget eftersom man helt klart upplevde den på ett nytt sätt. 3D var awesome men jag blev ganska så trött och ansträngd i ögonen. Dessutom kändes filmen väldigt lång så hela min kropp började skrika efter att få röra på sig. Däremot så klarade jag av att dricka läsk utan att behöva gå på toa i mitten av filmen så det var ju nice. På det hela taget så var det en trevlig kväll.
Nu är jag redo för sängen. Jag är ganska rejält trött så det ska bli skönt att få sluta ögonen.
Hej på er!

7/1-8/1 Body pump och Ikea

Torsdag.
På dagen gjorde jag inte speciellt mycket, jag satt vid datorn och gjorde några test som skulle bedöma vad jag bör söka för linjer och sådant. Jag läste ju också lite såklart. Men det var superfint väder faktiskt så efter lunch gick jag ut och promenerade lite det kalla men soliga vädret. Helt perfekt slalomväder faktiskt! Jag gick även in på Waitrose och köpte mig 5 snickers. Sedan gick jag tillbaka, slappade lite mer innan jag for ner på stan och träffade Charlotte. Vi åkte sedan till en fitnesslokal en bit från hennes lägenhet och tränade body pump i en timme. Kunde man inte tro om mig va! Det var jobbigt men ganska så kul faktiskt. Framför allt var det ju roligt att hitta på något nytt. Efteråt gick vi till Tesco och köpte en flaska rött vin, några ostar och kex, travade vidare hem till henne och mysade till det. Hennes pojkvän som hon delar lägenhet med är hemma i Sverige just nu så vi var ensamma hemma. Sedan satt vi och snackade till 1-tiden på natten innan vi gick och la oss (och fortsatte snacka). Hur mycket myspys som helst!
Fredag.
Vi vaknade halv 10, åt frukost och sedan åkte vi ner på stan. Charlotte ville köpa en klänning så vi gick genom massvis med klädbutiker innan hon slutligen hittade en söt dress på HM (det är ju ofta där man hittar det man söker faktiskt). Jag köpte tre skivor på HMV, två Lily Allen skivor och en med Foo Fighters för 14 pund sammanlagt. Ganska schyst. Vid 3-tiden skiljdes vi åt och jag tog tuben ut mot Wembley-hållet där jag träffade Julia. Vi hade fått för oss att åka till IKEA och efter mycket om och men så hittade vi den välbekanta gulblå byggnaden. Vi gick runt, åt köttbullar, köpte ljus och godis och hade det trevligt. Att ta sig hem var även det en tidskrävande syssla och jag klev väl innanför husets väggar för kanske en halvtimme sedan så det har varit en lång dag. Fötterna värker. Nu vill jag mysa ner mig i sängen, tända några ljus, ta en snickers och läsa min bok. Men först måste nog förbereda mig för det är nämligen så att jag ska på intervju i morgon klockan 1. Det är en kvinna som äger ett Bed & Breakfast i Ealing som vill ha en au pair/housekeeper så henne ska jag träffa i morgon. Jag borde alltså skriva klart min CV (inte för att jag har någon skrivare så jag kan printa ut den men jag kan ju alltid lägga den på en minnessticka så jag i alla fall har den med mig), förbereda några frågor till henne och sådant där. Dessutom skulle jag vilja snacka med mamma men hon svarar aldrig på skype.
Nåja, vi hörs sen!
Puss puss

6/1 Snökaos (inom citationstecken alltså)

Jag vaknade, läste ut min bok och gick sedan ner och träffade på Niels som valt att jobba hemifrån. Jag gick sedan upp igen, pratade med Julia som skulle ta tåget hit, datade lite och gick sedan för att träffa bruden på tågstationen när hon ringde och sa att hon var nära. Jag använde mina stövlar för första gången här för det var lite snöslask ute och jag kände att jag inte ville offra mina två-punds-skor. Vi möttes upp och gick sedan på ett mackcafé här i närheten. Jag har aldrig förut satt mig på ett café som ligger kring detta område så det var trevligt. Vi käkade mackor, drack te och skvallrade om allt som hänt sedan vi sist sågs. Innan hon var tvungen att ta tåget tillbaka vid halv tvåtiden så gick vi in på Waitrose så jag kunde handla lite käk. Jag följde henne sedan till stationen och travade tillbaka hit. Jag slöade på mitt rum, skypade, läste ut en gammal bok jag inte varit så intresserad av på ett tag, lyssnade på Lily Allen och såg på när snön föll i stora fina tussar utanför. Tydligen snöstorm i londonbornas ögon för det är typ det enda de snackar om på nyheterna och Niels jobb ringde och sa att han inte behövde komma in i morgon. Folk stannar hemma för någon stackars centimeter snö. Crazy! När magen började kurra gick jag ner och värmde upp gårdagens paj som vi åt framför tv:n. Jag såg filmen Madagaskar, hyfsat kul faktiskt. Till och från, men pingvinerna var schysta.
Vid 9-tiden återvände jag till mitt rum och skypade med mor min. I morgon ska jag träffa Charlotte så det ser jag fram emot! Jag ska även spana runt och se om det finns någon utbildning jag skulle vilja gå i höst. Men nu är det dags att kila i sängs! De senaste två dagarna har jag legat sömnlös en ganska lång stund innan jag slutligen svävat bort och jag är helt enkelt inte van vid det, jag som annars somnar bara jag sitter tillräckligt stilla. I don't like it a bit! Förhoppningsvis går det snabbare ikväll.
Förresten så har jag en arbetsintervju på lördag klockan 1. Jag hoppas så att det ska gå bra!
Puss

5/1 2010

Tisdag.
Det första jag gjorde när jag vaknade var att läsa min bok Dead to the world, 4:e boken i Sookie Stackhouse serien (TrueBlood alltså). Jag åt sedan frukost, duschade och satte mig sedan vid datorn för att jobba på min cv. Vid lunch tog jag mig en bagel och fortsatte läsa i drygt en timme (jäklar vad svåra dessa böcker är att lägga undan!) innan jag fortsatte vid datorn. Jag har alltså spenderat hela dagen på rummet, från då jag vaknade tills Niels kom hem vid 6-tiden, undantaget då jag smörade mina bagels. När Niels kom hem gick jag ner och vi såg lite på tv innan vi kom fram till att jag skulle göra en paj. Han for för att köpa ingredienser och jag gjorde pajskalet under tiden. Det blev en lax, purjolök och tomatpaj. Vi åt och efter det gick jag upp här och skriver nu detta.
I morgon ska det tydligen bli skitväder med snö och diverse annat. Om det inte blir allt för dåligt så ska Julia komma och hälsa på mig så jag hoppas vädret håller sig i schack!
Och nu är det dags för mig att åter igen krypa ner i sängen och läsa innan jag somnar sött. (Såvida boken inte håller mig vaken hela natten!)

Resan fram och tillbaka

På morgonen den 18:e, klockan 4 kom en taxi och körde en sömnig och resfebrig Klara genom snöslask till Heathrow airport. Jag kom fram till rätt terminal och lyckades checka in och skriva ut mitt bordingkort i en av de små självincheckningsmaskinerna och ställde mig sedan i en lång kö för att lämna av min väska. Allt gick bra, säkerhetskontroll, hitta gaten och allt annat man gör innan man får komma iväg. Men sen då, när jag satt på gaten och väntade så var planet försenat. En halvtimme efter att planet borde gått fick vi äntligen borda. Skönt tänkte jag, jag kommer kanske inte missa mitt andra plan från Stockholm ändå. Men tji fick jag! Efter två väntetimmar inne i planet lyfte vi. Alltså en sammanlagd försening på två och en halv timme. Mitt plan till Umeå var ju bara att glömma. Jag hade i alla fall ganska trevligt på planet, jag satt mitt emellan en svensk tjej och en engelsk grabb och vi snackade, lekte med killens dator och hade det ganska bra trots omständigheterna. När vi äntligen landade (vi hade då suttit i planet i 5 timmar, en färd som vanligtvis tar max 2,5 h) följdes jag och den svenska tjejen åt till disken där vi skulle få veta när våra nya plan vidare upp i landet skulle gå. Tjejen som skulle till Östersund (om jag minns rätt), hennes plan skulle gå 14.30. Lite småsent tyckte vi men okej då, och sedan fick jag reda på min tid. 17.40. 17.40!? Hellskottas skit, jag skulle egentligen varit hemma 12.30. Jaha, här var man trött och utmattad eftersom man gått upp klockan halv 4 för att hinna med ett plan som ändå inte gick förrän halv 10, men det var bara att pressa tillbaka tårarna och acceptera läget. Vi fick i alla fall ett presentkort var på 150 kronor att spendera på flygplatsen. Vi gick och satte oss på McDonalds och åt hamburgare, tjejen sprang iväg ganska snart för att hinna till sin gate och jag satt kvar, plockade upp min dator och såg en film, åt glass, tyckte lagom synd om mig själv fastän det helt klart hade kunnat vara mycket värre och gick sedan jag också för att genomgå alla säkerhets och passkontroller innan planet skulle gå. Nästa plan var självfallet också lite sent men vid 7-tiden gick jag i alla fall på välkänd Umemark. Något som inte gjorde det var däremot min väska som självfallet hade glömts bort någonstans. Snacka om att allt hade gått fel den dagen. Pappa, Jonas och Alva som hade mött mig på flyget tog mig hem där jag träffade resten av familjen. Vi åt och sedan stupade jag i sängs.
.
Dagen efter kom min väska med taxi.
.
Jag orkar inte gå in på vad jag gjorde resten av lovet men det var lugnt, härligt, roligt och mysigt att vara hemma i Sverige och träffa familj, släkt och vänner. Tack alla för en härlig jul och ett roligt nyår!
.
Igår, den 4:e åkte jag tillbaka. Denna gång gick allt bra. Första planet var i och för sig en timme försenat men jag hade inte lika bråttom denna gång att hinna med nästa plan och jag hade en bra bok med mig så det gjorde inget. Väl framme i London tog jag tuben till Hammersmith och bussen därifrån till East Sheen. Kändes så konstigt att åka utomlands när det inte alls kändes som det utan allt var så bekant och hemma. När jag släpat mig hem till huset så var det tomt, Niels som hade kommit hem från Danmark dagen innan hade inte återvänt från jobbet. Jag var supertrött och gick och la mig och sov i en timme. När Niels kom hem vid 8-tiden gick jag ner och pratade med honom i en dryg timme innan jag gick upp, skypade med mor och datade lite i övrigt innan jag la mig för att sova sött.

RSS 2.0