25/2 Living dead in Twickenham

Torsdag.

Igår kom de hem halv 10, jag var trött och gick och la mig ganska direkt. Under natten vaknade jag x antal gånger stressad och tror att jag försovit mig, kollar på klockan och kan sedan somna om igen. Jobbigt.
I morse var det åter igen problem. Surprise! Han satt vid datorn när vi skulle gå och han gjorde ingenting. Han satt bara där för att irritera mig, klickade runt i en cirkel med musen och drygade sig. Jag försökte med allt möjligt för att få honom att röra på sig men han satt bara där. Till sist sa jag att jag skulle ringa hans mor. "Ja gör det" sa han så jag grabbade telefonen. Alison svarade inte så jag testade med Clive. Han svarade och sa åt mig att räcka luren åt Ewan. Efter en utskällning från sin far började han röra på sig, långsamt och buttert men i alla fall. Jag gick ner och började klä på mig ytterkläderna. När han sedan kom ner för trappen sa han "Why did you have to call dad and try to get me into trubble" Han fortsatte med att han inte förstod varför jag inte gjorde som alla andra au pairer och hotade med att han inte får se på tv på eftermiddagen. Förstår ni här hur beräknande han är! Han ser det här som ett spel där han sitter och gör sitt bästa för att vara seg och irriterande och att motparten, i det här fallet jag, ska muta och hota och hålla på för att han ska göra det han ska. Jag sa åt honom att jag inte bryr mig om vad de tidigare au pairerna gjort. Till sist kom vi i väg i alla fall. Han snackade inte med mig på hela vägen men det gjorde mig inget. Jag var på sjukt dåligt humör. På vägen fantiserade jag om diverse incidenter som innefattade att någon hoppade fram från något hörn och kidnappade ungen. Jag hade inte gjort mycket för att förhindra det kan jag säga. Jag börjar förstå varför jag inte kan hitta någon kniv här i huset som är vassare än en bordskniv... När vi var framme sa jag i alla fall "have a nice day" och sedan begav jag mig hemåt igen (efter att ha lastat av cellon och träningsbagen i olika rum).
Jag bäddade rent sängarna (ska göras varje vecka och är alltid något av ett projekt tack vare alla mjukisdjur som finns i yngsta ungens säng. Se bilden nedan. Fråga mig inte hur han får plats, ärligt talat bryr jag mig inte.)
När jag var färdig med det satte jag mig i mitt rum med en yoghurt, en macka och en kopp te och såg Angels and Demons, tog några pauser då och då, kollade tvätten och vek den när den var färdig. Sedan gjorde jag lunch, dubbelmacka med bacon, sallad, tomat, ketchup och majonäs och skypade med mamma och Jonas och sedan Ludvig. Och det är där jag är nu. Jag ska snart gå och hämta upp killen igen, undra hur det ska gå. Jag hoppas att han inte är allt för sur. Klockan sju ska han vara på the lensbury och spela fotboll. Egentligen ska jag stanna där och vänta tills han slutar men jag ska till Niels ikväll så jag frågade om jag kunde slippa idag och det skulle tydligen gå, för den här gången.
Jag får väl berätta mer sen hur det gick.
Förresten, tack gammelmostra, men jag är inte så säker på om det kommer bli bättre... jag kan ju bara konstatera att barn nog inte är min grej! För mycket slit för ingenting. Du fixar säkert stickningen snart =)

24/2 Nu har i alla fall halva veckan gått

Innan jag sätter igång och delger er min dag så vill jag ta upp några saker. Jag känner att jag nästan måste be om ursäkt för min otroligt tråkiga blogg! Jag vet att jag ofta skriver alldeles för långt och så är jag ju världens detaljfreak, ni ska vara glada över att ni inte behöver läsa om var gång jag går på toa i alla fall. Men det här är ju liksom min dagbok så jag vill skriva ner så mycket jag orkar och kommer ihåg så jag kan läsa längre fram och reminissa så att säga.

Ja, det var det första, det andra är att den är så kompakt! Men det kan jag faktiskt inte göra något åt. Tror jag i alla fall. Jag gör mellanrum och sådant men när jag postar inlägget så försvinner allt! Jag är ganska så irriterad, jag hade ju aldrig orkat läsa en blogg där allt smälter ihop med varandra. Drygt alltså.
Nåja, det var det.
Onsdag.
Jag vaknade i natt klockan 12 och var övertygad om att jag hade försovit mig igen. Hur lyckades jag sova ända till klockan 12!? Och varför har ingen väckt mig? Undrade en sömndrucken Klara innan hon med stor ansträngning insåg att det var mitt i natten. Vid det laget var jag redan så uppstressad att det tog ett bra tag innan jag lyckades somna igen.
När jag vaknade på morgonen så fick jag åter igen kämpa med att få Ewan göra det han ska. När vi skulle gå till skolan så var han så långsam och dryg att jag höll på att gå i bitar. Plågsam morgon alltså. På väg hem joggade jag faktiskt en lång bit, överraskande lång, utan att stanna! De som känner mig väl vet att det inte är så vanligt att jag rör på mig överhuvudtaget så det här är en bedrift ska ni veta. Dessutom så blev jag inte speciellt trött utan kunde pressa mig längre och längre vilket betyder att jag fått bättre kondition sedan jag kom hit till England. Kul!
Väl framme så gjorde jag dagens städinsats, strök kläder och sedan gick jag för att möta Julia som äntligen kommit hem från Irland vid Strawberry Hill station. Hon följde med mig hit till huset och vi åt lunch tillsammans och tog igen förlorad tid. Klockan kvart i 1 kom skåpbilen som levererad matvaror till huset och jag ägnade närmaste timmen med att packa upp och pricka av varorna på en lista. (Är detta på min fritid frågar jag mig själv, jag måste verkligen ta upp detta med Alison). När det var färdigt skypade jag med mor innan jag läste lite ur min sista vampyrbok. Hoppas verkligen nästa bok snart kommer ut i paperback så jag kan köpa den! Jag måste ju ha något att se fram emot.. Jag sov sedan i kanske 30 minuter innan det var dags att hämta Ewan.
Han var tyst och verkade ganska sur men jag fick honom ändå att snacka lite och bli aningen gladare. När vi kom hem gjorde vi ett litet utbyte, jag fick be honom om att göra en uppgift, t.ex. byta om från skoluniformen och han bad mig om en, exempelvis fixa mat. På så sätt fick jag honom för första gången att hänga upp uniformen på galgar så det var ju kul. Jag lagade mat och han kom hyfsat fort efter att jag ropade på honom så åter igen en bra sak. Sedan såg han på tv ett tag, gjorde läxa på datorn (hoppas jag, han gjorde i alla fall massa annat var gång jag gick in och tittade till honom) och nu sitter han här mitt emot mig vid köksbordet och gör sina andra läxor. Eftermiddagen har än så länge gått relativt smärtfritt. Relativt.
När Fraser kom hem för ett tag sedan var det första han sa "I want my tea" (förklaring, tea = middag. Fråga mig inte varför). Jag hade inte ens hunnit öppna dörren 5 centimeter när han sa det, vilken trevlig hälsningsfras! Man känner sig ju uppskattad. Snacka om härliga pojkar jag tar hand om! (De som inte känner till ironi så bra ska veta att ni just har stött på det...) Nåja, jag ska väl inte klaga. Just nu är de ju ganska så lugna och snälla. Jag hoppas i alla fall att föräldrarna kommer hem ganska fort.
Vi hörs senare.

23/2 Trött som bara den alltså

Tisdag.
Igår, strax efter att jag skrivit inlägget så hade Fraser och Ewan en fight, över ett tv-program. Klara står helt storögd och vet inte vad hon ska göra. Till sist flyttar hon på maten så den i alla fall inte skall hamna över hela mattan. Efteråt sprang Ewan upp och grinade och jag gick in i köket igen. När föräldrarna kom hem for jag till Julie och vi såg Glee, det var mysigt.
Idag då, jo de började med en försovning. Jag vaknade 30 minuter efter att jag borde ha gått ner så jag slängde på mig kläderna och sprang ner för trapporna. Ewan satt som vanligt och såg på tv så det var ingen fara, jag fattar egentligen inte varför jag behöver gå upp så tidigt för att se på när grabben sitter i soffan och stirrar på dumburken, men men. Jag fick som vanligt tjata på honom över allt han skulle göra på morgonen och när vi just skulle börja gå så kom pappan ner och erbjöd sig ta honom till skolan. Jag tackade ju inte nej direkt. Agnes var här och städade toaletterna så jag hade inte mycket att göra. Jag tvättade lite och så och satt sedan framför tv:n. Jag ville helst gå och lägga mig igen för jag var så vansinnigt trött, kroppen löd mig nästan inte så illa var det, men det kändes inte riktigt rätt att lägga sig då hon måste städa toaletten på mitt rum också, kul för henne att tassa på tå! När hon for vid halv 11 tänkte jag att NU äntligen får jag sova, men då fick jag ett sms av den svenska kvinnan jag berättade om som jag träffade i söndags. Birgit heter hon. Hon frågade om jag ville komma över till dem för hon hade en svensk tjej där i min ålder som hon ville att jag skulle träffa. Ja, det kan man ju inte säga nej till så jag sov i 10 minuter och sedan vandrade jag dit. Jag träffade 19åriga Sandra, Birgit och hennes irländska make Hugh. Birgit är verkligen den gulligaste du kan tänka dig! Hon gjorde te åt mig och Sandra och lät oss sedan sitta ifred och snacka i en timme. Sedan skjutsade hon oss till the Lensbury där hon köpte lunch åt oss innan hon åkte hem igen. Tanken var att vi skulle gå hem men vid 2-tiden kom hon tillbaka och sa att hon skulle skjutsa oss eftersom det regnade. Så otroligt varm och härlig människa! Jag åkte då hem, sov i 40 minuter innan jag sedan gick iväg för att hämta Ewan och ta honom till karaten. Han var sur och jag fick inte ett ord ur honom som inte var "nej" eller "jag vet inte". Ja jag är ju inte den som tänker slita ut mig med att komma på samtalsämnen som passar honom så då gick vi i tystnad. När vi kom fram fikade han lite och jag satt och försökte få tiden att gå genom att leka med min ganska så tråkiga mobil. Fortfarande trött som bara den. Pojken sprang iväg och lekte och jag satt och halvsov tills klockan var 6 och jag fick gå iväg och påminna honom om karaten. Han hade lämnat sina skor inne vid lekhörnan och tyckte att jag skulle hämta dem men jag sa att det får han göra själv, alltså var han inte alls glad med mig resten av tiden. Jag satte mig och fortsatte med att vänta tills klockan 7 då de slutade. Trött och sliten fick jag då konka ut med alla deras väskor, jackor och påsar till Alisons bil. Sedan for vi hem. Jag satte Frasers rugbykläder i tvättmaskinen, gjorde te åt pianoläraren som kom till huset ungefär samtidigt som vi och sedan visste jag inte om jag slutat. Grejen är att Clive fyller år idag så jag visste inte om jag skulle hjälpa till med förberedelserna eller så. Jag bestämde mig ändå för att gå upp på rummet så jag skypade lite med Ludvig, blev avbruten då och då med diverse frågor och info från Alison men det verkade ganska lugnt. Jag hade langat iväg ett sms till Niels tidigare idag så han ringde på kvällen vilket var kul. Jag blev på mycket bättre humör efter att ha snackat med honom för det påminde mig om att jag har någonstans att ta vägen om jag till slut skulle få nog av det här. Jag ska åka och hälsa på honom på torsdag efter jobbet. Jahaja, jag gick ner efter ett tag och så åt vi mat, Clive fick presenter och vi åt sedan en chokladtårta. Det var faktiskt trevligt och kändes ganska så bra. De berättade att Abigail, kusinen som var på besök förra veckan hade tyckt att jag var den bästa au pair de haft så det kändes riktigt kul. I och för sig vet jag inte riktigt hur bra koll hon har på de tidigare flickorna som varit här men det kändes bra ändå.
Fick även veta idag att jag ska vara barnvakt i morgon, i och för sig bara till halv 9 - 9 eller så men ändå, de kan väl berätta lite tidigare tycker jag!
Nu ska jag sova!!
Puss

19/2 - 22/2 Sjuk, trött och humöret går upp och ner

Fredag.

Trots att barnen har lov så fick vi gå upp tidigt för de skulle till tandläkaren. Fraser var inte alls nöjd men tack och lov så var det inte mig han var otrevlig mot utan sin bror så det kan jag ju ta. Vi tog bussen dit och när vi kom fram fick jag skriva på massa papper där jag intygade att de inte har varken högt blodtryck eller aids, inte tar några mediciner eller är gravida. Jag har ingen aning om så är fallet men jag hoppas att jag hade rätt då jag kryssade i NEJ på alla frågor. När allt var avklarat åkte vi tillbaka, jag lagade lunch medan jag såg på scrubs, sedan käkade ungarna framför tv:n. Vid 2-tiden for Fraser till en vän och jag Ewan och Abbi stannade hemma. Alison tyckte vi skulle åka till the Lensbury (träningscentret) men ungarna ville hellre stanna i huset så vi spelade spel, byggde på ett flygplan Ewan fått i julklapp, de lekte på datorn och jag gjorde diverse annat så vi hade det ganska slappt. Jag lagade sedan middag och efter det lånade jag High School Musical 3 av Abbi. Jag tänkte att när jag nu ändå sett de andra två kan jag lika gärna göra det ordentligt. Sjukt stjärtiga filmer. Tjejen är fruktansvärt irriterande och Troy är S:et i stjärtig men det är väl bra att ha sett något som nästan alla andra sett så man har lite koll. Efter det sov jag.


Lördag.
Jag hade stämt träff med en svensk tjej som bor i Teddington vilket är ganska nära härifrån. Vi träffades vid Tower Hill och såg bron som jag har på bild längst upp och the Tower of London mm. Vi satte oss sedan på Starbucks och fikade och snackade. Hon var väldigt trevlig och så men jag insåg ganska snart något skrämmande: hon har varit här lika länge som jag men har inte koll på något. Hon hade aldrig hört talas om Hyde Park, Covent Garden var helt nytt för henne, Notting Hill var ett mysterium (visste inte ens om att det finns en film med samma namn) och så vidare. HERRE GUD! Vad har du gjort här egentligen undrar jag. Nä tydligen har hon och hennes kompisar mest hängt i Teddington. I TEDDINGTON!!! Jag kan inte tänka mig mycket som är tråkigare. Jag frågade henne om hon gjort något i London överhuvudtaget och hon sa att hon hade betalat dyra pengar för att gå på Phantom Of The Opera, men när pausen kom hade hon trott att den var slut så då hade hon farit hem igen. Klara är helt mållös. Jag tog mig i alla fall an henne och drog iväg bruden till Mayfair, Notting Hill och Portobello Road och lite annat. Vädret var i alla fall strålande så det var skönt. Kallt men soligt, perfekt Borgaväder. När jag sedan skulle åka hem var en massa tubstationer och linjer stängda så jag fick ta världens omväg på helt smockfulla tåg. Folk var helt ärligt pressade mot rutorna. Natyrlichvis snubblar en tjockis till och landar på mina stackars tår så de var mosade och ömma resten av färden till Twickenham. Dessutom, ju längre ut jag kom desto deppigare blev jag. Jag vill verkligen bo närmare stan än jag gör. När jag kom in i huset så var familjen borta på middag inne i London så jag satte mig och såg Confessions of a shopaholic. Vet inte vad syftet är med den filmen men skotta så köpsugen jag blev. Efteråt såg jag en bit av Notting Hill men när klockan sedan närmade sig halv 12 gick jag upp för jag misstänkte att familjen skulle komma hem snart och jag orkade inte snacka med dem. Som jag trodde så hörde jag inte långt efter hur de travade in i huset. Jag lekte lite kort på datorn och gick sedan och la mig.

Söndag.
Planen var att jag skulle ha sovmorgon denna dag men jag kan typ inte unna mig sömn längre. Lite sovmorgon fick jag i alla fall men den var stressad och inte det minsta utvilande. Halv 10 tror jag jag klev upp, åt frukost och la mig sedan framför tv:n på mitt rum och såg the Devil wears Prada. Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde resten av tiden fram till 3 men jag spenderade den i alla fall på rummet. Jag antar att jag läste och datade. 20 över 3 gick jag iväg till the Lensbury för att träffa en kollega till Alison som heter Astrid och hennes mamma. Astrids mamma är svensk och flyttade hit på 70-talet och gifte sig med en irländare. Astrid är väl kring 30 och vill förbättra sin svenska så vi satt alla tre och pratade, fikade och hade trevligt. Jag och Astrid ska nog börja träffas kanske en gång i veckan eller liknande så hon får träna, hon nämnde att hon skulle betala mig vilket känns lite konstigt kanske men alla bidrag tags tacksamt emot, man tjänar ju inte storkovan som au pair direkt. När vi bröt upp så skjutsade Astrids mor mig hem. Jag gick in en liten stund men for ganska snart iväg igen. Jag tog bussen in till Richmond, träffade Julie och vi gick och käkade middag. Vid 8 for vi hem igen, jag gick upp på rummet och lekte väl med datorn eller så innan jag la mig för att sova.

Måndag.
Det var tungt att gå upp. Jag hade superont i halsen och kände mig inte alls kry. När ska jag bli helt frisk egentligen!? Det regnade som vanligt, men tack vare det så skjutsade Clive Ewan till skolan så jag slapp ta honom dit. Jag satte igång med städning, tvätt och strykning och var klar vid 10-tiden. Då gjorde jag mig te, käkade lite onyttiga kakor och såg på fortsättningen av Notting Hill. Sedan käkade jag lunch och skypade med Ludvig och mamma. Klockan 3 gick jag och skrev in mig på vårdcentralen här i närheten innan jag gick för att hämta Ewan. Det gick bra att trava hem, vi snackade om hagel och superhjältar medan regnet föll. Mina fötter var superblöta och kalla när vi kom in. Jag satte igång med käket och när det så småningom var klart så ropade jag på grabben som naturligtvis inte kom förrän 20 minuter senare. Jag hade i alla fall gjort klart för honom att jag inte tänkte värma upp den och det bad han inte om heller så då brydde jag mig inte om att han kom sent.
Nu har han suttit framför tv:n och jag var just inne och sa till han att göra läxorna. Han kan vara så sjukt irriterade alltså, lyssnar inte och gör inte som man säger. Till sist pausade han tv:n i alla fall och började spela piano så det är ju alltid något. Får se om han är villig att göra skolläxan efteråt.
När jag slutar ska jag till Julie och vi ska se Glee tillsammans. Det känns jobbigt att tänka på att det är en ny jobbdag i morgon så jag försöker undvika det. Nu satte han på tv:n igen! Hoppas föräldrarna kommer hem då de ska, jag känner inte för att jobba övertid idag igen. (Jag hör prassel av papper och sådant så förhoppningsvis gör han läxorna nu i alla fall. Jag hör även en galen fiolspelare i huset bredvid...)

17/2 - 18/2 Ponyo

Onsdag.
På onsdagen gjorde jag inte så mycket. Jag sov, såg på tv och vek kläder. Det var superfint väder i alla fall så jag tog en promenad i Twickenham, det var inte speciellt kallt heller så det var skönt! Twickenham är faktiskt ganska så fint. Jag gick omkring i en dryg timme, köpte ett paket snickers och gick sedan hem igen. Jag skulle till Earl's Court på kvällen och se mina gamla klasskompisar spela på en pub så när jag kom hem duschade jag, bytte om och for sedan iväg. Klockan 8 mötte jag Charlotte och vi gick iväg till puben. Vi beställde varsitt glas vin, mötte Viktor och Malin och snackade lite med dem innan vi gick och satte oss vid ett mysigt bord. Det var tre band som spelade under kvällen och alla var bra tycker jag. Det var myspys att sitta där och lyssna på livemusik och käka cupcakes som de gav bort gratis. Jag är glad att jag for faktiskt! Jag var först lite slö och ville hellre sitta framför tv:n men som tur är så tog jag mig i kragen. Jag kom hem kl 12, precis samtidigt som familjen + en av barnens kusiner som hängt på. Jag gick upp och bytte till pyjamas och skulle just sova då Fraser knackade på dörren. Han var förvirrad och lite uppjagad och sa att Sniffles, hamstern var borta. Jaha, det var bara att dra på ett par byxor och bege sig på jakt. Alla i familjen var involverade i mysteriet. Buren var intakt, det låg frön i duschen (hamstern bor i Frasers badrum), dörren hade varit stängd och djuret borta. Vi letade och funderade och var allmänt förvirrade. Ewan var övertygad om att katten Molly hade satt i sig honom, Fraser trodde att städerskan som har hand om toaletterna hade gjort något och jag trodde Sniffles hade smitit helt på egen hand. Vi gick i alla fall till sängs utan att ha någon aning om vad som hänt.
Torsdag.
När jag gick upp fick jag höra att de hade hittat hamstern inne på toaletten på mittenplanet. Troligtvis hade han väl färdats genom väggen eller något rör eller så. Vilken tur att Molly inte hittade honom först!
Nåja, på morgonen satt jag och chillade vid min dator medan barnen sov, åt frukost, såg på tv mm. Vid 11-tiden kom Fraser till köket där jag satt och frågade hur man gjorde omelett. Vi satte igång med det och när han var klar kom Ewan in och ville göra samma sak. Klara är nöjd över att de visar intresse men är självklart den som diskar alla pannor efteråt, men det kan man väl stå ut med. Klockan 12 for Fraser iväg för att spela rugby och vi andra for till Kingston och såg den nya Studio Ghibli-filmen Ponyo. Den var söt men inte lika bra som vissa av de tidigare. Sedan åkte vi tillbaka, jag fick tvätta leriga rugbykläder, laga mat, diska mm. Klockan 7 gick jag upp på rummet och datade och sedan vid 8 kom pappan hem. Då gick jag över till Julies och såg på film. Vi såg Da Vinci Koden. Så hiiiiiimla lång film! Jag och Julie satt bara och gäspade och undrade typ när den skulle ta slut. Ja när den väl gjorde det så travade jag hemåt igen, och det var den dagen.
Förresten så fattar jag inget av vad pojkarnas kusin Abigail säger. Hon är typ från Newcastle eller något... Jag bara nickar och ler och hoppas jag inte verkar allt för korkad.

14/2 - 16/2 Huset för mig själv

Söndag.
På söndagen for jag in till stan med Julie och träffade hennes franska vän igen. Vi gick och kollade lite på firningen av det kinesiska nyåret i china town. Det var mycket folk och lyktor och annat. Ganska trevligt men jag tror det är mer holabandolas nästa söndag. När vi var less på det så gick vi och fikade innan jag gick för att träffa Charlotte vid 7-tiden utanför Roadhouse. Vi skulle se en flair competition men tydligen började den 8 så vi gick först till B@1, en annan bar, och satt där och snackade med några bekanta till Lotta. Sedan gick vi tillbaka och såg tävlingen. Det var en kul kväll som slutade i lite dans och sådant innan vi gick till KFC, käkade hamburgare och sedan drog hem.
Måndag.
Jag vaknade och insåg att någon åter igen klampat mig på foten, samma som förut såklart men bara lite högre upp. Tack och lov för det i alla fall eftersom jag fortfarande är lite öm sedan förra gången vilket var den 21 januari. Crazy alltså. Ja, jag gick upp, lagom bakis och trött och satte mig i soffan med min dator och läste manga. Barnen har ju lov så de låg och sov men jag var inte säker på när de ville ha mig uppe så jag tänkte det var bäst att vara tillgänglig i alla fall. Vid 10-tiden eller så kom Ewan ner och jag visade honom bilder på min familj, hund och hus. Han gjorde sedan scrambled eggs (jag hade ingen aning om att han kunde göra något överhuvudtaget på egen hand så jag var både chockad och glad) och jag fick lite av det. Vid 11 kom Alison hem efter att ha gjort några ärenden och chasade igång pojkarna. Lisa ringde 12 så jag snackade med henne tills familjen skulle åka iväg (sa jag att de skulle åka upp till sin farfar och fira hans 80-årsdag). När de åkt iväg så slappade jag ett tag, städade sedan och slutligen slappade jag lite mer medan jag käkade kyckling, potatis, hummus och majonäs. GOTT! Senare på kvällen kom Julie och vi såg Glee och efteråt About a boy. Myspys! Klockan 12 då tjejen gick hem så satt jag en stund med katten Molly och försökte bonda lite innan jag gick och la mig.
Tisdag.
Jag var tvungen att vakna tidigt för att släppa in polska Agnes klockan halv 8. 20 i 8 vaknade jag, klädde mig i panik och sprang ner just som Agnes hade tänkt ge upp. Tydligen hade hon stått ute i 20 minuter, den stackars flickan. Det var kallt och spöregnade! Tack och lov så har vi i alla fall tak över dörren så hon var inte speciellt blöt. Jag matade sedan katten och fiskarna, tog in mjölken. De har en milkman! Har jag sagt det? Så himla konstigt och brittiskt. 3 gånger i veckan får vi glasflaskor med mjölk utanför dörren. Strax över 8 så for jag iväg för att käka frukost med Charlotte i Notting Hill. Jag lämnade mina nycklar hos Agnes så hon kunde låsa när hon gick från huset. Hon skulle städa villan mitt emot så jag kunde sedan gå dit och hämta upp dem. Jag träffade Lotta på tubstationen och sedan hittade vi en schyst ställe där vi åt english breakfast (inte full men ganska så mycket ändå). Klockan 1 åkte jag tillbaka, hämtade upp mina nycklar gick in och tvättade och strök kläder, såg på Scrubs, åt samma middag som igår och la mig sedan på mitt sovrumsgolv och såg High School Musical på DVD. Ganska så stjärtig. Snart ska Julie komma över så ska vi se tvåan. Och sedan ska jag sova, något som känns som en evighet sedan. Jag är trött! Fast jag kanske läser istället...

12/2-13/2 Thaimat och en tripp hem

Fredag.
På fredag morgon så erbjöd sig Clive att ta Ewan till skolan eftersom jag fortfarande är sjuk och så. Klara är inte den som tackar nej till ett sådant erbjudande, framför allt sedan hon hade så mycket problem med att få iväg grabben dagen innan. Detta innebär att jag kunde starta med städningen och bli färdig mycket tidigare. När jag var klar med mina sysslor skypade jag med Ludvig och sedan såg jag en film på tv. Jag slumrade dock till då och då så till slut gav jag upp och gick och la mig. Jag klev upp lagom i tid för att ta en dusch och hinna torka innan jag var tvungen att gå och hämta pojken från skolan. Jag fick vänta ute på skolgården i en halvtimme innan Ewan kom. De hade tydligen haft någon rugbymatch någon annanstans så det var därför han var sen. Matchen hade gått dåligt men han var i alla fall på ganska bra humör så hemvägen gick bara bra och vi snackade på. Det sköna var att de nu går på half term, dvs lov i en vecka så de hade inga läxor jag behövde tjata på, och dessutom så skulle vi gå ut på kvällen och käka så jag behövde inte tjafsa om mat heller. Alltså flöt allt på avslappnat och skönt. När föräldrarna kom hem åkte vi till en thairestaurang och åt. Det var trevligt, maten var god (inte lika som thaistället i Umeå, men ändå) och vi spelade kort medan vi väntade på rätterna. Efteråt gick vi hem och jag gick direkt för att sova. Det där var den första bra dagen jag haft sedan jag kom hit. Jag hoppas verkligen det kommer fler.
Lördag.
Jag vaknade, åt frukost uppe på mitt rum framför tv:n. Jag slappade, skypade och lyssnade på musik. Klockan 1 gick jag till Julie, au pair-tjejen på gatan och käkade mackor och te och snackade innan vi tog bussen till Hammersmith för att träffa hennes vän. Vi gick i några butiker och den andra tjejen kunde inte engelska så bra så det blev mycket franska. Inte från min sida då, men jag försökte hänga med så gott det gick. Julie fick agera tolk. Vi tog en kaffe på starbucks innan jag och Julie tog bussen tillbaka. Jag klev av på Temple Sheen road, travade upp för den välkända gatan, satte nyckeln i låset, klev in och var hemma. Välbekanta lukter, miljöer och Niels. Vi spenderade någon timme med att snacka innan vi åkte mot Kew och käkade på en fin nepalitansk restaurang (ingen aning om hur man säger det, men jag menar alltså en restaurang som serverar mat från Nepal). Gott var det, och dyrt, men väldigt likt indiskt så det var inte något nytt direkt. Sedan åkte vi hem och såg på tv, käkade chips och slappade. Någon gång efter 12 då filmen slutade så inser Klara att hon måste åka tillbaka. Det var väldigt nära att jag stannade och la mig i min säng och hade jag haft tandborste och mobilladdare så hade jag gjort det. Men nä jag gick ut till busshållplatsen, missade min buss för att jag tittade ner och den svepte förbi, fick ta den som gick 20 minuter senare och kom sedan till huset i Strawberry Hill. När jag gick in i huset insåg jag hur ohemma jag känner mig här. Lukterna känns falska och liksom konstruerade och jag känner mig som inte trygg. Förhoppningsvis blir det väl bättre sen då.
Något annat som jag har börjat inse, och som inte alls känns kul är att jag verkligen missar saker som händer hemma. Ja, dumskalle tänker ni nu, klart du missar saker, har du inte fattat det än? Jo jag har alltid fattat och saknat det att jag missar saker i mitt liv. Jag kan inte göra sådant jag gjorde hemma eller se de människor jag älskar. Men nu inser jag plötsligt att jag missar saker som händer i era liv. Det var jobbigt när det gick upp för mig att jag inte längre är en del av mina vänners och familjs vardag. Fy så trist det känns. När jag tänker på det så vill jag fara hem extra mycket.

11/2 Besök och au pair-date

Torsdag.
I morse ville Ewan inte alls lyssna på mig så vi kom ganska sent till skolan. Jag var irriterad och han också tror jag. Jag travade sedan hem och bytte lakan i pojkarnas sängar (inte allt för enkelt med tanke på att de, framför allt Ewan, hade läskigt många mjukisdjur i sängarna). Sedan tvättade jag de använda lakanen, strök lite kläder, torktumlade och diverse annat. Strax över 11 kom Charlotte, jag visade henne huset och sedan gick vi till Twickenham och fikade. Det var en lifesaver för mig att få träffa henne igen. Jag har känt mig helt avskuren och ensam ända sedan jag flyttade hit. Halv 2 for hon hem igen och jag gick tillbaka till huset, tumlade lite mer kläder och sedan travade jag några hus bort och ringde på. Där bor Alisons väninna som har en fransk flicka som au pair. Alison och Sally hade bestämt en träff mellan mig och tjejen där vilket jag i och för sig inte var crazy about. Jag uppskattar tanken men jag känner mer för att göra mina egna planer. Jag gick hursomhelst dit och träffade Julie som hon heter. Hon var faktiskt väldigt trevlig så vi ska träffas i helgen om inget händer. Vi snackade i ca 50 minuter innan jag gick tillbaka. Niels ringde strax innan jag skulle gå och hämta Ewan så det var kul! Jag ska åka dit på lördag och träffa honom. Ja så sen gick jag och hämtade grabben. Han var ganska sur och tyst så efter massor av försök till att få igång en konversation så gav jag upp. När vi kom hem så sa han att han ville ha mat så jag lagade snabbt ihop middagen medan han lekte uppe. När det var klart ropade jag på honom och efter jäklar så många rop så kom han ner, kände på maten, sa att den var kall och sa åt mig att he den i mikron. HERRE GUD! Jag förstår mig inte på småglin alltså. Han åt sedan i alla fall och efteråt pratade vi lite innan han gick upp och lekte igen. Jag diskade och gjorde lite annat. Egentligen skulle Ewan på fotboll men han sa att han hade ont i foten så Alison lät honom stanna hemma. Först hade hon tänkt att jag skulle stanna med honom och hon och Fraser skulle på gymmet men HALLÅ nej inte ännu en kväll av jobb som jag egentligen inte ska göra så jag sa att jag var för trött (vilket är sant) och vill vila. Så de kom hem vid sju, tack och lov. Jag gjorde då en kopp te, gick upp här på rummet och skriver nu detta.
I morgon är det fredag och sen är det helg. Jag längtar så himla mycket.

10/2 Greek night och nästan ingen vila

Onsdag.

 

Som vanligt vaknade jag halv sju och gick ner och drack förkylningsmedicin. Jag börjar bli bättre men jag hostar och snorar fortfarande. Alison skulle jobba hemifrån så hon promenerade med mig och Ewan till skolan. När vi kom tillbaka så åt jag frukost och sedan började jag städa. Vid 11-12-tiden kom matvarorna som Alison beställt på en hemsida så då skulle jag pricka av dem på en lista och ställa i kylen och frysen. Någon gång mellan halv 1 och 1 var jag färdig så då gick jag upp på mitt rum, såg på ett och ett halvt avsnitt Scrubs, sov en timme och gick sedan ner igen för att förbereda middagen. Jag skar mig på potatisskalaren. Konstiga engelsmän som vill äta paj med potatismos och gravy (en slags brun sås, inte riktigt den brunsåsen vi har i Sverige utan en lite slemmigare, lite brunare). Nåja. Sedan tog vi bilen för att hämta Ewan och ett medicinrecept till pappan Clive. När vi kom tillbaka fortsatte jag med middagen, sedan åt vi (framför tv:n såklart) och efteråt diskade jag och städade undan. Klockan 7 skulle Ewan vara skolan igen på ett möte där de skulle visa bilder från klassens greklandsresa. Tanken var att Clive skulle med honom för Alison skulle träffa en vän. Tyvärr så ringde Clive och hade massa problem på jobbet med att datorerna inte fungerade eller något sådant så han var tvungen att stanna vilket innebar att jag fick gå med grabben. Jag satt alltså i en gymnastiksal med massa barn och deras vindrickande, skvallrande föräldrar och tittade på en halvtimmes lång slideshow med greklandsbilder. Hela kalaset tog en timme. Och sedan var det bara att gå hem igen. Vi körde "I spy with my little eye" hela vägen så tiden gick ganska fort, skönt var det också att även Ewan var motiverad att komma hem. Jag var lite orolig där ett tag att han skulle vilja leka och fåna sig med sina kompisar men nä han var ganska snabb på att komma iväg. När vi ganska just kommit hem ringer Clive och frågar om jag kan se till att ungarna lägger sig halv 10 för han har fortfarande inte fått ordning på kaoset på jobbet. Dessutom frågar han om Fraser var oförskämd mot mig igår (jag nämnde det lite för Alison så tydligen har hon spridit det vidare). Jag säger vagt att han var lite sur och Clive säger då att jag ska ringa honom så fort Fraser är oförskämd. Ja säger jag men näe du, det kommer jag inte göra. Härligt kontakt jag och Fraser kommer få om jag ringer hans pappa var gång han är lite sur mot mig! Snacka om förtroendet vi kommer bygga upp. Nåja, jag uppskattar tanken i alla fall. Jag önskade honom lycka till med jobbet och sedan la vi på. Strax därefter ropade Fraser på mig så jag gick dit. Han frågade när han hade varit oförskämt mot mig igår. GREAT tänker jag då! Nu kommer jag vara skvallerKlara som ger honom massa skit. Jaha det är väl bara att ta tjuren vid hornen så jag förklarade för honom att jag inte tyckte om hans ton mot mig. Jag förstår att han är 13 och vill ha space men jag är helt ny och vet inte var jag ska vara och göra och så vidare. Han nickade och sa att han förstod så jag hoppas det. Vi skiljdes som, om inte vänner så i alla fall två människor som inte hatar varandra (från min sida i alla fall) och jag gick upp och skypade en liten stund med Malin innan internet gav upp. Sedan gick jag ner och tjatade på lillkillen att han skulle borsta tänderna och lägga sig. Fraser hade redan lagt sig så jag misstänker att hans pappa sagt något till honom.

 

Internet funkar fortfarande inte så jag ska posta detta inlägg i morgon. Jag är trött och orkar knappt tänka på morgondagen. Men tanken är i alla fall att Charlotte ska komma över, nu har jag inte snackat med henne på ett tag men jag hoppas det fortfarande gäller. Ni märker kanske att jag inte har haft så mycket vila och ledigt idag. Typ 1 timme och 40 minuter. Hoppas verkligen det blir bättre sedan!

 

Puss och kram.


9/2 Började bra men...

Tisdag.

 

Jag vaknade halv 7 och var nere 10 i som jag bör. Morgonbesväret började, dvs att få Ewan att göra det han ska istället för att se på tv. Halv 8 kom en tjej från Polen som ska städa toaletterna under tiden jag är här. Anledningen är att jag är den sista au pairen de kommer ha och nästa termin behöver de bara någon som städar så Alison vill lära känna tjejen som ska göra jobbet. Fånigt kan man tycka men jag tackar då inte nej om jag slipper städa toaletterna! När klockan var 8 hade grabben fortfarande inte klätt på sig och det är då vi borde börja gå till skolan enligt hans mor. Efter lite tjatande kom vi i alla fall iväg. För att få promenaden att gå snabbare försöker Klara hårt med att få igång ett samtal och efter x antal försök så gick det ganska bra. När jag lämnat av honom gick jag snabbt hem igen, pratade med polskan Agnes, tvättade handdukar, strök skjortor men hade det annars ganska slappt. Skönt med tanke på att städningen och tvättandet igår tog 4 timmar istället för 2 som tanken är att de borde göra. När Agnes gått duschade jag klädde mig i pyjamas, la mig i sängen och läste min bok och käkade två kakor. Jag småsov ett tag innan jag sedan klev upp för att göra mig i ordning för att hämta Ewan igen. Jag lastade på mig deras stora bag med karatekläder och travade iväg. När jag hittat pojken gick vi vidare till the Lensbury’s, en träningsanläggning med gym och simbassänger och allt möjligt där båda pojkarna har sin träning. Innan passet började skulle de sitta och göra läxor och käka middag så vi gick in i restaurang delen. Där träffade vi Fraser (han satt däremot vid ett annat bord med en kompis och ville inte att Ewan och jag skulle sitta i närheten av honom. Vi satte oss ändå vid bordet bredvid.) Jag fick Ewan att göra lite läxa innan de åt och sedan sprang han iväg och lekte lite. Själv raderade jag gamla sms och stirrade in i väggen. Karaten började 18.15 så vid 6-tiden gick de iväg för att byta om. Jag fortsatte med väggstirrandet tills de slutade klockan 7. 10 över skulle vi bli upphämtade av en taxi för Alison var hos en väninna och kunde inte hämta oss och pojkarnas pianolärare skulle komma någon gång efter sju och ha lektioner med dem så de behövde komma hem fort. Från då vi kom till gymmet och träffade Fraser så har han bara varit sur och otrevlig så vid det där laget var jag ganska så tärd. Jag fattar att han vill ha space, han är 13 för tusan, inte vill han ha en au pair som följer var steg han tar. Men för i hellskotta, det är väl inte mitt fel att hans mor tycker jag ska följa med på alla de här grejerna! När vi kom hem var jag alltså helt utpumpad och ville bara sova. Jag var trevlig mot pianoläraren och frågade om han ville ha en kopp te, jag kollade med suris om hans rugby kläder behövde tvättas till i morgon och sedan gick jag upp på rummet och grät ögonen ur mig medan jag skypade med Ludde. Det är inte så farligt men jag känner mig bara lite känslig i dagsläget. Efter 30 minuter ropade Fraser och tyckte att jag skulle sortera upp deras träningskläder som de slängt på hallgolvet. Hallå tycker jag då, om han nu vill ta ansvar så gör det nu då. Jag har faktiskt slutat för dagen. Men men, jag går ner och gör ett tappert försök. Har dock ingen aning om vilket knäskydd som är vems och så vidare så jag kommer inte så himla långt. Pappan kommer strax efter hem och jag frågar honom vad jag ska göra med sakerna. Han sa att han skulle ta hand om det där och att jag kunde gå och göra vad jag ville. Han kommenterade att jag var lite röd i ögonen (vid det här laget hade svullnaden gått ner ganska bra) och frågade hur det var men jag sa att jag bara var trött. Han tog i alla fall över det där så bless him! Jag gjorde istället en kopp te, gick upp på rummet och då ringde Lisa så jag pratade med henne i en dryg timme. Grattis Lisas far när han får telefonräkningen, men han har nog råd.

 

Nu ska jag sova, i morgon är en ny dag.

 

Puss!


8/2 Första jobbdagen.

Måndag.

Och så börjar det på allvar. Jag vaknade halv 7 men sov sedan 10-15 minuter till innan jag gick upp, klädde på mig och var nere 10 i 7 då jag började. Jag gjorde inte så mycket på morgonen förutom att gå igenom ännu fler saker med Alison innan vi promenerade med Ewan till skolan. Halv 9 var jag hemma igen och då åt jag frukost och satte sedan igång med att arbeta. Jag tömde diskmaskinen, dammsög golven med en helvetes tung dammsugare, torkade golven, polerade köksbänken, putsade spisen, tvättade, torktumlade, strök och vek tvätt. Sedan, skypade jag med Charlotte och mamma (vid olika tillfällen alltså). Jag kände mig lite... svårt att förklara, men när jag pratade med mamma så var likgiltig det bästa ord jag kunde komma på. Lite avdankad typ. Jag åt lunch, satt sedan i min saccosäck och kollade på scrubs i 40 minuter innan jag gick ner och förvärmde en paj som pojkarna skulle äta till lunch och sedan ringde Lisa J. Underbart! Jag fick bittra och klaga lite samtidigt som jag fick garva som bara den. Hur kan det bli bättre? Jag promenerade till Ewans skola för att hämta upp honom och sedan gick vi hem tillsammans. Det snöade och flingorna som föll var stora och fina. Just när vi kommit hem kom även Fraser som fått skjuts av någons förälder på hans skola och de satte sig framför tv:n medan jag gick och fixade mat åt dem. De käkade och såg på 24. När programmet var slut sa jag åt dem att göra läxorna. Jag diskade och strövade runt i huset, visste inte riktigt vad jag skulle göra. Klockan 7 kom Alison hem och frågade hur det hade gått och så. Jag gick sedan upp på rummet och har skypat med Ludde. Alison och Ewan är borta för tillfället och när de kommer hem ska hon gå igenom morgondagen för mig. Jag önskar att vi hade hunnit det innan för klockan 9 börjar ett tv-program jag vill se och jag skulle vilja klä om till pyjamas, sätta mig med lite godis och slappa för att sedan gå och lägga mig men det verkar inte som om vi kommer hinna snacka innan det börjar. Synd.
Jag har HEMLÄNGTAN. Jag vill bara se min familj, vänner och övrigt folk (och hund) som jag älskar och vara i trygga, välbekanta miljöer ett tag. Nåja, bara 6 månader kvar...

7/2 En dag till anpassning

Söndag.

 

Jag sov väldigt dåligt under natten. Kanske för att jag var helt igentäpt i näsan, kanske för att det var svinkallt på rummet eller kanske för att det var en helt ny miljö. Eller alla tre. Hursomhelst fick jag inte mycket sömn. Jag gick upp, duschade och käkade en macka till frukost. Huset verkade helt tomt. Så småningom kom mamman Alison och äldsta sonen Fraser ner. Jag hade bestämt träff med Julia så jag åkte till Richmond för att träffa henne. Vi gick lite i butiker och käkade lunch innan jag for tillbaka vid 3-tiden. När jag kom tillbaka till huset så fixade jag och pappan Clive internet till min dator. Tyvärr så är tydligen routern dålig så det funkar irriterande nog inte alla gånger. Men till slut fick vi igång det. I alla fall tillfälligt för nu när jag sitter här och skriver så funkar det inte. Jag skriver för tillfället i ett worddokument och ska föra över det sedan då internetkopplingen är ok. Nåja, efter det for pappan och Fraser iväg på Cricketträning, mamman och Ewan var i stan så jag fick en stund för mig själv här i huset. Jag satte mig då i min saccosäck och kollade på tv. När Alison och Ewan kom tillbaka gick jag ner, blev instruerad i hur en del saker så som dammsugaren funkar och spelade sedan Wii med Ewan innan det var dags för middag. Vi åt framför tv:n medan vi såg Johnny English och sedan gick jag upp hit och ska sova nu strax. Nu har jag hittat var jag drar upp elementet så förhoppningsvis kommer jag inte ligga och huttra i natt. I morgon börjar allvaret så jag ska kila upp klockan halv 7 eller så.

 

Än så länge är det ganska svårt att säga hur det här känns och hur jag kommer trivas men jag skulle tro att det kommer funka ganska bra. Jag hoppas då det. Mitt rum är i alla fall ganska rymligt och jag har en egen tv, dvd och cd-spelare + en egen toalett och dusch så på den fronten klarar jag mig ganska bra.

Nu är det dags att sova.

 

Puss!



6/2 Nytt hem

Lördag.
Jag har flyttat nu. Många nya intryck men jag hoppas det blir bra. Har ännu inget internet så jag sitter just nu hemma i Sheen. Hade glömt diskmaskinen på så jag for tillbaka för att stänga av och tömma den. Jag unnar mig just nu en sista bagel i soffan framför Scrubs. Känns sorgligt att vara här och inte längre bo här. Fy...
Jag borde väl dra mig tillbaka men det känns så himla skönt att sitta här just nu.
Jag hör av mig sen när jag fått ordning på internet i det nya huset.
Puss!

4/2-5/2 Sista dagarna i frihet

Torsdag.
På morgonen började jag med att slappa innan jag till sist tvingade mig till att dammsuga och torka golven. Jag tog några pauser då och då och läste och kollade på tv. Fy tusan vad slö jag har låtit mig bli alltså! Vid 4-tiden kom Charlotte hit så vi gick och handlade mat, kom sedan tillbaka till huset och lagade quisedillas. Vi käkade och hade myspys, kollade sedan in en club på internet som vi beslöt oss besöka, fixade till oss och drog ner på stan. Först besökte vi en pub där vi väntade tills Julia kunde ansluta vid 12 tiden (hon hade varit barnvakt). När vi hämtat upp henne på tubestationen gick vi till Zoo Bar, en stor och smockfull club. Vi Hade beslutat oss för att testa något nytt eftersom vi allt som oftast åker till RoadHouse. Testa nytt är ju bra men inte far jag dit igen i första taget. Som jag redan nämnt var det fullt (på en torsdag!) och det finns ett ord jag kan beskriva stället med: KÖTTMARKNAD. Fasen också, man kunde inte gå 5 minuter utan att känna en hand på låret eller rumpan. En kille la till och med en smetig puss på kinden min, men min kära Julia går då in i defense-mode och gav honom en knuff så han flög. Man fick faktiskt putta bort envisa grabbar så ofta att det nästan blev rutin. Herre Gud alltså! Ska man inte kunna gå ut med sina tjejer och dansa utan att bli antastad. Därför kör vi nog ändå på gamla hederliga och helt awesome RoadHouse nästa gång.
Vi lämnade klubben klockan 3, att hitta rätt busstation och buss tog en timme och själva resan tog ytterligare en så först klockan 5 klev jag in i huset. Jag hade inga lakan i sängen eftersom jag tvättat så jag gjorde en latvariant av att bädda där jag bara la lakanen på sängen och sedan la jag mig med värkande fötter och snuvig näsa.

Fredag.
Jag vaknade halv 9 efter 3 timmars sömn och kunde helt enkelt inte somna om så jag gick upp. Jag satte mig som vanligt framför tv:n och käkade frukost medan jag såg Schindlers List. Jag har sett typ halva filmen i skolan men aldrig hela så det var intressant. Jag har inte fattat förrän idag att den heter list som i engelskans list (lista alltså, om ni nu inte skulle hänga med), jag har alltid trott att det var list som i att den där Schindler var en listig en. Därför blev jag så förvånad att den hade det svenska namnet här i England, men sedan gick ljuset upp för Klara. Det är ju en väldigt bra film. Jag satt och grinade för mig själv när den just skulle sluta. Efter lunch sov jag lite och sedan städade jag toaletterna, skrubbade badkaret och delar av köket innan jag satte mig i soffan igen och läste och zappade runt på tv:n.
Nu borde jag packa för jag flyttar ju faktiskt i morgon, men det känns tungt. Äh, det är bara att sätta igång.
Vi hörs senare!
Puss

3/2 Jag tror jag börjar bli sjuk igen

Onsdag.
I dag träffade jag Julia på stan. Vi gick nog i varenda skobutik på Oxford Street men inte hittade jag något som var helt 100 %. Trist men det är bara att söka vidare. Vi käkade lunch på KFC och for sedan hem vid 3-tiden. Hemma så tömde jag diskmaskinen, satte i en tvätt, tvättade ett par byxor för hand, började på den 8:e boken om Sookie Stackhouse, såg på tv, åt pommes med majonäs och ketchup. Och det är det jag har hunnit med idag. Jag börjar känna mig lite småsjuk så det är inte alls välkommet men jag hoppas det ger sig snart. Är trött och vill gå och lägga mig men det känns lite tidigt, klockan är ju bara 9. Jag kanske ska ta och lägga mig med min bok. Jag börjar känna mig ganska så ensam så det ska bli skönt att få börja hos den nya familjen. Jag flyttar på lördag så det ska bli spännande! Nu ska jag nog försöka få tag på Charlotte.
Förresten, kusin Åsa! Ja jäklar vad jag käkade förra veckan. Läskigt mycket. Tror jag spenderade kring 1500 bara på resor och mat. Man blir ju mörkrädd! HIMYM är awesome! Jag älskar Barney ;) Jag har bara sett några små klipp av Flight of the Conchords, typ låtar och sådant på youtube men det verkar ganska schyst. Jag kanske ska kolla in det mer? =) Det är superkul att du läser min aningen långrandiga blogg, förhoppningsvis har jag mer att skriva om då jag börjar jobba igen än "Jag klev upp, åt frukost och spenderade hela dagen framför tv:n". Hoppas du och Tommy har det bra!
Kram på er alla!

26/1 - 2/2 Semestervecka med Ludvig

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev så jag tar den gångna veckans händelser kort.
Tisdag.
Jag slappade hela dagen tills det var dags att hämta upp Ludvig på Victoria station vid 7-tiden. Först träffade jag Charlotte utanför hennes jobb och sedan åkte vi tillsammans till stationen. När vi hittat Ludde gick vi till en bar och åt hamburgare och efteråt gick vi till en annan och drack glassdrinkar innan vi for hem.

Onsdag.
Vi vaknade och for in till stan för att gå på en gratis guidetur runt några delar av London. Det var väldigt trevligt och vi såg ställen som inte ens jag hunnit vara på. Vi slutade turen på en restaurang i Covent Garden där vi åt lunch. Sedan gick vi till Lyceum och köpte biljetter till kvällens visning av The Lion King. Den tid vi hade kvar innan föreställningen skulle börja spenderade vi på British Museum så vi hade en sjukt produktiv dag. Lejonkungen var helt fantastiskt bra också! Jag vill lugnt se den igen. Fullkomligt awesome!

Torsdag.
Vi gick på stan träffade sedan Charlotte och gick till mitt favoritcafé på Carnaby street där vi käkade lunch. På kvällen käkade vi indiskt framför tvn tillsammans med Niels.

Fredag.
Denna dag for vi till Notting Hill, travade på Portobello Road tillsammans med Charlotte, gick in på ett trevligt fik där vi satt där i några timmar, snackade och hade det väldigt bra. På kvällen såg vi en massa How I met your mother på min dator.

Lördag.
Vi åkte till Camden, travade runt på marknaderna, åt schyst och billig mat, såg en liten söt känguru som en man bar i en bäbissele på magen. Jag ville verkligen ta den med mig hem! På vägen hem handlade vi mat och choklad i Richmond. Vi käkade framför tvn och sent på kvällen for vi och träffade Julia i Clapham. Vi gick till en bar där vi spenderade några timmar innan vi gick hem till Julia och sov.

Söndag.
Vi vaknade, tog tuben till St Pauls och kollade in katedralen där. Eftersom det var söndag så kom vi in gratis och kunde se stället från insidan. Sedan for vi till Notting Hill och käkade på KFC, något som Ludde velat göra länge. Sedan for vi hem, sov lite, gick sedan till ett ställe här på gatan och köpte fish and chips. Vi såg sedan Legally Blond på tv och efteråt kollade vi på mer How I met your mother innan vi somnade.

Måndag.
Vi vaknade, gick upp och åt frukost och for sedan iväg till Victoria. Lyckades få tag på en biljett och hitta gaten där Ludvigs buss skulle gå och sedan for han iväg. Själv åkte jag till Notting Hill och lyckades stöta på Charlie just som hon var påväg för att ladda mobilen med pengar så hon skulle kunna ringa mig. Vi gick och käkade paj på ett café och gick sedan hem till henne en stund innan hon var tvungen att fara på jobbet. Jag for då hem och åt resterna av den fish and chips som jag inte orkat äta upp dagen innan. Vid 9-tiden åkte jag till en bar i Fulham tillsammans med Julia. Det var en schyst bar som var superbillig och vi hade riktigt kul. Jag tog sista tuben och bussen hem och var framme vid 1-2-tiden.

Tisdag.
Jag gick upp 8, spenderade dagen framför tv:n och där sitter jag än. Enda gången jag gick ut idag var för att köpa majonäs, majs och vatten på Waitrose. Detta gjorde jag iklädd min rosarutiga pyjamas. I morgon ska jag och Julia gå på skojakt inne i stan.

RSS 2.0