27/3 - 30/3 Londonbo sedan 6 månader tillbaka

På fredagskvällen gick jag som sagt till Shambles, baren/restaurangen där ungerska Marietta jobbar. Jag satte mig där och pratade med henne då hon hade tid, men eftersom det var fredagkväll så var hon ganska upptagen. Jag blev därför underhållen av stammisarna. Trevligt ställe, trevlig personal, trevliga alkisar och en trevlig blind man som spelade piano och sjöng. Härligt sätt att tillbringa sin fredagskväll!

Lördag.
Jag for hem till Marietta vid 11-tiden. Vi skulle åka in till Kingston men käkade först lite frukost på hennes säng medan vi snackade. Tydligen tyckte människorna på hennes jobb om mig och en av dem hade frågat om jag skulle komma den kvällen också så det var kul! Vi for sedan in till Kingston, en mysig liten "stad" här ute, gick i butiker och sådant innan vi åkte till Richmond och käkade. Vi åt massvis med kyckling, pommes och coleslaw och sedan for vi hem igen. Jag slappade på i några timmar och bestämde mig sedan för att åka till Shambles igen, jag hade ju ändå inget för mig! Så jag frächade upp mig och promenerade sedan dit. Ännu en trevlig kväll! Ännu fler av hennes arbetskamrater kom fram och hälsade och de bjöd på oliver, öl och annat. Vid 11 - 11.30-tiden slutade Marietta och då hade jag tänkt dra hem men jag blev övertalad att följa med några och ta en drink på ett annat ställe. Vi stannade inte så länge utan jag var nog hemma strax efter 12. Då slog jag mig ner på mitt kära golv med en macka och en kopp te och såg filmen Ella Enchanted som jag tidigare laddat på min dator. Den var faktiskt ganska så mysig. Bra mitt-i-natten-orkar-inte-tänka-film. Och när den var slut la jag mig och sov.

Söndag.
Jag kan inte riktigt komma på vad jag gjorde på morgonen och förmiddagen. Inte alls mycket tror jag. Klockan halv 3 eller så började jag i alla fall bege mig till Charlotte så jag var där strax efter 4. Vi lagade tacos som vi käkade tillsammans med hennes pojkvän och sedan for han iväg och vi började fixa till oss för en kväll på Roadhouse. Vi for sedan iväg, gjorde först ett stopp på baren B@1 där vi tog en supergod glassdrink innan vi fortsatte vidare till det slutgiltiga målet.
Här träffade vi några av Lottas arbetskamrater så vi hängde med dem mest hela kvällen. Det var superlyckat! Endast två minus över hela kvällen.
Minus nummer 1. Just när jag kom dit så gick dragkedjan på min plånbok sönder så nu måste jag köpa en ny.
Minus nummer 2. En kille fick för sig att han skulle dubbelbugga mig och Charlotte vilket resulterar i att han på något sätt lyckas armbåga mig mitt i fejan så min läpp sprack. Jag och tjejen min springer in på toaletten för att kolla skadan. Det var inte allt för farligt, såret hamnade en bit in i läppen så det syntes inte allt för mycket just då. Dagen efter däremot, då var det ordentligt svullet och såg inte klokt ut.
Utöver detta var det alltså toppen och vi stannade tills det stängde vid 3 - 3.30-tiden. Då tog vi bussen till Notting Hill, köpte oss varsin hamburgare och satte oss i hennes trappuppgång och käkade innan vi slutligen gick upp och la oss (jag på golvet i en sovsäck). Då var nog klockan halv 6.

Måndag.
Vi sov till 11-tiden, jag käkade resterna efter min hamburgare till frukost och sedan for jag hem omkring 12. Hemma slötittade jag på tv, slöstädade lite, slöströk kläder och slötittade lite mer på tv. Jag gjorde inget viktigt eller något som är värt nämna som jag kan komma på. Jag var helt enkelt allmänt slö. På kvällen såg jag Glee, sista avsnittet för denna säsong och sedan en halv film innan jag sov.

Tisdag.
Halv 8 var jag tvungen att vara uppe för att släppa in Agnes som städar toaletterna. Trots att jag var trött gick jag inte och la mig igen sedan, kändes inte helt rätt att ligga och snusa i sängen medan hon skurar mitt badrum. Jag satt mig istället framför tv:n och såg en film medan jag käkade frukost. Sedan snackade jag lite med henne och hon visade mig bilder från hennes bröllop med mera (hon är 21 och har varit gift i två år, tydligen ganska vanligt i Polen. Helgalet enligt mig...) Sedan for hon halv 11 och en halvtimme senare kom trädgårdsmästaren så då var jag tvungen att släppa in honom. Jepp, här i landet finns alltid någon man kan betala för att göra det man inte själv orkar. Dvs allt när det gäller denna familj. Jag själv tvättade handdukar och fortsatte slappa på. Käkade lunch, slappade, gick till posten med ett av Alisons paket, slappade, åt middag, slappade, pratade i telefon med mormor, slappade och så vidare. Och nu senast har jag skypat med familj och Ludvig och pratat i telefon med Julia. Hon åker hem i morgon och är borta i en vecka så det är ganska trist. Nåja nåja. Nu går jag och väntar och hoppas att Lisa J ska ringa, jag ska nog göra mig en kopp te, ta någonting att käka och sätta på ännu en film. I morgon ska jag in till stan och försöka få lite seriös shopping gjort. Jag har på något extremt mystiskt och oförklarligt sätt lyckats tappa bort två tröjor (jag fattar verkligen inte var de tagit vägen! Finns ingen logisk förklaring men de är helt och hållet borta) så jag behöver lite nytt.
Just ja, glömde säga men i går var det exakt ett halvår sedan jag flyttade till London. Så galet va!

24/3 - 26/3 Alice in Wonderland och nu är det äntligen Fredag

Onsdag.
Efter att jag lämnat pojken på skolan gick jag hem till den ungerska tjejen och drack varm choklad och hade en liten pratstund innan jag promenerade hem och städade. Vad jag gjorde sen kan jag inte komma ihåg. Det var väl en vanlig onsdag helt enkelt. Jobb, slöande, jobb och sedan på kvällen såg jag nog på tv.

Torsdag.
Idag slutade Ewan skolan klockan 12 för Newland House School går på påsklov. Efter att jag städat fick jag alltså gå och hämta upp honom igen. Jag tog honom hem, gav han lunch och sedan for vi iväg till Kingston och såg Alice in Wonderland på bio. Den var bra men inte så himla mycket mer. Men det kan ju bero på att jag aldrig varit speciellt intresserad av den historien. Den var snyggt gjord i alla fall! 3D effekterna kändes mer naturliga än Avatar tycker jag så det var ganska häftigt.
Efteråt for vi hem, jag lagade middag men Ewan var för mätt efter popcorn och annat så han ville äta efter fotbollen och sedan åkte vi iväg igen. När jag lämnat honom på the Lensbury tog jag bussen hem eftersom jag ändå inte kan träna med min dåliga fot. Hemma så gjorde jag mig te, mackor och tog en yoghurt till middag och snackade med Lisa i telefon medan jag käkade. En dryg timme senare gjorde jag mig ytterligare en kopp te (jag dricker säkert minst en liter te om dagen), pratade lite med Alison och gick sedan upp på rummet och skypade med Ludvig och såg på Vänner.

Fredag.
Sovmorgon. I hela två timmar! Halv 9 klev jag upp. Åt frukost, städade och såg sedan lite på tv. Sedan vaknade Ewan, han åt frukost framför tv:n medan jag läste lite ur min bok. Efter lunch lyckades jag få honom att städa hamsterns bur (med assistans av miss Klara) och sedan fortsatte vi slappa. Vid 5 lagade jag middag och sedan kom pappan hem så nu ligger jag i rummet (ja idag verkar det som att internet funkar även här. I alla fall just nu.) och skypar med mor medan jag bloggar.
Ikväll ska jag hälsa på ungerska Marietta på hennes deltidsarbetsplats vilket är en restaurang i Teddington och efter det ska jag väl hem och se någon film, läsa eller sova.
Fraser åker ikväll med sin skola till Frankrike i en vecka och i morgon åker Ewan och pappan Clive till Spanien så snart är det bara jag och Alison hemma. Oj så skönt det ska bli!

22/3 - 23/3 Två veckor tills mina babies kommer!

Måndag
Efter att ungen blivit avlämnad på skolan så städade jag och tvättade. Vid 10 var jag färdig och vad jag gjorde då kan jag inte riktigt komma ihåg. Jag vet i alla fall att vid ett tillfälle såg jag filmen Troy medan jag käkade lite onyttigheter. När jag hämtat upp pojken och vi kom tillbaka till huset såg vi Fraser utanför. Tydligen hade han kommit hem tidigare. Oh boy tänkte jag och kom ihåg förra gången jag hade båda pojkarna hemma en hel eftermiddag. Hoppas verkligen deras mor har förstånd nog att skynda sig hem! Nåja, jag släppte in båda grabbarna, fanns inte så mycket annat att göra, och började med deras middag. De käkade framför tv:n som alltid och jag satte mig i köket och åt. Lisa J, den lilla älsklingen ringde så vi snackade en stund innan jag var tvungen att aktivera pojkarna. Det gick väl sådär tills kanske 6.30 eller så då de började bråka. Som vanligt så retas Fraser med Ewan och Ewan grinar som en jädra bäbis och jag kämpar med att hålla dem ifrån varandra. Tack och lov så kom deras mor hem just efter 7 så då kunde jag slappna av. Jag skypade med Boman en bra stund vilket var trevligt! Hon och Malin kommer den 6:e och stannar en si så där 4 dar så jag är superglad! Efteråt gjorde jag mig en kopp te, snodde med mig upp en hot cross bun + en liten påse chips och la mig på golvet och såg Glee. Nice. Förutom att min tunga började svida som tusan av det varma teet och salta chipsen, när jag tittade i spegeln såg det ut som att det på allvar blödde! Och vad gör Klara? Jo hon plågar i sig det sista av chipsen trots att det gör ont som tusan och sedan slickar hon praktiskt taget ur påsen. Man kan ju inte låta precious snacks gå till spillo!

Tisdag
Alison var hemma idag igen. Hon tog Ewan till skolan och jag städade och sådant till klockan 10. Då gick jag på en promenad, köpte lite billigt godis och kakor på Poundland och var sedan hemma vid 11-tiden. Då käkade jag lunch och satte mig sedan i mitt rum och såg Shark Tale (alltså Hajar som hajar, tror jag den heter på svenska?). Sedan sov jag i en och en halv timme på golvet innan Alison ropade på mig. Tydligen har Ewan någon piano examinering idag så hon skulle åka iväg och hämta honom och ta honom dit. Jag sitter i trappen och har ingen aning om när de kommer komma tillbaka och vad jag bör göra nu. Men det är väl bara att njuta medan det är lugnt och skönt i huset! Jag tror jag ska gå och välja ut en film till ikväll (visst har jag roligt liv va? Två filmer per dag, det är det som keep me going så att säga. Film + hot cross buns, som jag först inte alls tyckte om men av någon anledning fortsatte käka då jag hade chansen och nu börjar jag bli riktigt förtjust i de otäcka russinfyllda bullarna). Händer det något mer spännande idag (som om det som hänt än så länge varit något att hänga i julgranen) så får ni höra om det ikväll eller i morgon.
Puss!

19/3 - 21/3 Två klubbar och en kompis som återvänt från Egypten

Fredag.
Jag tror inte jag behöver nämna att morgonen var pest. Vi kan komma överens om att jag istället, från och med nu, tar upp om morgnarna av någon anledning skulle vara bra. Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde efter att jag var färdig med städningen men jag antar att jag såg på tv. På eftermiddagen hämtade jag hem både pojken och hans kompis som skulle sova över. Eftersom de var två flöt det på ganska bra, de såg på tv, käkade, lekte (jag var också med på ett hörn, vi lekte snipers i mörkret och sköt på varandra med vapen). Klockan 8 hoppade jag in i duschen, fixade till mig och for sedan till Clapham där jag träffade Julia och hennes svenska kompis Anna som var på besök. Vi började kvällen på några pubar innan vi till sist gick till en club som heter Aquum.
Det är ett ganska så posh ställe och jag var inte allt för taggad faktiskt. Allt kändes så ytligt och drygt men jag försökte ha kul. Vi for därifrån ganska tidigt och gick till McDonalds, käkade lite nuggets och sedan började jag färdas hem. Jag hade flyt med bussarna så det var väldigt skönt, det finns inget jobbigare än att ta sig hem på natten och ha otur med att en buss inte dyker upp eller att man inte hittar rätt stopp eller så. Vid 4 låg jag i sängen.

Lördag.
Jag vaknade ganska tidigt, försökte tvinga mig att sova men det gick så där. Jag lyckades till slut slumra till ungefär 10 då jag gav upp. Jag la mig då och käkade frukost framför tv:n på mitt rum och där satt jag nästan hela dagen. Enda gångerna jag gick ner var för att hämta upp något nytt att äta. Jag tog en liten paus mitt i slöandet och tog en promenad men annars hände inte mycket förrän klockan 7 då jag åter igen la på festsminket, partykläder och vita gympaskor (vet inte om jag har nämnt det men jag har problem i min vänstra fot så jag kan inte ha klackar, och mitt enda alternativ är då gympaskor eller gummistövlar) och for sedan iväg till Camden. Jag var inte så himla sugen egentligen eftersom kvällen innan inte varit helt lyckad men jag kände att jag behövde göra något denna dag. Jag träffade Julia och Anna på baren the World's End. Det var fullsmockat, Julia var glad och taggad och stämningen var på topp! Det var superkul! Vi var på baren ganska länge innan vi drog vidare till the Underworld, en club som ligger just bredvid.
Den enda gemensamma nämnaren det stället har med fredagens club är att de säljer alkohol. Detta ställe var en skitig källarlokal, rocklåtar i högtalarna, alla möjliga olika människor och fullt ös. Det roliga fortsatte. Här dansade vi på och hade trevligt till någon gång vid tre då vi beslutade oss för att dra hem. Här började problemet: att hitta busstoppet. Oj så vi fick promenera fram och tillbaka! Dessutom skulle alla tre ta olika bussar från olika stopp. Herre Gud alltså. Till slut fann jag mitt och 10 minuter senare kom bussen. Jag hade tur och hann med nästa buss just i tid så vid halv 5 var jag hemma. Julia hade inte alls lika tur, tydligen hade polisen spärrat av typ hela Camden, troligtvis just som jag hade lyckats ta mig därifrån, så hon kom därifrån vid 4-tiden. Stackars tjej! Som tur är har hon lättare att ta sig hem än jag så hon var framme strax efter 5. Men det är ju trist avslut på en annars bra kväll.

Söndag.
Jag klev upp 10, såg på tv och läste lite ur The Fellowship of the Ring. Vid 12-tiden begav jag mig in till Notting Hill där jag träffade Charlotte som äntligen kommit tillbaka från Egypten. Sötnosen hade med sig en bok, en påse bilar och hårspray åt mig. Vi gick till ett franskt kafé, satte oss på uteserveringen, fikade och njöt av sol och värme. Jag önskar att jag hade haft kameran med mig för det kändes så himla idylliskt och härligt! Vi hade en massa att ta igen så det blev en hel del skvaller innan vi promenerade vidare. Vi gick till Westfield, Londons största shoppingcenter. Vi var inte där så himla länge men det var kul att se stället eftersom folk har nämnt det x antal gånger. Vi gick sedan tillbaka och jag tog tuben från Notting Hill vid 5-tiden. Strax efter 6 var jag hemma igen och då såg jag på tv, skypade lite med Ludvig och familjen min och sedan gick jag och la mig vid halv 10 efter att ha läst lite och ätit lite godis.
Och det var min helg!

17/3 - 18/3 Långa dagar

Onsdag.

På morgonen efter att jag fått pojken till skolan så träffade jag ungerska Marietta och gick hem till henne och fikade lite. Det var trevligt att sitta och snacka en stund med henne även om hon inte är så superbra på engelska. Efteråt gick jag hem, städade, tog hand om matvaror och såg en liten snabbis på tv innan jag hämtade Ewan igen. Det vanliga tjatet fortsatte men klockan 20 över 7 lämnade jag huset och åkte till Julia i Clapham. Hon bjöd på god middag så det var supermys! Efteråt bakade vi kladdkaka som vi åt med grädde och jordgubbar. Härligt! Minusdelen var att jag kom hem och låg i sängen halv 1. Så det var en trött Klara som klev upp dagen efter.
Torsdag.
Slita, dra, tigga, hota och be. Det är de metoder man får ta till med för att få ungen till skolan. I går däremot sa jag "FINE, jag bryr mig inte alls om vad du gör. Jag är inne i köket om du vill mig något". Efter ett tag kom han ner och klädde på sig så det var ju bra, vi var redan sena men jag sa inte ett ord. Dessutom har jag en till metod som jag kallar "få Ewan att gå snabbare". Den har jag arbetat fram under alla de gånger vi travat till skolan. Så här är det, om jag går så fort jag vill då vi är sena och han går bakom så börjar han sacka efter allt mer. Alltså måste jag ändå stå och vänta då och då (dryga unge). Men, om jag konstant går tätt bakom honom så går han snabbare, och när han snabbar på så ger jag honom lite mer space mellan oss (vilket han vill ha, jag menar, på morgonen är han alltid sur på mig och jag sur på honom så han vill gå för sig själv). Det är lite som med en hund... Nåja, sedan gick jag hem, städade och slappade (slumrade snarare) sedan framför tv:n fram tills jag var tvungen att hämta honom igen. Eftermiddagen var superdryg och jag var så trött och less. Vi åkte så småningom iväg till fotbollen, jag kunde däremot inte träna som jag vanligtvis gör medan jag väntar för jag har något problem i foten. Den gör faktiskt superont! Jag har börjat få en lite haltande gång så jag måste ta och kolla upp den. Istället satt jag i alla fall och läste tills Alison kom och hämtade upp oss. Jag skulle vara barnvakt på kvällen men pappan kom hem vid 9 så jag slapp släpa ungarna i säng. Skönt. Istället skypade jag med Boman och planerade deras tripp hit.
Klockan 10 la jag mig och sov.

16/3 Våren är kommen, på riktigt nu.

Tisdag.
Det blev inte Braveheart, varm choklad blev det däremot. Jag hade glömt att det var Glee, monday is Glee night! Det var mysigt att ligga och se på det. Fraser har börjat göra det till en vana att komma in och fråga vad jag ser på. Eller vana och vana, men det har väl hänt en två-tre gånger. Kanske börjar han tycka om mig? Man kan ju hoppas, det hade onekligen gjort saker och ting lättare!
Nåja, tisdagen var det. Åter igen jobbade Alison hemifrån med samma fördelar och nackdelar som innan. När jag var färdig med städningen gick jag ut i det vackra vårvädret och travade in till Twickenham. På Themsen simmade svanar och diverse ankor, solen sken och det är faktiskt några grader varmare än innan. Den egentliga anledningen till att jag gick ut var att jag behövde köpa tandkräm så jag gick till nyöppnade Poundland. En ganska så bra butik eftersom allt kostar en pund, bra för sådana där tråkiga saker så som tandkräm. Jag köpte mig även ett tvåpack tandborstar och en paket toffefee. När jag varit ute i typ en timme gick jag tillbaka, gjorde lunch och gick sedan upp på rummet, käkade, såg film, duschade och datade lite.
När det var dags att hämta pojken tog jag på mig jeansjackan och kepsen. Mössan och vantarna lämnade jag hemma, halsduken åkte däremot med för riktigt så varmt är det inte än. Det känns konstigt att tänka sig att hemma är det snö medan här har snödropparna varit framme i över en månad och för en dryg vecka sedan slog påskliljorna ut (tydligen är de sena i år). Och Klara går ute och njuter av solen. Jag kan helt klart intyga att det vackra vädret lättat mitt tunga hjärta en aning.
Eftermiddagen var okej. Ewan var motsträvig och så men eftersom Alison var hemma kunde hon hjälpa till. Och nu är de iväg på karaten så jag är här själv. Skönt.

15/3 Monday, monday, can't trust that day

Måndag.
En vanlig dag. Morgonen började med tjat och när jag sedan fått killen till skolan så gick jag hem och städade. Efteråt började jag på två olika filmer innan jag till sist valde en tredje. Även idag känner jag mig låg. Lite lagom rastlös, ensam och övergiven. Jag sov sedan i en dryg timme innan jag gick och skypade med familjen där hemma. Sedan var det dags att hämta grabben igen. Jag tog hem honom, fixade mat, skrubbade rent rugby boots och strök kläder medan han åt framför tv:n och sedan började jobbet med att få honom att stänga av och göra läxorna. Nu sitter jag i trappen och datar (det är bara vissa platser här i huset jag kan hitta internet, drygt nog) och väntar på att föräldrarna ska komma hem så jag kan krypa upp till min håla och se ytterligare en film. Jag tror jag ska lyxa till det med varm choklad med grädde, men vi får se.
Ikväll blir det nog Braveheart, den är tillräckligt depp för att matcha min sinnesstämning. Nä fy, jag går ju för långt alltså. Det är inte så farligt, ge mig lite tid så blir det bättre! Det får man ju hoppas i alla fall.
Förresten, en sak som är lite kul, snart börjar The Girl with the Dragon Tattoo, dvs Män som hatar kvinnor visas på bio här. Är inte det ganska roligt? Jag har ju sett den men man kanske ska gå igen, bara för att.

12/3 - 14/3 En ganska låg Klara

Fredag.
Jag kommer inte ihåg något som hände denna dag utöver att det var Frasers födelsedag så när ungarna kom hem tog jag dem till The Lensbury där de skulle käka middag. Sedan for jag hem, strök skoluniformerna, datade lite och såg sedan en halv film innan jag gick och la mig. Härlig fredagskväll va!

Lördag.
På morgonen såg jag andra halvan av filmen och gjorde mig sedan i ordning för att åka till Clapham och träffa Julia. Vi fikade och satte oss sedan på en bar för att se rugbymatchen Irland-Wales. Efteråt gick vi till en annan bar och såg en del av England-Scotland matchen. Vi chillade runt och hade det ganska bra, inget over the top underbart, utan bara bra helt enkelt. Sedan for vi hem till henne och sov.

Söndag.
Julia skulle in till Brick Lane för att träffa några kompisar men jag kände inte direkt för att följa med eftersom jag var där förra helgen. Jag åkte utan plan och mening in till stan och kom ihåg att de skulle ha ett St Patrick's day firande någonstans inne i stan. Jag sökte runt tills jag hittade mängder med grönklädda irländare och övriga människor som njöt av det vackra vädret. På Trafalgar square hade de satt upp en scen där det spelades livemusik, solen sken, folk var glada och allt hade varit toppen, om det inte var för att jag var 90 % depp. Jag hade bara en sådan där dag man kan ha då allt känns fel. Jag kände mig ensam, övergiven, tragisk, oönskad, misslyckad, patetisk + diverse andra känslor. Konstigt nog kände jag mig inte ful, något som vanligtvis brukar hänga tätt inpå de där övriga känslorna, men nej, jag var helt jäkla smashing good looking. Inte för att det hjälpte direkt, men det är ju någonting åtminstone. Jag satt på trapporna och lapade lite sol i alla fall medan jag lyssnade på musiken. Efter ett tag blev jag kall, trots att vädret, så då gick jag in på the National Gallery och såg på konst genom deprimerade ögon.
Detta är några av de fantastiska konstverk som jag såg där:
Jag misstänker att ni känner igen att de två översta är Vincent van Gogh. Kanske ser ni också att den undre bilden är av Leonardo da Vinci.
Efteråt gick jag in på National Portrait Gallery, mest för att jag ville verkligen inte åka hem så jag försökte dryga ut tiden så gott jag kunde. När jag var färdig där gick jag till Leicester Square, travade utan mål, såg att den av de många biograferna där visade the Princess and the Frog om 45 minuter. Jag tänkte "ja jag är ju tillräckligt tragisk för att gå på bio helt ensam mitt på dagen, så varför inte". Jag gick in och köpte mig en biljett, promenerade sedan till McDonalds och unnade mig den billigaste burgaren jag kunde hitta, åt på stående fot eftersom det var smockat och sedan gick jag tillbaka till biografen. Jag går in i salong 5, en superliten salong med under 50 sittplatser, sätter mig där med en pappa + kids på var sin sida om mig och ser filmen. Den var bra och söt, men som sagt, bruden här var inte direkt på humör. När eftertexterna rullar skrider spöket Klara ut, försöker få tag på Lisa J men lyckas inte. Börjar då ta mig hem. Första tuben är smockfull och upptryckt mot mig står ett gäng skräniga, hesa italienska tjejer som ropar, sjunger och pratar högt. Helt underbart. Tack och lov hade jag superflyt med alla byten så jag var hemma strax innan 7. Då lyckades jag äntligen få tag på Lisa så vi snackade på ett bra tag innan jag gick och la mig klockan 9.

10/3 - 11/3 Jag behöver helg

Onsdag.
En hemsk dag, lång och otroligt dryg. Fraser var sjuk så han stannade hemma hela dagen, i och för sig sov han ganska länge och såg sedan på tv resten av dagen så jag behövde inte göra mycket men jag kunde inte direkt fara iväg och göra vad jag ville. Ewan var naturligtvis helt omöjlig på morgonen och när jag väl fått honom till skolan gick jag hem och städade. Jag gjorde både dagens och morgondagens städning, tog sedan hand om maten som blir hemskickad från affären, lagade middag och sedan gick jag för att hämta pojken igen, så det blev inte mycket vila. Först gick det ganska ok efter att jag fått hem honom men sedan, ungefär vid 6-tiden började de jäkla pojkarna bråka. De är så sjukt dryga! När så deras mor kom hem någon gång efter 7 var jag helt slut. Jag satte på en film men orkade inte se hela, gick sedan och la mig. Tråkig dag.

Torsdag.
Efter att jag äntligen fått iväg Ewan till skolan åkte jag in till stan. Jag hade tänkt träffa Julia men när jag kom fram fick jag ett sms där hon skrev att hon kände sig sjuk så hon ligger i sängen. Jag travade alltså runt i butiker på egen hand men hittade inget jag ville ha. Sedan for jag till Victoria och bara gick runt och kollade på de höga byggnaderna innan jag åkte tillbaka till Twickenham. Jag hämtade pojken från skolan, gav han mat, fick han att göra lite läxor, lyckades med viss svårighet få ut honom ur huset så vi sedan kunde åka till hans fotboll. Medan han lirade ställde jag mig på crosstrainern igen och brände lite kalorier. Vi for sedan hem med Alison i bilen, jag gick upp på rummet och såg How I met your mother och sedan, dvs nu så sitter jag här och skriver. Jag är hungrig och trött. Tack och lov att det är fredag i morgon! Nu ska jag gå och göra mig en macka.
Bytte förresten nyss bakgrundsbild på datorn så jag kan se dessa extremt stiliga systrar var gång jag använder den!

9/3 Stolt ägare till två adapters

Tisdag.
Idag jobbade Alison hemifrån vilket förde med sig fördelar och nackdelar. Jag börjar med fördelarna:
1. Hon tog pojken till skolan så jag slapp göra det.
2. Vi hämtade pojken med bil.
3. Hon hjälpte till med att få honom att byta om och göra läxor mm.
4. Hon tog honom till karaten så jag kunde sluta i tid för en gångs skull.
Nackdelarna är som följande:
1. Jag fick städa mycket mer och hårdare, även fast jag egentligen inte har mycket att göra idag.
2. Jag känner inte att jag kan slappna av.
3. Jag värderar de ensamma timmarna jag har i huset ganska så högt så jag saknade dem.
På det hela taget jämnade det väl ut sig, om man tänker på det.
När jag var färdig med städningen tog jag en halvlång promenad runt i Twickenham, köpte äntligen en till adapter så nu behöver jag inte byta och tjafsa när jag behöver ladda mobil och dator. Efter promenaden käkade jag lunch och såg Disney's Atlantis på DVD. Inte alls bra faktiskt, jag blev besviken. Disney brukar ju vanligtvis vara bra eller ha en viss charm i alla fall men denna film var usel. Fult ritad, ingen värst bra story och dessutom kändes den snabbspolad. Nåja, det kan man ju komma över.
När de andra var på karaten snackade jag med mor, far och Ludvig på skype och nu sitter jag på rummet och slötittar på tv medan jag skriver detta.
Ha det bra hörni!

6/3 - 8/3 Bra helg och helt ok måndag.

Lördag.
Jag vaknade vid 8, gjorde lite saker och for sedan in till Richmond vid 9 - halv 10. Jag gick en snabbis i butiker och sedan ringde jag Julia som var inne i stan med en kompis från Sverige. Jag tog mig in till Notting Hill (inte allt för lätt för en massa linjer och sådant var avstängda, däribland district från Richmond så jag fick lov att ta en buss till Hammersmith. Men bron där är också avstängd så jag fick promenera långt... och ni förstår, det var besvärligt.) Jag kom fram till slut, träffade tjejerna och vi satte oss och käkade lunch innan vi promenerade Portobello Road upp och ner. Sedan for vi iväg till Brick Lane i östra London där vi kollade i second hand butiker och diverse annat. Vid 5-tiden drog vi trötta hem till Julia, jag tog en dusch och medan de lagade mat och sen käkade vi, slappade, såg en hemsk men bra film med mera. Jag sov över där, skönt att inte behöva ta sig hem!
Jepp, denna film såg vi.

Söndag.
På morgonen käkade vi frukost på en kubansk bar, smoothies, det var gott! Baren var så mysig också, det var en kille som satte sig och spelade piano också. Perfekt morgon alltså. Sedan for vi ut på äventyr igen, vi åkte åter igen till Brick Lane och gick på marknaden där. Sedan hände inte så mycket mer den dagen. Jag åkte hem ganska sent, tog världens längsta tid, samma anledning som dagen innan. Tog på allvar 3 timmar från när jag började gå till tube stationen tills jag kom hem. Drygt.

Måndag.
Morgonen var inte alls så farlig. Pappan var hemma så han hjälpte till. När jag fått honom till skolan så gick jag hem och städade. När jag var färdig satt jag en stund vid datorn innan Lisa J ringde och vi snackade i dryg timme. Stackars Lisas pappa som får betala räkningen, men han kan nog ta det. Efteråt sov jag ett par timmar, gick sedan till Blockbusters och lämnade igen helgens filmer innan jag promenerade för att hämta upp Ewan. Eftermiddagen gick också hyfsat bra. Jag lagade mat, strök mängder med skjortor och kläder, lyckades få pojken att byta om och hänga upp skoluniformen på galgar och göra sina läxor. Visserligen med lite svårhet, men det blev gjort i alla fall.
Sedan mamman kom hem har jag skypat med Lisa Boman, chattat med Julia och nu ser jag på Glee.
Jag är småsjuk såklart också, men det är inte allt för farligt. Jag hoppas bara det inte blir värre.

5/3 Barnvakt igen

Fredag.
Nä nu får det vara nog!! Jag känner nu när jag sitter här hur jag har börjat få ont i halsen, just på så sätt som det brukar kännas när jag är påväg att bli sjuk. Jag pallar verkligen inte att bli sjuk nu när jag just tillfrisknat! 3 gånger på 3 månader är inte OK!
Hursomhelst. Dagens händelser. Behöver jag ens nämna att morgonen var dryg? Vi gick alltså till skolan i tystnad för killen var inte det minsta nöjd med mig just då. Jag kilade sedan hem och gjorde min städning, chillade en liten stund framför tv:n och skypade med min mor. Halv 12 kom Bibbi, den svenska äldre kvinnan som bor här i närheten, och hämtade upp mig. Vi for iväg till ett kafé, satt och fikade och pratade. Hon flyttade hit på 70-talet så hon har mycket intressant att berätta. Till exempel så har hon träffat The Rolling Stones och skakat hand med Mick Jagger. Jag menar, hur coolt är inte det!? Dessutom är hon en väldigt snäll och varm människa. Vid 1 - halv 2 tiden for vi tillbaka och hon skjutsade mig till gymmet. Nej jag har inte fått en hjärnskada, eller, kanske? Jag vet inte, men åter igen ställde jag mig frivilligt på crosstrainern. Denna gång i hela 31 minuter. Efteråt sprang jag i 10 minuter på löpband (joggade/promenerade snabbt är väl att komma närmare sanningen) och avslutade sedan med lite stretchning. Well done Klara! Jag drack duktigt med vatten och käkade en banan och travade sedan tillbaka hem. Hann vara i huset i 20 minuter innan jag fick promenera för att hämta upp Ewan. Det blev alltså massvis med motion idag. Vi gick hem, snackade och var på ganska bra humör faktiskt, jag lagade mat och grannpojken kom och åt. Han ska sova här så jag tog de båda till Blockbusters där de fick hyra ett par filmer, själv köpte jag Titanic för 3 pund. Jag har varit sugen på att se den filmen igen i kanske två månader så jag tyckte det var värt mina sista mynt. Jag får ju ändå lön ikväll.
Vi gick hem, pojkarna satte i filmen och själv gick jag upp på mitt rum och snackade med Lisa J. Förresten verkar det som att Boman och Malin kommer komma och hälsa på i påsk. Hurra!!! Jag går runt och flinar och spritter till på gatorna när jag går och tänker på det. Det ser nog inte allt för friskt ut. Men ärligt talat fattar jag inte varför det inte strömmar hit folk på besök, jag menar, hade någon av mina kompisar flyttat utomlands så hade jag varit där nästan innan de landat. Det är ju inte ens speciellt dyrt att flyga hit! Så kom mina vänner, kom!
Jag känner mig helt färdig för sängen faktiskt. Typiskt att jag måste vara uppe typ en och en halv timme till för att tvinga pojkarna att lägga sig. Jag kanske kan ta en liten tupplur i alla fall, kidsen är ju i full gång med att se på film så de borde ju klara sig.
Men fy alltså, det känns verkligen som att jag kommer bli sjuk. Så himla värdelöst!

3/3-4/3 Vart tog februari vägen?

Onsdag.

Jag tror verkligen jag är påväg att bli senil... jag har så otroligt svårt att komma ihåg vad jag gör på dagarna. JO! På morgonen efter att jag släpat pojken till skolan kom en ungersk au pair fram till mig och frågade om jag ville gå och ta en kaffe. Kul tänkte jag så vi kilade iväg till Starbucks i Teddington. Utanför träffade vi en annan au pair som Marietta (den ungerska flickan) känner. Vi satte oss alla tre och fikade en liten stund innan vi var tvungna att återgå till våra arbeten. Jag gick hem och städade, både dagens sysslor och morgondagens eftersom jag planerat att åka in till stan nästa dag. När städningen var klar vilade jag en stund och tog en snabb dusch innan maten kom hemkörd. När jag packat upp den var det nästan dags att hämta Ewan igen. Kan inte komma ihåg hur det var på kvällen mer än att det var fullt av tjat som vanligt. Deras mor kom hem klockan 8 och jag kunde nog inte gå upp på rummet förrän halv 9 eller så. Då chillade jag framför tv:n innan jag la mig. Tog lång tid att somna som vanligt.

Torsdag.
Slitig morgon, vad annars? Men sen slängde sig Klara på första bästa buss in till Richmond där hon tog tuben in till stan. Strax innan klockan 10 var hon på HM och 5 minuter senare träffade hon Charlotte. Hurra! Vi gick i klädbutiker och jag försökte hitta något nice. Jag är så himla köpsugen! Naturligtvis finner jag inget när jag försöker så det var ju dödsdömt. Inget nytt plagg denna dag. Men inne på Boots shoppade jag loss! Kalaset gick på 45 pund och detta är vad jag la tassarna på: Ett set med DKNYs rosa parfym + duschtvål (se bilden nedan), en hårsax (dags att kapa lite slitna hårtestar), hårspolar och till sist värktabletter (det sistnämnda kostade 45 pence, omkring en femma alltså, oroväckande billigt? Yes, men man kan ju alltid testa!)
Efteråt letade vi rätt på ett mysigt kafé där vi käkade lunch och skvallrade om allt som hänt sedan vi sist sågs. Vi ställde oss även frågan "Vart tog februari vägen?". Januari var superseg och plötsligt var det mars. Vad hände med februari!? Vi kom inte fram till något svar. Strax innan två promenixade vi till närmsta tubstation och påbörjade vår resa hem. När jag kom fram packade jag upp mina fynd och gick sedan för att hämta pojken. Jag lagade sedan middag och tjatade om läxor och diverse annat. Klockan halv 7 skulle vi åka iväg till the lensbury för Ewans fotboll. 15 minuter i eller så lämnade vi huset. Vi kom inte så himla sent i alla fall (tyvärr, för nu kommer den jäkla pojken envisas med att vi alltid ska ta den senare bussen dit), han sprang iväg och jag gick och bytte om. "Vad nu!" tänker ni, "varför byter du om?" Jodu, det ska jag berätta. Klara svidade om till träningskläder, (ytterligare ett "Vad nu!" från er sida, "du har väl inga träningskläder" men jo, det har jag. Inköpta på primark för sammanlagt 10 pund, byxa, tröja + hoodie) och sedan gick hon upp till gymmet, ställde sig på en crosstrainer och körde igång. Ja du hörde rätt! Klara rörde på sig, helt frivilligt! I hela 26 minuter körde jag på, nonstop (antar att jag behövde ventilera lite ilska), svetten rann och Klara sprang. Efteråt var jag sjukt trött, jag både gick och såg i kors. Alison kom och hämtade upp oss klockan 8, skjutsade oss hem och strax efteråt for hon iväg till en väninna. Jag körde ungarna i säng vid halv 10, satte en tvätt i torktumlaren och ska nu äntligen sova. Jag är vansinnigt trött!
Puss på er.

1/3-2/3 Våren är kommen till London

Måndag.
Jag kommer faktiskt inte ihåg hur måndagen var. Jag tror jag börjar få problem med minnet... Men jag minns att jag var trött, Ewan var dryg på morgonen, jag städade och datade och så. Ja just ja, klockan 2 blev jag upphämtad av Astrid, hon med den svenska mamman och vi for iväg till Bushy Park som ligger inte allt för långt härifrån och promenerade i det vackra solskenet och snackade svenska. Sedan skjutsade hon mig till Ewans skola så jag kunde hämta upp honom. För denna trevliga stund fick jag 20 pund av henne (för svenskalektionen alltså). Det kändes ju kriminellt så jag sa åt henne att det inte alls var nödvändigt men hon trugade. Ja, den sedeln går direkt ner i flyktkassan (som jag och Lisa J kallar min lilla sparkassa som jag planerar använda till oväntade utgifter, t.ex en konsert, en extra snygg klänning, till att fly landet om det skulle vara nödvändigt mm.) Eftermiddagen var ganska så lång om jag minns rätt. Alison kom hem sent och grabbarna hade en fight som slutade (som alltid) med att Ewan skrikgråter som ett jäkla spädbarn och springer iväg. Jag snackade med Lisa på telefon just då det hände så hon kan intyga att det låter helt sjukt. När jag så Alison kom hem snackade jag mer med Lisa innan jag gick över till Julie och såg på Glee.
Sedan gick jag hem och sov. Helt slut.

Tisdag.
Morgonen var faktiskt inte så farlig (jag var dödstrött dock), anledningen till det är tyvärr att den polska flickan som städar toaletterna ramlade i trappan då Ewan såg det, så hans normala morgonrytm blev störd och han följde med utan att dryga sig speciellt mycket. Agnes var ok så det var inte så farligt heller.
När jag lämnat av honom gick jag tillbaka och tvättade och strök och sedan for jag iväg till Niels hus. Han är fortfarande i Danmark så jag passade på att städa och stryka lite åt honom, det känns som att jag är skyldig honom det med tanke på hur schyst han har varit mot mig. Dessutom tycker jag om att städa där. Jag hann även slappa en stund framför tv:n och käka en rosa doughnut innan jag for tillbaka. Det var härligt, soligt och hyfsat varmt så jag var på bra humör.
Halv 4 gick jag och tog Ewan till karaten, satt där och väntade i några timmar och sedan kom Alison och hämtade oss. Efter att jag hängt upp kläder och sådant så kom Julie och vi gick upp på mitt rum, åt snickers och såg Stepford Wives. När jag skulle sova på kvällen så gick det inte alls. Jag låg vaken hur länge som helst, minst en och en halv timme eller så. Jag förstår inte varför min annars så bra sömn har störts så mycket, men det tar alltid lång tid för mig att somna nu för tiden, även fast jag är helt supertrött varje dag. Så himla drygt.
Puss!

26/2 - 28/2 The antichrist is a boy of ten, men helgen var bra.

Oj oj oj... nu blev det många dagar att skriva om igen.
Först och främst, torsdag kväll. Det spöregnade och jag skulle ta grabben till fotbollen. Vi kom sent såklart eftersom ungen tog en timmes lång dusch (att vi kom sent skyllde han på mig eftersom jag hade kommit så många gånger och avbrutit honom. Dvs jag hade försökt få honom att gå upp ur badet eftersom maten väntade.) Jag fick alltså springa i regnet, lämna av honom, kuta tillbaka och ta bussen till Sheen. Det var kul att se Niels. Vi började kvällen med snack i soffan innan vi sedan for iväg och hittade en supertrevlig bar där vi käkade. Sedan gav han mig skjuts hem och Klara gick och la sig med lite högre spirit än innan.

Fredag.
Morgonen var lika plågsam som vanligt. Den här gången ägnade han 10 minuter då vi borde ha gått med att skjuta gummiband på mig.
När han äntligen var lämnad på skolan gick jag hem och fixade städningen. Efteråt såg jag en film och sådant innan jag gick för att hämta honom igen. Jag putsade sedan skor, lagade mat och vek tvätt. Klockan 7 hoppade jag in i duschen, la på smink, klädde mig och tadaaa, färdig för fest!
Jag begav mig mot Clapham common där jag skulle träffa Julia. På tuben fick jag höra av en irländare att jag ser ut som Denise Richards, en amerikansk modell/skådespelerska. Jag kollade upp hur hon ser så här nedan kan ni själva jämföra och se likheten.
Jag träffade sedan Julia och gick på en bar innan vi vid halv tolv mötte upp några av hennes vänner och gick till Inferno i Clapham. Vi betalade 10 pund för att komma in och upptäckte sedan att det var ju nästan helt tomt. Trist tänkte vi, men det kom då fram en kvinna som jobbade på stället och berättade att det var tomt i karaokerummen på övervåningen och om vi ville kunde vi vara där tills någon kom och bokade rummet. Hurra! "She's just a smalltown giiirl, living in a looonely woorld, she took the midnight train going aaanyyyywheeere!" Vi skrålade på där i kanske en halvtimme eller så. Det var nice nånting alltså, jag har aldrig sjungit karaoke förut. Sedan gick vi ner och dansade. Halv 3 beslutade jag mig för att det var dags att dra hem. Jag tog en buss till Sloane Square där jag skulle byta till nästa. Bara det att nästa inte kom. I 50 minuter fick jag vänta innan den till slut dök upp. Jag kom hem kanske kvart i 5. Stort minus för London säger jag bara.

Lördag.
Jag sov till 10, vaknade och åt frukost på rummet framför en dålig film. Klockan 1 for jag iväg mot Clapham igen. Denna gång med buss, inte allt för lätt eftersom det den dagen var en stor rugbymatch, England-Irland så det var trafikstockning. När vi väl tagit oss ur Twickenham där rygbyarenan finns så lättade trafiken upp så då gick det bättre. Jag träffade Julia och hennes au pair barn som hon skulle vara barnvakt åt medan hennes Irländska värdmor och hennes pappa var och såg matchen. Vi gick till lekparken och sedan mcdonalds och lite annat. Ungarna hon tar hand om är verkligen jättesöta! Söta men busiga, så vi var med om lite äventyr. Till exempel så bestämde 22 månader gamla Alanna att hon inte skulle sitta i vagnen längre så hon lyckades på något sätt maska sig ur den och springa iväg med full fart mot rulltrappan. Klara ilar efter och får tag på henne sekunder innan ungen når sitt mål.
Klockan 5 skiljdes vi åt och jag begav mig in till stan där jag mötte Charlotte. Vi käkade middag, diskuterade veckans händelser och gick sedan och såg Sherlock Holmes på bio. Myspys! Sedan for vi hemåt och jag gick och la mig.

Söndag.
Jag vaknade 10 igen, klädde mig, packade väskan och gick ut i regnet klockan 11. Utanför huset väntade Julie och vi åkte tillsammans till Sheen. Niels är i Danmark så jag tänkte passa på att visa min franska vän hur jag bodde tidigare. Vi åt pizza, doughnuts och kakor framför tv:n fram till klockan 5. Då åkte jag in till Covent Garden och tog två öl med Julia och for sedan hem och la mig vid 11.30. Slö och bra dag! Härlig helg, jag längtar redan till nästa.

RSS 2.0